Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 8 april 2011

Lägg ner Energimarknadsinspektionen

Av Pink Ozzy - 8 april 2011 09:59

Energimarknadsinspektionen, den myndighet som granskar elnätsbranschen, anser att 143 av 173 elnätbolag skulle kunna höja sina priser ytterligare, uppger Rapport i SVT.
Bl a anser man att Eon och Vattenfall skulle vara två av "bovarna". 
Nu ställer jag mig frågan om detta är Energimarknadsinspektionens uppdrag? Detta de nu säger gynnar endast elbolagen, vilket inte ingår i Energimarknadsinspektionens mandat.  Dessutom ställer jag mig mycket frågande till vad de grundar sitt påstående på? Ligger 173 för lågt eller 30 för högt? Elpriser ska väl kotrolleras mot den svenska marknaden. När man så tar fram statistik så ska man få en normalfördelningskurva där största delen ligger i mitten och sedan ska antalen ninskar ut mot varje sida. Så själva kurvan ska se ut som en kulligt berg. Jag kan inte tänka mig at Energimarknadsinspektionens normalfördelningskurva ser ut på detta sätt. 

Eller är det månne så att man kikat mot andra länders avgifter och på så sätt fått fram att vi har en "för låg " avgift. OM detta nu skulle vara fallet så kan vi kanske framöver även titta till sprit och ölpriser i t ex Tyskland och sedan minska dom till tyskarnas nivå.

Att sedan prata om en höjning av fasta avgiften är fel. Det ska vara kilowattpriset som i s f ska höjas. Varför man vill höja den fasta istället beror på att svenska folket börjar bli smarta och sänker sina rörliga elkostnader genom diverse värmepumpar, bergvärme, solfångare mm. För att elbolagen inte ska förlora på detta så vill de nu höja sina fasta avgifter. Det är de avgifter du måste betala även om du inte använder en enda kilowatt. Smart tänkt elbolag! Dessutom har ni ju nu också statliga Energimarknadsinspektionen i ryggen. 

Så här står det i EI´s uppdrag för 2011

"EI arbetar för att stärka energikundernas ställning och strävar efter att marknaderna för el, fjärrvärme och naturgas ska fungera så bra som möjligt. Det ska finnas konkurrens, kunderna ska betala skäliga avgifter och avbrotten ska vara så få som möjligt."

Med andra ord har inte EI uppfyllt sitt uppdrag. Dessutom undrar jag varför man gett dom uppdraget att kunderna ska betala "skäliga avgifter".  

Ska inte en sådan  myndighet i alla lägen se till kundernas bästa och i o m detta även sträva efter lägsta möjliga pris?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se