Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

E10 = konsumenterna blir förlorarna

Av Pink Ozzy - 30 april 2011 09:14

Nu ska vi snart tanka E10 är det tänkt. Anledningen är att man inom stora EU beslutat att oljebolagen får tillsättas 10% förnybart bränsle i våra tankar. Därför ska 95-oktanig bensin bort från marknaden och ersättas av E10.

Då inträffar dock några komplikationer. En del bilar klarar inte av E10. De kommer då att få köra på det dyrare 98-oktaniga bränslet. Visserligen med en liten reduktion av bränsleförbrukningen. Dock inget som uppväger priset. Vi andra som ska köpa E10 kommer snart att märka en ökad bränsleförbrukning. Även om nu E10 kommer att vara några ören billigare än nuvarande 95-oktanigt bränsle, så kommer inte det lägre priset att uppväga de ökade kostnader.

Så hur vi än gör sitter vi i skiten och oljebolagen tjänar ännu mer pengar på oss bilister. Vad ska vi då göra för att ha kvar 95-oktanig bensin?

 Nja, i nuläge finns det bara 2 länder som har E10. Finnland och Tyskland. Vad som har skett är att tyskarna skrek högljudd och har nu fått tillbaka sin 95-oktaninga bensin. E10 finns dock också kvar. Och det är nu det händer. Oljebolagen HÖJER den 95-oktaninga bensinen så att den numera kostar lika mycket som den 98-oktaninga eftersom oljegamarna anser att det är 1 liter som en liter och att det är så lite skillnad i innehållet. Dessutom säljs det numera mindre av den 95-oktaninga eftersom det ju även finns E10. Därför krävs det större kostnader att tillverka 95-oktanig. Säger dom...

Återigen är det vi konsumenter som får betala de redan frossande oljemagnaternas feta leverne.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se