Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Patrik Sjöberg och Vijo Nousiainen

Av Pink Ozzy - 28 april 2011 07:37

Patrik Sjöberg var elva år träffade han mannen som blev hans tränare och styvpappa. Igår kom Sjöbergs bok ut där han berättar hur Viljo Nousiainen drogade och förgrep sig på honom. Och inte bara honom utan flera andra unga grabbar som tränades av Viljo också. 

I detta läge undrar jag då VARFÖR Patrik kommer med denna bok och denna händelse NU, så här långt efteråt. Och då finns det två orsaker till detta. Men innan jag går in på dessa, och så att ingen missförstår mig så är jag TOTALT EMOT ALL form av pedofili och vill gärna hänga dom som gör det i sin egen lilla veke!

Men åter till frågan varför Patrik skriver om detta nu. Anledning ett kan vara så enkel som att han behöver pengar. Patrik har varit luspank under en längre tid och ställer därför också upp i alla möjliga TV-sammanhang. Allt för att få bröd på bordet. Men för den skull tror jag inte att Patrik hittat på hela historien. Nej, tyvärr är den nog sann. Vad jag funderar på är om den hade förblivit hemlig om Patrik hade haft gott om pengar och kunnat fortsätta sitt liv i Brasilien? Kanske, kanske inte.

Den andra anledningen är helt enkelt den att hans hjärna förträngt det hela. Jag känner en person som först i 45-årsåldern genom besök hos psykologer och kuratorer tog fram liknande händelser ur personens mörka indre och tidiga ungdomsår. På något sätt så förträngs tydligen dessa tilltag av hjärnan som en slags försvarsmekanism.

En av mina döttrar hade dessutom en lärare som långt efter att hon slutat skolan åkte dit för sex med minderårig och nu sitter inne för det. Läraren pratade jag med många gånger när dottern gick i skolan och uppfattade honom som mycket trevlig och sympatisk. Så det är inte så lätt att se en avvikande sexuell läggning på folk heller, tyvärr.  Men att hålla noga koll på sina barn hjälper nog. I Patriks fall var nog detta inget alternativ eftersom Nousiainen blev hans styvfar på troligen utövade en rad påtryckningar på honom. Men sorgligt är det. 

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

28 april 2011 19:25

Varför alltid hitta baktankar till allt? Han kanske först nu har arbetat sig igenom detta och känner sig mogen att skriva.
Vad som förvånar mig att att INGEN har berättat. Många fler måste vara utnyttjade....

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

29 april 2011 09:43

Det var ju det jag skrev. D v s ANTINGEN beror det på dåligt med pengar, ELLER så orkade han ta tag i det först nu.
Jag läste för övrigt i morse att 20% av ungarna har något gång utnyttjats och att det i bara 10% av fallen sker av en människa de inte känner. Ganska ruggig läsning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se