Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2011

Av Pink Ozzy - 21 augusti 2011 09:52

Jag är absolut ingen fan av varken Ola Salo, The Ark eller Niclas Strömstedt. Kände dock att jag ville kolla på det nya programmet " Tack för musiken". Jag hade inga större förväntningar, men blev faktiskt överraskad. Det var ett riktigt bra program en lördagkväll. Trodde/visste inte att Ola Sala var så musikaliskt kunnig som han verkade. 

Men till nästa program får vi hoppas att Niclas Strömstedt har lärt sig att luta sig tillbaka. Han ser helt ihopsjunken ut när han ideligen lutar sig framåt.

Men som sagt, ett bra program blev det.  

Musik · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 21 augusti 2011 09:25

Invandraren och fotbollsspelaren Yannick Bapupa släpps nu ur fängelse efter avtjänat straff för våldtäkt på en 18-årig sovande tjej. NU är frågan om han ska få stanna i Sverige och spela fotboll igen. Först tänkte jag svara "ja" på den frågan. Man måste kunna förlåta ett enstaka misstag var min tanke. 

Men sen läste jag vidare och såg att han redan för 4 år sedan togs av polisen efter att ha slagit sin fru med bl a ett dammsugarrör så hårt att hon fick uppsöka sjukhus.

Oj, då kom det hela helt plötsligt i en annan dager tycker jag. Helt plötsligt har vi inte en våldtäktsman som en enda gång förgripit sig på en kvinna utan vi har en varelse av manligt kön som  inte på något sätt tycks respektera kvinnans rätt i samhället. En typ som våldtar och slår. Kanske även förnedrar och har gjort annat med sin fru som inte framkommit. 

Och det är här vi har ett dilemma i svensk rättspraxis. Vid denna typ av, i mina ögon, upprepade brott SKA personen utvisas efter avtjänat straff. Jag skulle t o m kunna sträcka mig så långt och säga att de per automatik ska fysiskt och kemiskt kastreras innan de kastas ut.

Jag tycker att det är stor skam att en fotbollsförening, som i detta fall Valsta Syrianska, tar emot en sådan spelare. Det visar bara att denna förening accepterar denna typ av oförlåtliga brott. 

Här måste vi män gå ihop och ställa upp på kvinnornas sida och förakta personer och föreningar som tillåter eller utför dessa handlingar.  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 augusti 2011 14:28

Varför ska restaurangmomsen sänkas nu? Verkar helt vansinnigt. Inte ger det fler jobb till unga. De flesta unga som jobbar inom denna näring arbetar hos de stora hamburgerkedjorna. Inte kommer de att anställa fler ungdomar bara för att Borg sänker momsen. Nej, det är bara fina pengar att stoppa i de egna fickorna. Det finns inte en enda restaurangägare som kommer att anställa mer folk bara för att momsen sänks. Nix pix. 

Vad kommer då att hända? Jo, om man frågar dom efter något år varför de inte anställt fler så säger dom att de istället kunnat hålla samma "låga" priser som annars hade höjts. Alla kommer att svara samma sak.

Nej, sänk inte momsen utan ge pensionärerna först tillbaka vad de har fått försaka de senaste åren.  

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2011 14:00

I en kommun i Sörmland säger man att elever i privata skolor har bättre betyg än de som går i de kommunala skolorna. Men man glömmer då bort viktiga faktorer. 1. Privata skolor väljer sina elever och kan således säga nej till elever med särskilda behov. 2. Privata skolor har skolverksamheten som en affärsidé, vilket innebär att de gärna visar upp högre betyg för att skolan ska anses vara bra och man hoppas därigenom få fler elever. Det enda rätta är nationella prov som är hemliga fram till provdagen, även för lärarna. Dessa prov ska då ligga till grund för betygen. Inget annat. Dessutom är det i många friskolor så att det förutom grundämnen endast finns de ämnen som skolan är anpassad för. T ex engelska, naturvetenskapliga mm vilket gör att endast elever med intresse av dessa ”tillvalsämnen” söker sig till dessa skolor. Vilket i sin tur medför att de per automatik får högre betyg eftersom de har intresse för dessa ämnen. Nej, privata skolor är inte bättre än kommunala, utan plockar bara russinen ur kakan. Skulle de arbeta under samma förutsättningar som de kommunala skolorna skulle deras genomsnittsbetyg inte skilja sig speciellt.
Av Pink Ozzy - 19 augusti 2011 13:30

Är det inte fördjävligt. Nu står det i tidningen att massmördaren Anders Behring Breivik ska ha tappat livsgnistan och vill slippa isoleringscell. Då tycker jag faktiskt att de norska myndigheterna ska sätta honom i ett fängelse med värsta buset så får vi se hur han klarar sig. 

Vem fan tror han att han är? Mördar över 75 personer och vill ha medlidande? I helvete heller. Han ska ha det så djävligt det bara går.  

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2011 10:14

Att bygga staket tar sin tid och ger mycket värk i rygg och armar. Fråga mig. Men bra blir det - hoppas jag. Håller som best på att samla kraft för att fortsätta gårdagens arbete. 

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2011 10:17

Nu är Allsången slut för i år. Nu programledare och allt. Jag tycker Måns skötte sig utmärkt. Speciellt med tanke på att han inte är direkt lastgammal. Men killen fixar det mesta. Jag gillade honom starkt sen jag såg honom första gången på Idol. 

Gårdagens program var dock lite sömngångaraktigt. Jag tror att 60 personer som filar på fioler, basar mm eller blåser i diverse mässingsrör blir bara FÖR MYCKET. Jag tycker att avslutningen drar ner helheten, men vad vet jag om det?

En kille som blir vår nye "Robert Gustavsson" kan Anton Lundqvist bli: VILKEN KILLE" Han tycks ju inte ha några hämningar alls. Dessutom gör han sig inte lustig över andra, vilket i mina ögon alltid är ett stort PLUS.

Som någon skrev på Skansen: Nu är det bara 45 tisdagar till nästa Allsång. 


Musik · TV
Av Pink Ozzy - 17 augusti 2011 09:59

Kristallengalan är ju en "klubb för egen beundran", men hur som helst såg jag de nominerade. Eftersom jag är en usel tippare så tippar jag nu så får vi se.

Årets underhållningsprogram:  "Så mycket bättre" (TV 4). Har nog bara sett det.

Årets dokusåpa:  "Mästarnas mästare" (SVT) Jag har bara sett det.

Årets tv-drama:  "Gynekologen i Askim" (SVT) eller Drottningmorden. Båda var bra på sitt sätt. 

Årets humorprogram:  "Solsidan" (TV 4) Humor utan att direkt slå ner på någon som inte kan försvara sig.

Årets barn- och ungdomsprogram: Har inte sett ett program

Årets livsstilsprogram:"Halv åtta hos mig" (TV 4), Har bara sett det och Fyskbyggarna ibland. 

Årets fakta- och aktualitetsprogram: Ingen bra representant

Årets granskning: Ingen bra representant

Årets dokumentärprogram: "Sagan om Jussi (SVT) 

Årets realityprogram: "Ullared", (Kanal 5).För att det är sk djävla sjukt.

Dessutom tillkommer de fyra publikpriserna:

Årets manliga programledare: André Pops. Killen är unik

Årets kvinnliga programledare: 

Årets sport-tv-profil: André Pops Se ovan

Årets program: Doxx: om Delfinmorden i Japan. Fast det är ju inte svenskt, men fan så bra det var.  

Dessutom delas ett hederspris ut: Bosse Hansson som ett sportankare av rang i många år. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se