Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2011

Av Pink Ozzy - 18 april 2011 17:53

Efter mitt frivilliga bloggstopp på en vecka så kör jag igång igen. Just nu är det dock arbetssamt. Har målat 24 pallkragar som jag ska ställa i trädgårdslandet i morgon. Jag har syréner runt landet och de suger upp för mycket näring och vatten. Så om jag höjer upp landet närmast häcken så kanske jag slipper problemet. Idag blommade de första påskliljorna på tomten. Härligt. 

Jag har faktiskt varit borta ett tag vilket gjorde att en del av GI-dieten flög all världens väg. Har dock startat om igen. Den senase veckan har dock bara kostat mig ca 1-1,5 kg. Det har jag snart arbetat bort igen.

I kväll är det Bajen mot Landskrona på TV4 plus. Så det är gjutet var jag befinner mig ikväll. Framför TV:n.

Som du märker har jag inte börjat häckla några politiker eller andra än. Tänker starta lite snällt så här i solskenet.  


Allmänt · GI · Mat · Om mig · Sport · Trädgård · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 april 2011 10:09

Sådär, nu tänkte jag inleda min datorfria vecka. Vi får se hur det går med det, men jag känner att datorn tar lite för mycket tid från annat. Så om ni vill fortsätta följa bloggen som återkommer kring den 18/4. Det vill säga om inte abstinensen sätter in dessförinnan...

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 april 2011 09:59

Vad är det för larv jag läser? Att Northug var mordhotat när han tävlade i Stockholm. Anledningen skulle vara att han stannade innan mål under VM. Är det så att en del inte har någon humor och distans till någonting? Hellner åkte bara dagarna över mållinjen på en skida. Inte hotades han vad jag vet. Däremot gav Northug igen. Inget fel i det tycker jag. 

Så länge Northug vinner av egen kraft och utan dopning så får han vinna hur mycket som helst. Visst är han en lite egen person och dessutom norrman, men därför bör han inte riskera att mordhotas. Dessutom tycks svenska och norska landslaget trivas med varann.

Vad driver då folk till sådana tilltag? En av orsakerna kan vara den reporter som kallade Northug för svin i direktsändning. Det finns alltid folk som då tycker att det är fritt fram att också komma med egna utlåtanden.

Men besinna er!!! Titta på boxning där hån förekommer ganska ofta. Titta på fotboll där målgörare gärna springer förbi motståndarklacken efter ett mål, eller där man dribblar sig förbi genom en tunnel, vilket är det yttersta hånet en fotbollsspelare kan utsättas för. Detsamma gäller för övrigt hockey.

Då tycker jag att det är betydligt mer osportsligt när alla dessa fotbollsspelare faller som bowlingkäglor och snabbt tittar om domaren såg det hela eller inte.

Nej svenskar, låt norrmannen Northug vara och var glad över att det fortfarande finns sådana idrottsmän. Är ni inte det så är ni bara avundsjuka.  

Av Pink Ozzy - 8 april 2011 09:59

Energimarknadsinspektionen, den myndighet som granskar elnätsbranschen, anser att 143 av 173 elnätbolag skulle kunna höja sina priser ytterligare, uppger Rapport i SVT.
Bl a anser man att Eon och Vattenfall skulle vara två av "bovarna". 
Nu ställer jag mig frågan om detta är Energimarknadsinspektionens uppdrag? Detta de nu säger gynnar endast elbolagen, vilket inte ingår i Energimarknadsinspektionens mandat.  Dessutom ställer jag mig mycket frågande till vad de grundar sitt påstående på? Ligger 173 för lågt eller 30 för högt? Elpriser ska väl kotrolleras mot den svenska marknaden. När man så tar fram statistik så ska man få en normalfördelningskurva där största delen ligger i mitten och sedan ska antalen ninskar ut mot varje sida. Så själva kurvan ska se ut som en kulligt berg. Jag kan inte tänka mig at Energimarknadsinspektionens normalfördelningskurva ser ut på detta sätt. 

Eller är det månne så att man kikat mot andra länders avgifter och på så sätt fått fram att vi har en "för låg " avgift. OM detta nu skulle vara fallet så kan vi kanske framöver även titta till sprit och ölpriser i t ex Tyskland och sedan minska dom till tyskarnas nivå.

Att sedan prata om en höjning av fasta avgiften är fel. Det ska vara kilowattpriset som i s f ska höjas. Varför man vill höja den fasta istället beror på att svenska folket börjar bli smarta och sänker sina rörliga elkostnader genom diverse värmepumpar, bergvärme, solfångare mm. För att elbolagen inte ska förlora på detta så vill de nu höja sina fasta avgifter. Det är de avgifter du måste betala även om du inte använder en enda kilowatt. Smart tänkt elbolag! Dessutom har ni ju nu också statliga Energimarknadsinspektionen i ryggen. 

Så här står det i EI´s uppdrag för 2011

"EI arbetar för att stärka energikundernas ställning och strävar efter att marknaderna för el, fjärrvärme och naturgas ska fungera så bra som möjligt. Det ska finnas konkurrens, kunderna ska betala skäliga avgifter och avbrotten ska vara så få som möjligt."

Med andra ord har inte EI uppfyllt sitt uppdrag. Dessutom undrar jag varför man gett dom uppdraget att kunderna ska betala "skäliga avgifter".  

Ska inte en sådan  myndighet i alla lägen se till kundernas bästa och i o m detta även sträva efter lägsta möjliga pris?

Av Pink Ozzy - 8 april 2011 09:14

Nu har det väl gått för långt. Först ska alla telefonsamtal lagras i 6 månader och nu ska alla flypassagerare loggas i 5 år. Vad kommer härnäst? Redan loggas vi på t ex Apotek, Läkarvård, nätet och mycket mer. 

