Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2011

Av Pink Ozzy - 23 juli 2011 09:38

Låt ingen döda Anders Behring Breivik, mördaren från Norge. Nej plåga honom dagligen varej dag för reseten av hans liv. Att döda honom är för enkelt. Nej, låt busarna på fängelset ta hand om honom. Men tala om för dom att de bara inte dödar honom utan ger honom lite tillfriskningstid efter varje omgång stryk, våldtäkt och vad det nu kan vara han utsätts för. En sådan person är inte värd att behandlas som en människa. Han ska ha ett helvete på jorden så länge han lever. 


Våra svenska tankar går till Norge och det norska folket.  

Av Pink Ozzy - 23 juli 2011 09:16

Sedan igår går svenskarnas tankar till Norge och det förfärliga som skett där. Nu har man tydligen anhållit en 32 årig norrman som misstänkt för både morden på Utöja och sprängningen i Olso. 

I detta fall så blir Oslo nästan en bisak, även om ca 8 personer sägs ha dött. Jag sörjer givetvis dessa, men tänker att det övriga ju trots allt bara är materiella ting som går att bygga upp igen.

Värre är det med de över 80 som kallblodigt mördats av en ensam (?) dåre.

Det kanske trots allt var "bra" ( ja jag vet att det inte är rätt ord i sammanhanget men kommer inte på något annat ) att det nu tycks vara en norrman och inte en utländsk medborgare. På så sätt slipper Norge att invandrarfientligheten sprider sig. Nu tycks det dessutom vara en kille som har högerextrema tankar som utfört dådet. Högerextremister som ideligen vill utvisa alla invandrare för att de är en säkerhetsrisk för andra. Kanske dags att tänka om i stugorna och se vad även högerextrema kan ställa till med.

Men nu är det nog så att det är med högerextrema precis som med extrema muslimer eller andra extrema grupper. Det går inte att styra dessa. De är totalt hjärntvättade eller sjuka så det går aldrig att fånga upp dessa  i vårt sociala och polisiära skyddsnät. 

Vi kommer aldrig att bli kvitt dessa stollar förrän det är försent, tyvärr.

Men återigen alla ni som bor i Norge. Svenskarnas tankar går idag bara till er och de stackars familjer och vänner som på ett eller annat sätt drabbats av en enskild dåres sjuka hjärna.  

Av Pink Ozzy - 21 juli 2011 09:34

Läser idag att man hittat en bit snöre som är 10000 år och troligen det äldsta man hittat i Sverige. Kul ;-(

I Illustrerad Vetenskap får man veta att det finns miljoner galaxer som vår vintergata. Kul ;-(

I samma tidning kan man läsa om mängder av himmlakroppar som man tror sig ska finnas. Inte för att man vet, utan för att man tror sig ana det när de tar emot strålar och signaler utifrån.

Och dessa svarta hål som säger sig sluka allt i dess väg och vita dvärjar som är stora som en båt men väger som hela jorden.

Ja, det pågår i det oändliga med diverse oviktigt vetande. Ja, i mina ögon är det just det. Tänk om man istället la krutet på att eliminera kriminalitet och krig samt tog fram metoder för att alla fick mat och färskt vatten.

DÅ skulle vi kunna snacka om genombrott och upptäkter. Men icke. En massa skit som gemene man inte har den minsta nytta av att veta läggs miljarder. Det är fan i mig sorgligt. 

Av Pink Ozzy - 19 juli 2011 10:14

Folkpartisten Carl B. Hamilton har tydligen tittat lite för djupt i flaska i helgen. Nu föreslår han att Systemet ska köra hem spriten till folk. Vid framkomsten ska dock mottagaren vara nykter och kunna legitimera sig. 

Jag ser då en rad möjligheter att missbruka detta.

  1. Du dricker mer eftersom det ju bara är att beställa hem. Du slipper ju fylleköra till bolaget ( vilket i sig väl är en god gärning ).
  2. Du kan packa ihop ett gäng ungdomar i en lägenhet, skaffa fram en myndig person som snabbt gör sig en bra hacka på att langa spriten vidare till kidsen.
  3. Hur många "bomkörningar" blir det inte när bolaget kommer fram och det visar sig att ingen är nykter. Vad händer med budet som nekar dom inköpet?
  4. Är inte Systemets hela idé att sälja mindre och mindre. Alkohol är de facto ett gift. Ska Systemet ( staten ) bidra till att sprida giftet? 

