Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2011

Allsång på Skansen polisanmäld.

Av Pink Ozzy - 6 augusti 2011 13:20

Nu har Allsången på Skansen polisanmälts. Rätt eller fel? Saken är den att Grotesko med Henrik Dorsin i spetsen framförde sketchen ”Bögarnas fel” och den har nu anmälts och utredning ska inledas för hets mot folkgrupp.

Michael Lindgren som är medlem i humorkollektivet Grotesco säger till Aftonbladet:


– Antingen så har han inte begripit numret, eller om det är så att han saknar humor. Den normalbegåvade kan knappast missförstå var udden ligger.


OK, jag såg detta nummer och tyckte också att de gick lite för långt när de bl a sjöng:

Kriget i Afghanistan
– bögarnas fel
Diktaturen i Iran
– bögarnas fel
Och jordskalv, översvämningar och allt annat hemskt
Att Vin & Sprit och Saab och Volvo inte ens är svenskt
Ja, det är bögarnas fel
– bögarnas fel 

Nog förstod jag att de inte menade allvar. MEN, allsången är ett familjeprogram med många tittare under 18 år. Vad etsar sig fast i deras hjärnor när de får höra det? Vad tar extremhögern med sig hem för att sjunga vid nästa fest? Det borde rimligen vara denna frågeställning som man ska titta närmare på nu.  

 
 
Gubbfan

Gubbfan

6 augusti 2011 15:40

Jag har blivit visad det där från nätet.
Så jag vet inte om det riktigt är samma som du har sett.
Men visst är det en hets mot folkgrupp! Alltså mot religiösa, troende av olika slag. De kan ju inte hjälpa om de har lite otur när de tänker.
Jag vill absolut inte påstå att religiösa är mentalt handikappade. Det är din slutsats av min kommentar.
Men hets mot folk av den ena eller andra sexuella läggningen. Nä...
Om man inte vill påskina att präster av olika religioner skulle vara...
Men nej.
Det har nog inte med det att göra.
Själva b..-ordet får man nog inte säga/sjunga.
Det är nog snarast så att folk har svårt för det där b..-ordet.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

6 augusti 2011 16:42

Nej, religiösa är nog inte metalt handikappade. Jag har bara fåt nog av allt vad religion heter, eftersom det mest onda kommer och har i alla tider kommit genom religionen. Vi vill gärna prata skit om islam, men ska i sammanhanget kanske inte glömma vilka illdåd kristendomen gjort genom alla tider mot både andra folk och religioner som mot barn.
Se bara i Nordirland. Varför ska det fjantas om att det är krig mellan protestanter och katoliker. Det är pengar det gäller och inget annat. Religion håller man bara framför sig som en sköld.

 
Gubbfan

Gubbfan

6 augusti 2011 19:55

Du har helt rätt.
Jag har bara fått för mig att religion (och dess kyrkor) är en för farlig grej för att lämna över till de religiösa.
Religion kan nog vara bra kryckor för en krympling, om du förstår liknelsen. Men man skall inte slå undan kryckorna för den som måste ha dem.
Vad gäller judendom, kristendom och islam är det ju i grunden samma beduinreligion med samma värderingar i botten. De delar samma människosyn och samma idé om teokrati.
Alltså makt åt de styrande inom respektive kyrka.
Om du vill ha stöd för din tveksamma hållning till religiösa makthavare så har det på senaste åren kommit en del intressanta böcker i ämnet.
Den djupt religiöse Jonas Gardell har skrivit 2 riktigt bra böcker: Om Gud och Om Jesus. Jag undrar om han inte blev närmast bannlyst av kyrkorna för de böckerna.
Så kom det en bok som jag har för mig heter Paulus, Jesus och kärleken. Kommer inte ihåg författaren, men boken är en svidande kritik av den kristna kyrkan och dess första tid.
Allt handlar om makt.
Pengar är ju ett sätt att få makt och ha den kvar.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

6 augusti 2011 21:06

Tack för din förståelse. Håller på att skriva på diverse böcker och har en som numera är på dryga 200 sidor och som beskriver hur religionen användes för ca 50 år sedan. Kommer den nånsin ut så får du ett ex av mig för du tror på samma saker som jag i många fall. Kommer den inte ut får du ett psf-ex så småningom. Ha en bra kväll.

 
Ellie

Ellie

15 augusti 2011 13:28

Nej men du har nog missuppfattat numret.
Grotesco driver ju med extremt homofoba grupper, itne med homosexuella X)
Jag älskar numret. Grotesco har absolut inget emot bögar.
Det är så jävla löjligt att programmet blivit polisanmält. Alla fattar ju att de INTE driver med bögar utan med exempelvis präster som itne gillar bögar osv!

http://elliewallander.blogg.se

Pink Ozzy

16 augusti 2011 09:52

Och DU har tydligen inte uppfattat det jag skrev. Personligen skiter jag i vad de sjunger om så länge de inte MENAR det de sjunger. MEN, det finns fullt med kids därute som inte kan skilja på dikt och verklighet och använder sig av sången senare i helt fel sammanhang. Det är DET som jag vänder mig emot.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 24 april 09:47

Ibland vill man bara gråta så det sprutar ur ögonen. Hade just stigit upp och lyssnade på 8-nyheterna på radio. De meddelade att 2 barn hade mördats och att en man och en kvinna var inblandad. Senare framkom det att mannen också var svårt skadad.  De...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 19:37

En stor andel kommuner vägrar ge tillstånd till vindkraft. Det kan i o f s vara OK. Men det ska kosta. Att säga att vi häruppe behöver inte elen, vi har redan vattenkraft. Det är ett rätt barnsligt och lågt sätt att försöker stoppa vindkraftverk. S...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 09:48

Egentligen är det skrämmande hur folk kan utsätta sig för livsfarlig dopning i s f att hjälpa till att få stopp på eländet. Jag tänker just nu på 2 fall. Det ena är någon form av OS för dopade, även om de då inte får använda sig av orden Olympiska sp...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 april 09:23

I dagens Aftonbladet läser jag om min förening Leksands IF dom jag hållit på sen 1967. När de vann SM-guld eller åkte ner. Det var alltid Leksand i mitt hjärta.  Men efter det jag läste idag får vi väl se om jag inte köper mig en Moradräkt istället...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 17:01

Ett av mina barnbarn skulle på kalas. Hon fick skjuts av dom som höll i kalaset. Min dotter satt hemma och kollade hur dom åkte. Hon och barnbarnet har en app precis som resten av familjen så de alltid ser var dom befinner sig.  De såg också att fö...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards