Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Patrik Sjöberg och Vijo Nousiainen

Av Pink Ozzy - 28 april 2011 07:37

Patrik Sjöberg var elva år träffade han mannen som blev hans tränare och styvpappa. Igår kom Sjöbergs bok ut där han berättar hur Viljo Nousiainen drogade och förgrep sig på honom. Och inte bara honom utan flera andra unga grabbar som tränades av Viljo också. 

I detta läge undrar jag då VARFÖR Patrik kommer med denna bok och denna händelse NU, så här långt efteråt. Och då finns det två orsaker till detta. Men innan jag går in på dessa, och så att ingen missförstår mig så är jag TOTALT EMOT ALL form av pedofili och vill gärna hänga dom som gör det i sin egen lilla veke!

Men åter till frågan varför Patrik skriver om detta nu. Anledning ett kan vara så enkel som att han behöver pengar. Patrik har varit luspank under en längre tid och ställer därför också upp i alla möjliga TV-sammanhang. Allt för att få bröd på bordet. Men för den skull tror jag inte att Patrik hittat på hela historien. Nej, tyvärr är den nog sann. Vad jag funderar på är om den hade förblivit hemlig om Patrik hade haft gott om pengar och kunnat fortsätta sitt liv i Brasilien? Kanske, kanske inte.

Den andra anledningen är helt enkelt den att hans hjärna förträngt det hela. Jag känner en person som först i 45-årsåldern genom besök hos psykologer och kuratorer tog fram liknande händelser ur personens mörka indre och tidiga ungdomsår. På något sätt så förträngs tydligen dessa tilltag av hjärnan som en slags försvarsmekanism.

En av mina döttrar hade dessutom en lärare som långt efter att hon slutat skolan åkte dit för sex med minderårig och nu sitter inne för det. Läraren pratade jag med många gånger när dottern gick i skolan och uppfattade honom som mycket trevlig och sympatisk. Så det är inte så lätt att se en avvikande sexuell läggning på folk heller, tyvärr.  Men att hålla noga koll på sina barn hjälper nog. I Patriks fall var nog detta inget alternativ eftersom Nousiainen blev hans styvfar på troligen utövade en rad påtryckningar på honom. Men sorgligt är det. 

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

28 april 2011 19:25

Varför alltid hitta baktankar till allt? Han kanske först nu har arbetat sig igenom detta och känner sig mogen att skriva.
Vad som förvånar mig att att INGEN har berättat. Många fler måste vara utnyttjade....

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

29 april 2011 09:43

Det var ju det jag skrev. D v s ANTINGEN beror det på dåligt med pengar, ELLER så orkade han ta tag i det först nu.
Jag läste för övrigt i morse att 20% av ungarna har något gång utnyttjats och att det i bara 10% av fallen sker av en människa de inte känner. Ganska ruggig läsning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se