Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2011

Av Pink Ozzy - 10 maj 2011 09:07

P g a att några idioter till föräldrar har skämt ut sig får nu ett helt knattelag med 8-åringar inte spela fotboll under våren. 

Detta är skandal !

Nu undrar du kanske vilket. Jo, både att föräldrarna bär sig svinigt åt mot domaren och att knattarna inte får spela.

Det enda rätta hade varit att alla föräldrar som betett sig illa träder fram och ger t ex 10.000:- var till den klubb knattarna spelar i. Klubben kan sedan ge domaren en bra ersättning för det lidande han fick utstå. Visst, detta är en hög summa. Men vad skulle 500:- göra för nytta i sammanhanget. 

Som det är nu så kommer föräldrar att slippa följa sina knattar och kan sitta framför TV:n och titta på ligafotboll och pimpla pilsner. Så föräldrarna har ju inte förstört för sig själva, utan för deras barn.

FY FAN säger jag.

Så kliv fram och ta ett straff.  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 maj 2011 09:00

För några år sedan bytte man vatten i Strängnäs kommun. Istället för att bygga en ny anläggning tar man nu vatten från Stockholm. Vad som skedde under byggets gång var en rad underligheter med fakturor och annat som vilken privat tjänsteman som helst hade hamnat i rätten för. Men icke i Strängnäs. Där räknade man dessutom fel så kalaset blev ca dubbelt så dyrt. Ja, jag skriver "ca" eftersom ingen i nuläget vet hur mycket för dyrt. Detta beror på det "enkla" faktum "vissa fakturor kommit bort" och "alla fakturor inte tycks ha inkommit".

Detta till trots får de ansvariga tjänstemän ansvarsfrihet och dessutom sitta kvar på sina poster. Entt sånt enkelt jobb skulle man ha. Först räna fel och sen låta en del fakturor försvinna. Genial affärsidé! Eller?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 maj 2011 08:50

Läste i morgontidningen att saudier köper flickor som är 5-12 år i tusental. När de sedan är könsmogna kastas de ut i prostitutionen. Flickorna tas tydligen från Mauretanien och Jemen. Detta får mig att inte bara rasa utan även ställa en massa frågor.

  1. Vad är det för "människor" som gör så.
  2. Vad i helvete får de ut av det?
  3. Varför ställer inte världens makter krav på Saudiarabien  om att detta måste sluta omgående?
  4. Varför har de inte dödsstaff på dessa gemena pedofiler?
  5. Varför accepterar VI de, eftersom ingen tycks agera?

Nej, fy fan säger jag protestera mot detta NU genom att mejlbomba ambassaden. Adressen är hareem_s@hotmail.com <hareem_s@hotmail.com>

Av Pink Ozzy - 9 maj 2011 09:21

När jag var lite yngre... sådär 40 år yngre... drygt, fanns inte det vi idag kallar "sociala medier". Att växla några ord eller tala om hur helgen varit skedde antingen att man träffades någonstans, ringde, eller skrev brev. Jag skrev mycket brev, uteslutande till tjejer, ringde en hel del samtal tills morsan och hennes gubbe satte lås i telefonen. Telefonerna på den tiden hade inga knappar utan en skiva med 10 år som man snurrade på. För att inte "obehöriga" skulle ringa kunde man sätta på ett litet lås som förhindrade ringadet. Vad jag gjorde var t ex detta. Säg att jag hade träffat en tjej som hette Anne Eriksson, men inte visste hennes telefonnummer. Då var det bara att ta fram Stockholmsdelen av telefonkatalogen och leta efter alla Eriksson inom ett visst område. Jag ringde upp och frågade efter Anne. Var det fel så var det bara att ursäkta sig med att man ringt fel. Till slut kom man dock alltid fram rill rätt person. Det kostade dock ca 10 öre per samtal, vilket var en hel del pengar då. Speciellt om jag ringde "fel" många gånger.

Ville man t ex spela boll så ringde man inte. Man ringde för övrigt sällan killar. Ville man spela boll så gick man till fotbollsplan där det alltid pågick något spel. Ville man snacka med en kille så gick man eller cyklade dit.

Så var det då. Det är detta jag anser vara socialt.

Numera kallar man Facebook m fl för sociala medier. Jag vet inte, men för mig är det nästan lite asocialt. Visst, mejl ersätter brev. Det som dock har minskat är det personliga kontakten. Både den direkta kontakten öga mot öga såväl som kontakten mellan två personer som man fick via telefonen på den tiden. Det var något extra, något att bevara. 

Hur är det nu då?

Ja, vem är inte med på Facebook? Till och med jag har gått med, men har redan insett att det nog inte blir så länge.

Stayfrieds är ett annat media där man kan hålla kontakt med andra skolkamrater. Jag har dock inte märkt så mycket av kontakten mer än något enstaka telefonsamtal och några meddelanden. 169:- var det absolut inte värd.

Sen har vi bloggar där vissa vill vara anonyma medans andra gärna skyltar med sina namn. 

Till sist har vi mobilen som många både använder att ringa med och att skicka SMS. Mina döttrar skickar t ex fler SMS på en dag än vad jag gör på en månad.  

