Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 25 april 2011

Syrianska-AIK en skandal

Av Pink Ozzy - 25 april 2011 18:43

Syrianska spelade idag mot AIK. En AIK:are fick rött kort efter en stämpling av målvakten. Jag har inga som helst synpunkter på stämplingen eller utvisningen eftersom jag inte har sett matchen ännu. Kanske jag ser på reprisen. Det är inte heller matchen i sig som jag vill skriva om utan de avarter som sker på läktarplats. 

Efter utvisningen får assisterande domaren Daniel Wärnmark en fyrverkeripjäs i huvudet och matchen bryts.  RÄTT BESLUT. 

Nu återstår bara den delikata uppgiften att hitta fanskapet som kastade smällaren. Tidigare har det alltid varit så att hemmalaget fick ansvara för säkerheten. Även för bortalagets supportrar och övrigt bihang.  Nu ställer man frågan i Aftonbladets nätupplaga vad AIK ska få för straff! Så vitt jag vet var AIK bortalag. Innebär att Syrianska har säkerhetsansvaret. 

Detta innebär att det finns två syndabockar:

Syrianska och fanskapet som kastat in smällaren.

Visst jag är Bajare i själ och hjärta och hatar AIK, men rätt ska vara rätt. AIK som förening kan inte ansvara för att det går en del rötägg på deras bortamatcher. Visst, AIK kan fördöma det hela och medverka till att fanskapet går att få fast. Men därifrån till att AIK ska spela för tomma läktare, få poängavdrag eller böter är det långt. 

Nej, alla ni som är riktiga supportrar till era respektive lag:

Godtar  inte detta utan hjälp era föreningar att sätta fast dessa sportens avskum.  


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

25 april 2011 19:29

Från Aftonbladet:

– Det är AIK som har ansvaret för sina supportrar. Syrianska ansvar för allt utom för bortaklacken. Så om det kommer från AIK:s sektion så är det de som har ansvaret, förklarar Khennet Tallinger, som är ordförande i det svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd.

Enligt Radiosporten kastades den första smällaren, den som träffade domaren, från Syrianskas läktarsektion.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

26 april 2011 09:18

Nja, jag vet inte om det är hela sanningen. Vid tidigare tillfällen har det varit lite si och så med ansvaret. Vad är det som säger att det inte var en dåre från en helt annan klubb som beblandat sig med AIK-klacken? Läktaren är, vad jag vet, öppen för alla. Det torde innebära att den som sköter insläppen även måste garantera säkerheten inne på arenan. OM det nu skulle vara så att sektionen är helt stängd för folk som inte har ett medlemsbevis i AIK och endast med beviset kan få biljett och att AIK själva sköter detta insläpp, DÅ skulle AIK kunna ställas till svars. Aldrig annars. Då kan ju vilken dåre som helst blanda sig med en klack och ställa till sattyg. Det kan inte vara så.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se