Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Djävla djurplågare

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2011 09:35

Igår gick det en gubbe i min ålder ( kanske några år äldre ) förbi med sin Schäfer. Ca 50 meter från mig börjar han rycka som en dåre i hunden och slängde sen omkull hunden med världens nacksving. Skrek och gapade bara för att hunden inte gick exakt fot. Gubben är en av byns alkissar och rycker jämt i hunden. Då blev jag skogstokig och skrek åt gubben att han skulle ge fan i att misshandla sin hund. 

Bredvid mig stod en annan granne och pratade med mig. Han vågade inte ens vända sig om. Det visade sig sen att de varit klasskamrater och att han mycket väl visste vem han var.

Hur som helst så kom gubben emot mig, fast på andra sidan vägen och undrade vad jag gapade om. Så jag fick tala om för honom en gång till att han skulle ge fan i att behandla hunden illa. Han närmar sig, men vågar ändå inte gå över gatan mot mig. Då får jag till svar att:

"Vaddå, misshandlar, jag slog ju inte hunden ens."

Vad tänker en sån person med? Ska man behöva slå en människa eller ett djur för att det ska klassas som misshandel? Inte i mina ögon. I mina ögon är misshandel både psykisk och fysisk, både slag och nacksving.

Synd att inte alla ha civilkurage och  säger ifrån och synd att man inte behöver ha ett "hundkörkort".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se