Nu har jag turen att två av mina döttrar bor ca 100 meter från oss och den tredje på en timmes avstånd. Men de som bor nära kan trots det ringa och t ex prata me fruga om att träffas om  någon timma. Hur fyller de då ut denna timma? Jo, de fortsätter att prata i telefon med varann. Varför? de ska ju träffas om en timme. 

Nej, för mig börjar de sociala medierna bli mer och mer a-sociala.  

Av Pink Ozzy - 8 maj 2011 09:09

I höstas tippade jag att Milan inte skulle vinna Serie A. När jag såg dom spela igår så tänkte jag att jag egentligen håller fast vid tipset. Milan borde inte vinna titeln. Nu vinner de på att de spelat snålt bakåt hela vintern. De har ju inte varit speciellt mer målfarlig framåt än flera andra lag i ligan. Nej, något superlag är inte Milan i år. De vinner bara för att de andra lagen i ligan slagit varann och på så sätt gett MIlan en hjälpande hand. Ligan är sämre än tidigare. Det visar sig ju även i de resultat lagen presterat i de europeiska cuperna de senaste åren. De har ju dessutom tappat en plats bland "de stora".Pos Lag S V O F GM IM Målsk. Poäng
1 Milan 35 23 8 4 61 : 23 38 77 Champions League
2 Inter 35 21 6 8 62 : 39 23 69 Champions League
3 Napoli 35 21 5 9 55 : 34 21 68 Champions League
4 Lazio 35 18 6 11 46 : 33 13 60 Champions League Kval
5 Roma 35 17 8 10 55 : 49 6 59 UEFA Europa League Kval
6 Udinese 35 18 5 12 61 : 42 19 59 UEFA Europa League KvalAv Pink Ozzy - 6 maj 2011 12:39

Mannen kommer hem stolt och håller upp ett stort föremål för att visa sin fru. - Titta vad jag har stulit, säger han stolt. Jag tog den utmed vägen. Frun tittar på honom och svarar syrligt: - Ställ inte den i sovrummet bara... - Varför inte då? undrar mannen trumpet. - Jo, det är polisens fartkamera, och den tar bilder när det går för fort...

Av Pink Ozzy - 6 maj 2011 09:41

Kungen och drottningen framför kritik mot Stig Larssons Milleniumböcker. Jag frågar mig varför?  Dom anser att böckerna inte visar hur Sverige är. Då frågar jag mig följande:

Vet kungaparet skillnad mellan en faktabok och en fiktionbok? 

Hur vet kungaparet hur det verkligen är i Sverige?

Det sker kvinnoövergrepp dagligen. Till och med Drottningen har fått utstå övergrepp, enligt mitt tycke. Men i hennes fall har det varit ett övergrepp av läkarna som ideligen kretar i hennes ansikte och inte låter henne åldras med värdighet.

Hade utspelet kommit från någon politiker eller artist som vill ha lite publicitet så hade jag kunnat förstå det hela. Men nu är det kungafamiljen, som inte har ett dugg att tjäna på stolliga utspel.  

Av Pink Ozzy - 2 maj 2011 09:30

Idag ska jag på en anställningsintervju. Ja, inte hos den blivande arbetsgivaren utan till det filter som numera ofta finns mellan arbetsgivaren och arbetssökaren, d v s gamarna som för bra provision sköter det hela åt arbetsgivaren. Då menar jag företag som t ex Proffice, Manpower, Poolia, Adecco m fl, som lever gott på det hela. 

Tyvärr så tycks även de ha ett KPI att uppfylla, vilket innebär att de måste intervjua ett antal, även om det hela redan står klart vilken kandidat de vill ha.

I mitt fall har jag frågat vad jag föll på efter att fått nej ett flertal gånger. Varje gång tycks jag ha fallit på något som står helt klart i min ansökan och som varje idiot kan läsa sig till. Trots det kommer min ålder och mina utbildningar som manna från skyn. Oj då! Du är SÅ gammal. Oj då! Du har inte trehundra högskolepoäng! 

Eller som Manpower gör. De skickar ut s k "Matchmail". Något bland det fånigaste jag varit med om. Det står så här i de mejl som ibland kommer flera gånger per vecka:

Dina inställningar har resulterat i följande jobb. Klicka på länken för att se annonsen.

På detta följer ett antal förslag som ska passa in på det jag angivit på Manpowers hemsida. Så enligt dom ska jag söka:

Skolläkare ( jag har inte ens en kurs som undersköterska )

Elektriker ( hatar allt som man kan få en stöt av )

Förskolelärare ( Jag har ingen som helst lärarutbildning ) 

Skorstensfejare ( Jag får ju svindel om jag står på dörrmattan)

Musiklärare ( Älskar att lyssna på musik, men kan sen bara spela gubben Noak på instrument)

Hemkunskapslärare ( OK, jag kan laga mat, men har knappast någon utbildning) 

Polsktalande säljare ( Och jag som inte ens kan säga skål på polska ) 

Det var bara ett litet axplock från de matchmejl jag får från Manpower. Som du ser så är det ganska oseriöst. Som mycket av bemanningsbranchen, anser jag. 


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se