Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011

Sänk inte restaurangmomsen !

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2011 14:28

Varför ska restaurangmomsen sänkas nu? Verkar helt vansinnigt. Inte ger det fler jobb till unga. De flesta unga som jobbar inom denna näring arbetar hos de stora hamburgerkedjorna. Inte kommer de att anställa fler ungdomar bara för att Borg sänker momsen. Nej, det är bara fina pengar att stoppa i de egna fickorna. Det finns inte en enda restaurangägare som kommer att anställa mer folk bara för att momsen sänks. Nix pix. 

Vad kommer då att hända? Jo, om man frågar dom efter något år varför de inte anställt fler så säger dom att de istället kunnat hålla samma "låga" priser som annars hade höjts. Alla kommer att svara samma sak.

Nej, sänk inte momsen utan ge pensionärerna först tillbaka vad de har fått försaka de senaste åren.  

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

20 augusti 2011 23:36

En helt riktig analys av momsfrågan.
Vad gäller pensionerna, så skulle rätt mycket vara vunnet om man lämnade tillbaks de 245 miljarder man lånade (läs gärna stal) från AP-fonderna.
En förutsättning för lånet var att det inte skulle leda till att den sk bromsen utlöstes.
Vid förra tillfället var det just den låga behållningen, efter att 245 miljarder flyttats, som var en av de viktigaste skälen till att man utlöste bromsen.
Det är nog dags att pensionärerna funderar över revolution eller åtminstone lite kravaller utanför finansdepartement och riksdagshus.
För, frivilligt lämnar väl inte politikerna tillbaks pengarna. Det är ju så viktigt att riksdagsledamöterna kanske-eventuellt-möjligen får käka billigt på krogen och kröka hårtestarna till lägre pris.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 8 april 09:43

Trump går dagligen ut och talar inför folket. Men vem tror på honom egentligen? Nu påstod han att om alla hade gjort som USA hade världen inte haft så många döda. Eftersom han bara tycks känna till landet Sverige av alla i Europa framhåller han att ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 april 22:04

Filippinernas president/diktator måste bort. Under hans tid har tusentals och åter tusentals människor mördadas. Man säger att det är knarkare, knarklangare och knarksmugglare, men det är lågt ifrån hela sanningen. Säger du något ofördelaktigt om Dut...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 april 21:59

Nu plötsligt när man får sparken eller blir permiterad ska man med i A-kassan. Det är osolidariskt mot alla dom som betalat sin A-kassa i åratal. Själv betalade jag i över 30 år innan jag själv tvingades använda mig av den under en period. Att nu ...

Av Pink Ozzy - Måndag 6 april 21:05

Idag var det verkligen vår. Altanglasen tvättades och altanen kunde fixas till. Sen var det bara att äta årets första middag där och bara njuuuta. Mycket jobb återstår i trädgården. Lådorna ska krattas jämna och smågrejer mm läggs i komposten. Inn...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se