Nej du Hamilton. Visserligen har Fp dåliga väljarsiffror, men ni behöver väl inte överdriva för att få fler röster. 

Av Pink Ozzy - 18 juli 2011 10:34

Jag har alltid trott att jag lever in i spelet, men den här killen är jag inte ens i närheten av. Håll tillgodo. Roligt är det, om än inte för honom som ser sitt River Plate tvingas lämna högsta divisionen. 


Sport · TV
Av Pink Ozzy - 18 juli 2011 09:39

Enligt FN ska nu yttrandefrihet gälla vid hädelse. Nu slår FN:s kommitté för mänskliga rättigheter fast att yttrandefriheten ska gälla även för det som kan tolkas som hädelse. 

Vad är det för stollar som sitter i FN. Visst, jag håller med att tanken är god. Men tala då också om detta för de militanta islamister. De skiter fullständigt i FN´s resolutioner och kommer att bekämpa varje person, tidning eller annan som t ex ritar en bild av Muhammed.

Så vad vill FN uppnå med detta? Möjligen att en del journalister kan slå sig för bröstet och säga "Jag har rätt till detta enligt FN".  Men kommer samma jounalister att säga " Jag har rätt till att skriva som jag gjorde och kan leva med att några 100 sprängs till döds av den anledningen.".


Jag ser faktiskt inget positivt med att häda någon annan eller någon annans religion utan är mer för att ha en ömsesidig respekt för varann och varandras kulturer och religioner.

 

Det är bara på DET sättet vi kommer att överleva som mänsklig ras i framtiden.  

Av Pink Ozzy - 17 juli 2011 10:32

Såg ni Sveriges damlag vinna brons? Tycker de ska sträcka på sig ordentligt. Det var en bra genomförd taktik. Sen tycker jag att de vann på moralen och inte på att det fanns en enstaka spelare som var mycket bättre än andra ( som Milan som hoppas mycket på Zlatan eller ManU som har Rooney) . Nej det här visade verkligen att fotboll är en lagsport och att LAGET vinner en match. Det var vilja rakt igenom på alla platser i laget.  Världsrankingen i mars såg ut på detta sätt:


1 1 USA * 2191
2 2 Tyskland * 2153
3 3 Brasilien * 2098
4 5 Japan * 2062
5 4 Sverige * 2043
6 9 Kanada * 2028
7 8 Frankrike * 1997
8 6 Nordkorea * 1995
9 7 Norge * 1989
10 10 England * 1962 


Efter VM tror jag att Sverige kanske klättrar någon placering. Men som du ser är det ju inget dåligt sällskap damerna är i. Det som förvånar mig är att Kina tycks ha tappat stilen helt. Nordkorea kommer troligen att dala efter alla dopingavslöjanden.


Med Sveriges brons har Sveriges damer nu följande imponerande medaljsamling:


Sveriges medaljer
1984: EM-guld
1987: EM-silver
1989: EM-brons
1991: VM-brons
1995: EM-silver
2001: EM-silver
2003: VM-silver
2011: VM-brons 


Och som sagt: GRATTIS TJEJER OCH TACK FÖR UNDERHÅLLNINGEN UNDER DETTA VM! 

Av Pink Ozzy - 15 juli 2011 22:30

Såg ni programmet från Öland igår där man som vanligt firade Victoriadagen? Det regnade, vilket också sas redan dagen innan på TV. Trots prognos om kraftigt regn var det inte en kotte i det kungliga följet som tänkte ta med sig en regnkappa eller liknande. Nej där satt alla och lät regnet ösa ner. Efter en stund fick dock kungen och drottningen tag på något som såg ut som svarta sopsäckar. Vid ett flertal tillfällen klippte TV in snuttar när kungen försökte sig på att klä sig i denna sopsäck frö att skydda sig mot regnet. Men det hela utmynnade mer i en parodi och såg ut som en sketch av något slag. 

Men herre gud, här springer det omkring en hel stab av folk kring kungafamiljen och inte en kotte bemödar sig att kolla vilket väder det ska bli och tar med sig några genomskinliga regnkläder. Sverige får ju skämma ögonen ur sig.

Nej, gör som jag säger och lägg ner monarkin. Den gör bara bort sig mer och mer , med kungen i spetsen. Tyvärr.  

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards