Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2011

Av Pink Ozzy - 20 juni 2011 17:58

Såg detta i dagens Aftonbladet. Kolla vilken stollig idé killarna fick. I stället för att frakta en ny bil på en trailer så stoppade de in den i en skåpbil. Helt otroligt. Bara att komma på tanken är underbart.

Av Pink Ozzy - 19 juni 2011 10:56

Vem har inte svurit över skånsktalande personer ibland. Vi som bor lite mer norrut i Sverige har ibland svårt att förstå skåningarnas "språk". Så för enkelhetens skull drar vi alla över en kam och kallar dom just skåningar. Men lyssnar man lite så hör man att det finns nyanser även i detta "grötspråk". Jag vet inte varifrån de kommer, men vissa skåningar har en något mer lättsam dialekt än andra. 

Men du kommer det ronstiga i det hela.

Så fort de börjar sjunga så blir dialekten och musiken bra. Som exempel vill jag framhålla Mikael Wiehe, Dan Hylander  och Peps Person. Bara för att nämna några av mina favoriter. 
Den omvända "ordningen" gäller det spanska språket, tycker jag. Att höra folk prata spanska är som ljuv musik i mina öron. Att höra dom sjunga på melodiefestivalen känns dock i regel bara jobbigt. 

Så nu är frågan vad det är som gör att vissa språk/dialekter är bra att lyssna på när de pratas medan andra är sköna att lyssna på när man sjunger på språket? Vad anser du?

Av Pink Ozzy - 18 juni 2011 09:58

Jag bar måste få stjäla detta från Gammelsmurfen. Jag tycker det var så otroligt bra skrivet:


En man hade föreläsning för ca: 500 ungdomar.
Han tog fram en 500-lapp och frågade: "Är de någon som vill ha den här?"
Alla räckte givetvis upp handen.
Han knölade ihop den och frågade samma sak.
Alla räckte upp handen.
......Han stampade på den och frågade samma sak.
Alla räckte upp handen.
Då sa han - "Det här ska ni ta lärdom av, för hur smutsig eller ful någon än är så har den fortfarande samma värde..."
 

Av Pink Ozzy - 18 juni 2011 09:23

Maud avgick inte frivilligt. Glöm det. Olofsson fick gå efter 10 års kräftgång där hon från 2004 mer ägnade sig åt att hålla ihop Alliansen än hennes eget parti. Detta har inneburit att Centern numera är ett 5%-parti. Då är låååångt ifrån Fäldins Centerparti som fick över 20% och där Fälldin stod vid sitt ord. Maud Olofsson har dock försökt att vända kappan efter vinden, vilket har resulterat i lägre och lägre antal väljare. Hon har, vad jag kunnat få fram, aldrig nått upp till 10% ens en gång. Just nu tycks partiet ligga mellan 4 och 5 % och ligger tillsammans med FP, Kd och V farligt nära att åka ut vid nästa val. Centern har från att en gång varit ett stort parti som klart var emot kärnkraft och stred för bönder, miljö och lantbruk till ett mariginalparti som gått ifrån de hjärtefrågor som många väljare trodde var heliga för Centern. 

Men Maud är ju inte Maud om hon inte skulle göra ett sista uttalande som ska få henne att framstå som en partistjärna när hon säger att det nu finns fler alternativa energikällor än innan hon tillträdde. Men Maud, det är ju knappast DIN förtjänst. De har tillkommit av helt andra grunder. DU vill ju ha kärnkraft, kärnkraft, kärnkraft. NU när länder som Tyskland och Italien säger stopp. Då kommer du och säger att detta kan bli mycket dyrbart om Sverige skulle avbryta pågående kärnkraftprogram. Så i dina ögon är en härdsmälta i Forsmark eller på annan plats i Sverige mindre kostsamt. Är det så vi ska förstå dig, lilla Maud? 

Det är ta mig fan skandal att Europa, Japan och USA haft 40 år på sig att komma med alternativ, men har inte kommit på speciellt mycket överhuvudtaget. Varför? Jo, eljättarna är numera så stora så de andas bara prishöjning så slutar regeringarna att diskutera alternativa energikällor. 



Och ni som läser detta vet väl att det här Maud som skulle se till att elpriserna sänktes! Tycker du att hon lyckats? Nej, det enda som hon de facto lyckats med är att se till att bilda Alliansen i hennes bastu och allt detta för att störta de Rödgröna. 

Men Maud du kan vara lugn. Till skillnad mot oss andra arbetslösa får du en lönegaranti som viiiida överstiger A-kassans lilla bidrag. 

