Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 8 april 2011

Flygresenärerna ska kartläggas

Av Pink Ozzy - 8 april 2011 09:14

Nu har det väl gått för långt. Först ska alla telefonsamtal lagras i 6 månader och nu ska alla flypassagerare loggas i 5 år. Vad kommer härnäst? Redan loggas vi på t ex Apotek, Läkarvård, nätet och mycket mer. 

OK; jag kan sträcka mig så längt att det är OK för att få fast terrorister, barnporrsurfare o l. Men vad är det som säger att det stannar där? Vad är det som säger att dessa uppgifter inte hamnar i orätta händer? Finns det överhuvudtaget något som säger att flygloggen endast får användas för att jaga terrorister och att telefonavlyssning  endast får användas för att få tag i mycket grov brottslighet? 

Jag anser att det ska fram klara dokument som visar

  • i vilka sammanhang informationen får användas 
  • vem som får titta på informationen
  • var informationen lagras
  • vem som ansvarar för säkerheten och lagringen
  • i vilka sammanhang informationen INTE får användas
  • OM denna information får samköras med andra register
  • O s v

Det finns fler frågetecken kring denna informationslagring som jag inte orkar gå in på just nu. Att med hjälp av informationen få tag i terrorister, mycket grova brottslingar som mördare, barnporrfluktare, barnsexutnyttjare, vapenstölder, knarkhandel o l är för min del OK. 

MEN vad är det som säger att det stannar vid det? Och vad är det som säger att inte USA eller något annat land fritt kan avlyssna oss i framtiden?

Titta bara på den filmning USA´s ambassad utförde i Sverige nyligen. Vad fick de för straff? INGENTING! Ska detta bli så även med den nya informationen så betackar jag mig.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se