OK; jag kan sträcka mig så längt att det är OK för att få fast terrorister, barnporrsurfare o l. Men vad är det som säger att det stannar där? Vad är det som säger att dessa uppgifter inte hamnar i orätta händer? Finns det överhuvudtaget något som säger att flygloggen endast får användas för att jaga terrorister och att telefonavlyssning  endast får användas för att få tag i mycket grov brottslighet? 

Jag anser att det ska fram klara dokument som visar

  • i vilka sammanhang informationen får användas 
  • vem som får titta på informationen
  • var informationen lagras
  • vem som ansvarar för säkerheten och lagringen
  • i vilka sammanhang informationen INTE får användas
  • OM denna information får samköras med andra register
  • O s v

Det finns fler frågetecken kring denna informationslagring som jag inte orkar gå in på just nu. Att med hjälp av informationen få tag i terrorister, mycket grova brottslingar som mördare, barnporrfluktare, barnsexutnyttjare, vapenstölder, knarkhandel o l är för min del OK. 

MEN vad är det som säger att det stannar vid det? Och vad är det som säger att inte USA eller något annat land fritt kan avlyssna oss i framtiden?

Titta bara på den filmning USA´s ambassad utförde i Sverige nyligen. Vad fick de för straff? INGENTING! Ska detta bli så även med den nya informationen så betackar jag mig.  

Av Pink Ozzy - 7 april 2011 10:09

Själv ägde jag minst 5-6 SAABar mellan 1984 och 2004. Sen fick det vara slut. Redan då anade jag ett kraftigt minskat andrahandsvärde och kör numera en riskokare av mindre modell. 

Men hur går det för SAAB egentligen? Själv är jag rädd för att SAAB gör sina sista sprattlande försök att överleva. Du ska veta att SABB under många år kunde driva leverantörer till vansinne genom eviga krav på prisreduktioner. Sänktes inte priset från ena gången till annan så flyttades produktionen. Nu ger dessa leverantörer igen. Antingen genom att inte ens åta sig att tillverka SAAB-artiklar eller att se till att få betalt i tid.

Det här gör att SAAB sitter i en riktigt dålig situation. Det går inte att använda sig av alla de leverantörer som man kanske hade velat, eller så måste man anlita vissa leverantörer som är dyrare än vad man tänkt sig.

Sammanfattar man detta så blir bilarna dyrare än man hade räknat med från början, vilket bidrar till en usel soliditet. Sen får Herr Muller säga vad han vill.  

Av Pink Ozzy - 7 april 2011 09:50

Jag är en bastuälskare som kan bada både sommar som vinter. När jag reste som mest i arbetet så var kravet på hotellet att det fanns en bastu. En av de mycket få gånger så inte skedde var på "Nya" Gästgivaregården i Tierp på 1990-talet. Men det är en helt annan historia. 

Ta den 11/9 som exempel. Jag var på kurs och vid 17.30-tiden avslutades kursen plötsligt för dagen för att, som det sas först, någon hade bombat New York. Alla sprang till de TV-apparater som fanns att tillgå. Alla utom jag. Jag kände inte för att frossa i döden utan tog en mina grejer och satte mig i bastun tillsammans med en pilsner. Jag visste att det ändå skulle bli det stora samtalsämnet senare under middagen. 

Jag har också ofta tänkt att skriva en bok om de bastun jag besökt och hur de var. En del är riktigt sunkiga och en del är helt underbara. Nybyggda är bäst. Tänk att få sitta i värmen och lavarna är nya och fräscha och det luktar trä. Åkte med Birka Paradise för ett tag sedan och de hade precis gjort om sin bastu. Underbart!

Jag har en del favoriter. Det finns ett ställe som heter Fjällhalsen och ligger i Bydalsfjällen. Bastun ligger på dryga 700 meter och du har en underbar utsikt över fjällen och Storsjöområdet. En annan favorit är Skrapan i Västerås. Bastun ligger ca 25 våningar upp med en bedårande utsikt genom de fönster som finns från golv till tak. En gång såg jag en rovfågel nästan stryka vingarna mot fönsterrutan.

Yazuragi på Hasseludden strax utanför Stockholm har också en helt OK bastu där den övriga miljön delvis förhöjer känslan av rekreation.

Men även om jag säkert suttit i över 100 bastun genom åren så är väl denna en höjdare.  Tänk att få basta i en skidlift!


Av Pink Ozzy - 6 april 2011 10:15

Hörde igår att det var inbrott i mitt garage. Jag slängde mig på telefonen och ringde 112 och förklarade läget. Som svar fick jag:

- OK, ta det lugnt. Ställ dig lite osynligt intill ett fönster och försök iakta allt du kan. Vi har tyvärr ingen kapacitet att skicka en bil förrän om 3 timmar.

Jag slängde argt på luren och ställde mig bredvid ett fönster. Då ser jag att de t o m bryter upp bilen. Jag blir riktigt förbannat och ringer 112 igen och säger:

- Det är OK, jag har skjutit dom två inbrottstjuvarna så ni behöver inte ha bråttom.

Sen slängde jag snabbt på luren.

Sju minuter senare kom det 3 polisbilar, en insatsbil och  en ambulans. Insatsledaren rusar ut och ropar mot mig:

- Var är liken?

- Vilka lik, frågade jag.

- Du sa ju att du hade skjutit tjuvarna. Ljög du?

- Nja, ni sa ju att ni inte hade kapacitet att komma. Ljög ni?


Sensmoralen är väl att du nästa gång ska ta i lite extra så får du det du vill.  Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se