Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

E10 = konsumenterna blir förlorarna

Av Pink Ozzy - 30 april 2011 09:14

Nu ska vi snart tanka E10 är det tänkt. Anledningen är att man inom stora EU beslutat att oljebolagen får tillsättas 10% förnybart bränsle i våra tankar. Därför ska 95-oktanig bensin bort från marknaden och ersättas av E10.

Då inträffar dock några komplikationer. En del bilar klarar inte av E10. De kommer då att få köra på det dyrare 98-oktaniga bränslet. Visserligen med en liten reduktion av bränsleförbrukningen. Dock inget som uppväger priset. Vi andra som ska köpa E10 kommer snart att märka en ökad bränsleförbrukning. Även om nu E10 kommer att vara några ören billigare än nuvarande 95-oktanigt bränsle, så kommer inte det lägre priset att uppväga de ökade kostnader.

Så hur vi än gör sitter vi i skiten och oljebolagen tjänar ännu mer pengar på oss bilister. Vad ska vi då göra för att ha kvar 95-oktanig bensin?

 Nja, i nuläge finns det bara 2 länder som har E10. Finnland och Tyskland. Vad som har skett är att tyskarna skrek högljudd och har nu fått tillbaka sin 95-oktaninga bensin. E10 finns dock också kvar. Och det är nu det händer. Oljebolagen HÖJER den 95-oktaninga bensinen så att den numera kostar lika mycket som den 98-oktaninga eftersom oljegamarna anser att det är 1 liter som en liter och att det är så lite skillnad i innehållet. Dessutom säljs det numera mindre av den 95-oktaninga eftersom det ju även finns E10. Därför krävs det större kostnader att tillverka 95-oktanig. Säger dom...

Återigen är det vi konsumenter som får betala de redan frossande oljemagnaternas feta leverne.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se