Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011

Libyen långt från normalt liv

Av Pink Ozzy - 24 augusti 2011 10:19

Slutstriderna pågår för fullt och man bara väntar på beskedet att man tagit dåren Kadaffi tillfånga. Men tyvärr är ju inte eländet slut med det. Det kommer sen säkert att pågå maktkamper mellan de olika grupper som lever i landet. 

Titta bara på Sudan där ena delen belv Sydsudan för inte så länge sedan. Nu slåss man om kor, eftersom det mest värdefulla där tydligen just nu är kor. Att gifta sig kostar t ex drygt 10 kor för den ena parten.

Detsamma blir det väl tyvärr i Libyen. Men vad som gär mig så fruktansvärt fryustrerat är alla dessa helt värdelösa krig. Ta det i Libyen. Först så skjuter man allt sönder och samman och sen ska världssamfundet medverka till att bygga upp landet igen.

Men tänk efter! Varför Libyen och inte andra afrikanska länder som styrs av diverse krigsgalna herrar? Varför låter man miljoner svälta på t ex Afrikas hon. Jo, vi västerlänningar är ganska cyniska i det fallet. Finns det inga naturtillgångar, eller är inte platsen strategiskt ur krigssynpunkt ger man fan i folket i det landet. Libyen har olja, så det är klart att Nato  "hjälper till" att få bort Kadaffi. I sig en hedersvärd sak, men inget Nato hade gjort om oljan hade saknats och om inte Kadaffi hade en viss terrorstämpel på sig.

Ta som exempel Zimbabwe och deras ledare Robert Mugabe.  Inte fan går Nato in där inte. Varför då? Ja det finns ju inget av direkt värde i landet. Lite tobak och kött, men inga större naturtillgångar. Att de sedan slåss inbördes stör ju inte Nato och Fn med för den delen. 

Så djävla cyniska är vi "vita" tyvärr.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se