Av Pink Ozzy - 17 juni 2011 16:11

Jag visste att jag hade skrivit något om Maud Olofsson på bloggen och hittade det här. Jag trodde att hon skulle avgå inom ett år. Nu tog det 1 år och en dag   . Tänk så fel jag kan ha   . Hon har styrt mer i bakgrunden än vi i allmänhet har fått reda på tror jag. Nu är hon borta och förhoppningsvis, för Centern, kan de skrota Alliansen och profilera sig själva lite mer. Som det har varit de sista åren så har Centern nästan varit mer åt höger än "vårt nya arbetarparti" moderaterna. Inte för att jag kommer att rösta på Centern för det, men ändå, för Centerns bästa. Men jag röstade faktiskt på dom en gång. Jag tror det var -74 och man trodde på att kärnkraften skulle avvecklas och Fälldin skulle skapa 400.000 jobb. Hur det har blivit med det vet vi ju nu med facit i hand. Centern är det mest kärnkraftsvänliga parti vi har. Men det kanske blir ändring nu...

Den som lever får se.  

Av Pink Ozzy - 17 juni 2011 09:42

Nu har tydligen Viasat köpt rättigheterna till Vinter-OS 2014 och Sommar-OS 2016. Så nu ska vi stackars sportintresserade tittare också behöva titta på reklaminslag stup i kvarten. Under alla OS hittills så har reklam runt rinkarna, planer och arenor varit förbjudet. Så borde det också vara i TV. Men tyvärr är tydligen pengar mer värd för OS-kommitén än rena OS utan reklam. Men det är klart, det behövs ju en hel del pengar för att muta diverse folk som beslutar kring OS....

Själv är jag sportnörd, men kommer trots det att bojkotta OS i Viasat precis som jag gör med Hockey-VM. Vem som förlorar mest? Ja inte är det jag. Nej det är sporten som förlorar. Men det fattar väl inte dessa pengagalna styresmän. Tyvärr.  

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 17 juni 2011 09:25

Lyssnade på radions P1 igår och förvånades över moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra. Det pågår ekonomiska diskussioner och det är ju allom känd att Alliansen sitter på ena planhalvan och de Rödgröna på den andra. Så om du tänker dig denna situation och lägger till att Sverigedemokraterna "äger" mittcirkel så är det ju ingen av de andra två "lagen" som äger minst 50%. De måste på något sätt åt lite mer av den andra planhalvan för att "vinna".

Jo, jag vet att DU förstår det. Fru Kinberg-Batra tycks dock inte ha denna situation klar för sig.

I gårdagens debatt i P1 återkom hon hela tiden till att Moderaternas förslag minsann stöddes av alla 4 Allianspartier, men att Sossarna måste söka hjälp av SD (!) . Hon nämnde aldrig Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Av någon "underlig" andledning missade hon detta hela tiden. Då undrar jag om fru Kinberg -Batra kan förklara för mig hur Alliansen ska få igenom SITT program UTAN SD ? Alliansen är i behov av SD lika mycket som de Rödgröna för att få igenom sina förslag. 

Men du vill fru Kinberg-Batra låssas vara lite smart genom att framställa det som att de Rödgröna tillsammans med SD fäller det enda alternativet till en god svensk ekonomi. Så om SD stöder de Rödgröna så är dom bovar och om SD stöder Alliansen är dom änglar.

Vore det inte lite smartare av fru Kinberg-Batra och hennes medlöpare  Allians att ta telefonen och ringa runt bland de som inte stöder förslaget för att få en bit av den andra planhalvan? Det behöver ju inte vara mittcirkeln ( SD ) om det skulle smärta så mycket. De kan väl kontakta försvaret eller mittfältet i "bortalaget".  

Till sist ska det kanske nämnas att Alliansen har fått SD:s röster i över 70% av voteringarna om jag inte läst hel fel. . . . . 

Av Pink Ozzy - 16 juni 2011 10:30

Varför ska vi ha TV-licens? Alla kan ju se på TV. Nåja en och annan kommer naturligtvis att säga emot, men vi fick ju bort Radioavgiften eftersom alla ansågs ha radio. Ersätt det hela med en mediaskatt som, precis som allt annat tas via skatten. Inte nog med att vi skulle förenkla hanteringen, utan vi skulle också få några 100 miljoner till från de som idag fuskar med licensen. Så har vi en Mediaskatt som är inbakat i den vanliga skatten så är det till gagn för de flesta. 

Och det är väl inte många som kan säga att de varken tittar på TV, lyssna på radio, kollar på datan eller mobilen efter nyheter, film eller musik. 

Visst, det finns ett fåtal som är elallergiker. Jag respekterar att de bör slippa denna skatt om de har läkarintyg.  

Jag vet att det är många som skriker nu, men tänk då på att vi inte betalar skolskatt, biblioteksskatt, cykelskatt och liknande. Vi anser det som en självklarhet att det tillsätts skattepengar för det. Vi tycker att det är en självklarhet att vi får gå till biblioteket gratis och v anser även att vi ska slippa betala skatt för att vi cyklar på cykelvägar. Så varför ska vi ta ut en separat TV-avgift i s f att den bakas in i skatten?


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards