Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2011

Av Pink Ozzy - 6 juli 2011 09:23

Mika Myllylä är död. En av Finlands (bästa) skidåkare är död, 41 år gammal. Varför jag skriver "bästa" inom parantes är det att han de facto vann en hel del, men sedan visade sig ha använt sig av otillåtna dopingpreparat. Han var/är inte ensam om det ska dock sägas. Han kommer inte heller att vara ensam i framtiden om att ta otillåtna medel. Tyvärr. 

Men egentligen är det inte det förbjudna i sig jag vill skriva om, eftersom alla vet att det är just förbjudet, utan vad det för med sig. Myllylä dog, enligt dagens tidningar, av att ha druckit ihjäl sig. Varför? Jo, jag tror att han inte är den ende dopade idrottaren som råkat ut för samma sak. D v s att vara hjälte så länge du vinner. Du är även hjälte så länge du vinner fast du dopar dig. Du är även hjälte om du vinner fast du dopar dig och många vet om det. 

Men den dagen det upptäcks att du har dopat dig tar alla avstånd från dig. Dina sponsorer försvinner, dina medaljer tas ifrån dig, du kanske inte får något arbete, din familj försvinner och likaså din "vänner". Helt plötsligt står du där utan någon som stöttar dig mentalt.

Alla de som tidigare stått i din glans, klappat dig på axeln och de som gett dig de otillåtna drogerna är borta. Du står där - helt ensam.

Jag försvarar inte på något sätt dopningen, tvärtom. När jag ser på TV funderar jag ofta på om resultatet har kommit till på hederligt sätt eller genom dopning och avskyr allt vad dopning heter.

Men jag försöker att sätta in mig i den enskilde personens tankar när man nått max och inte kommer längre och en tränare, läkare eller annan "trovärdig" person bjuder in dig till dopningsvärlden. Det är nog lätt att falla för frestelsen. Du kanske har idrottat sen du var 8-10 år och alla dina vänner finns inom sporten. Nu är du kanske 25-30 och tas för dopning och dina "vänner" känner inte dig inte längre. Du har blivit en "djävla dopare" som ingen vill ta i med tång.

Kanske inte så konstigt att så många då går under på ett eller annat sätt. Antingen att kroppen p g a dopningen säger ifrån ( det finns många exempel inom den amerikanska wrestlingen) eller att idrottaren super ihjäl sig, eller att man tar till andra drastiska saker.

Dessa idrottare är trots allt människor. De människor som begår stöld eller andra brott hamnar i fängelse och ska förhoppningsvis få vård och hjälp att komma ur skiten. Vad får den som dopar sig? Jo, han får se en massa ryggtavlor. Ingen som vill veta av honom.

Själv tycker jag att den som dopar sig ska självfallet bli av med alla medaljer och andra vinster. Det bör även stå i alla klausuler med sponsorer att sponsorpengar ska återbetalas. Dock ska det nationellt och internationellt finnas folk som tar hand om de dopade så de får nya vänner, ett arbete och den hjälp de behöver för det nya liv som väntar dom.

En bra förebild för hur detta kan ske är brottaren Tomas Johansson. Han dopade sig, tog sitt straff , men fick hjälp att utbilda andra i både brottning och vad man INTE ska ska göra, d v s dopa sig. Han har säkert, istället för att vara en dopad idrottsman, blivit någon som många ungar ser upp till. Dessa ungar tar också till sig det budskap han har med sig. 

Så att hjälpa någon som dopat sig kan vara något som idrottsförbunden ska ta vara på och hjälpa både den dopade och men hjälp av honom hjälpa andra.

Att sedan sätta upp en gräns för vidare idrottande på minst 2 år anser jag som självklar. Och om idrottaren därefter dopar sig igen så ska han inte få någon mer chans. Har denne inte lärt sig något första gången så lär den sig inget andra gången heller.

Men som det är nu så straffas en dopad idrottsman ofta hårdare än en mördare, vilket ändå inte ska vara fallet.  




Av Pink Ozzy - 5 juli 2011 10:07

Har nu läst biografin "Guns 'N Roses - Welcome to the jungle". Ganska bra faktiskt. Inte för att jag är en Guns-fan, men gillar en del av deras låtar. Nästan inget av det som stod i boken visste jag. Kanske beroende på att de var på topp lite innan internet blommade ut och eftersom jag inte köper kvällstidningar. De tycks ha varit riktigt granna juveler. Så vill du läsa om Guns, deras turnéer, skivor ( som egentligen är väldigt få ) samt deras inte allt för hälsosamma leverne så ska du läsa boken. Den där Axl Rose är tydligen inte helt frisk i alla lägen. 

Nej, läs boken och bli förvånad. 

Av Pink Ozzy - 5 juli 2011 09:58

Stöd en grek - bli fadder idag!

Hjälp Kostas, Dimitrios och Georgiosodupulopululosos att få det fortsatt bra hemma i Grekland, de riskerar nämligen hemskheter i sitt hemland som t.ex

- betala skatt.

- jobba längre om dagarna än 08-15.

- inte få sina 14 månadslöner om året.

- inte få gå i pension vid 50 år ålder med 96% av lönen

Ge din gåva redan idag. SMS:a Souvlaki till 72 500. Sms:et kostar 16 000 kr + ev op.avg

Av Pink Ozzy - 3 juli 2011 09:35

Nu framkommer det att före detta arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin sexchattat med över 75 kvinnor. Troligen har väl det skett både under arbetstid och med statens datorer. 

Vi vet ju också att politiker får en slags pension fram tills de blir pensionärer "på riktigt".

Nu är min fråga om personen Littorin ska berättigas en sådan pension? Har inte han förverkat den rätten? Här går massor av folk utan jobb, har en liten pesion eller sjukbidrag och så ska såna som han få en hel drös med pengar varje månad. Jag kan inte tänka mig att han går lös på mindre än 50 papp i månaden.

SKA VI GODTA DETTA? NEJ 

Av Pink Ozzy - 2 juli 2011 10:05

Läser just att en par på dryga 30 år straffade sina barn med Tabasco. En droppe varje gång de gjorde något fel. Straffet som föräldrarna fick är i mina ögon dock mycket lindrigt. De skulle få dricka en MATSKED för varje gång de utsatt dina barn för detta. Dessutom borde de med omedelbar verkan bli av med sina barn. 

Fan, när jag läser detta så blir jag så bedrövad och undrar hur många andra barn utsätts för liknande tortyrbestraffning. Nej, inga milda domar till denna typ av brått. Minst fängelse tillsammans med det vanliga buset så de får straff som heter duga bakom murarna.... 

Av Pink Ozzy - 2 juli 2011 09:59

Nu ska SMHI få en ny dator och säger sig med den kunna spå vädret bättre. Tycker jag hört det många gånger tidigare. Men du är det ju så att det inte beror på datorn i sig hur prognoserna blir. Datorer är inga vädertydare i sig utan är helt beroende på vad man programmerar den med. Så skit in, skit ut. Så om folket på SMHI programmerar dåligt så spelar det ju ingen roll vilken dator de nu köper in för dyra pengar. Vi skriver faktiskt år 2011 och det missas lika mycket idag från SMHI´s sida som för 25 år sedan. 

Nej, det ska nog mer till än en ny dator för att jag ska lita på SMHI´s vädergubbar och vädergummor.  

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards