Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Ingemar Stenmark - En ikon utöver det vanliga

Av Pink Ozzy - 30 maj 2011 09:20

Ingemar Stenmark vann Mästarnas Mästare på SVT igår. Något som jag nästan misstänkte att han skulle göra redan från dag 1 av serien. Han är för oss som upplevt hans glansdagar en ikon utöver det vanliga. Inte ens när det gäller denna typ av "lektävling" lägger han sig, utan ger allt, precis som i fornstora dar. Fortfarande är hans kropp genomtränad och hans hjärna en briljant blandning av skärpa, humor och typiskt norrländskt. 

När man nu kollar på Mästarnas mästare faller det sig plötsligt inte så konstigt att han vann över 80 världscupsegrar och att man i flera år ändrade regler på regler för att han inte skulle kunna vara så överlägsen. 

För er som inte hade förmånen att vara med på 70 och 80-talet då han regerade kan jag bara tala om att han var så överlägsen att man nästan övervägde om inte han skulle få starta på bara en skida eller utan stavar. 

Ingemar har varit och är fortfarande min största idol både som idrottsman och som privatperson.  

Allmänt · Sport · TV
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:27

Den lilla Esmeralda också kallat Lilla Hjärtat mördades av sin mamma. För det fick mamman 1 år och 9 månader. Det är vad ett litet hjärta tycks vara värd. De som utdömde detta straff borde skämmas. Är ett barn mindre värd än en vuxen? Är ett barn än...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:18

En grupp volontärer undersökte möjligheten och skrev sedan kontrakt med 4 matbutiner i Skövde. De fick från regionen pengar Gill en bil och åker nu 2 gånger per vecka runt till dessa butiker och får allt de inte vill sälja mer. Detta körs sedan till ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 6 aug 11:41

Har bott halva mitt liv i samma hus och hållit på med trädgårdsarbete på min lilla tomt sedan dess. Enorm många växter har tillkommit och bara 5-6 Är kvar sedan början. Nej, de andra har sällan dött utan föregående ägare hade inte så många växter. ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 13:09

Efter 8 år av Alliansstyre med kraftiga neddragningar inom polisen har nu de rödgröna vänt på det hela. Men det räcker inte mot gängen. Ska gängen bort så krävs det lagändringar. Det ska inte behövas en husransakningsorder innan man går in i ett hu...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 12:55

Tittar man till omvärlden så klarar Sverige sig ganska bra. Om vi tar dödsfallen i Corona så beror nog en stor del på att vi i steril lever längre än de gör i många andra länder. 90% av de avlidna var ju över 80. Dessutom sägs det att många äldre in...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se