Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 7 april 2011

Bastu i världsklass

Av Pink Ozzy - 7 april 2011 09:50

Jag är en bastuälskare som kan bada både sommar som vinter. När jag reste som mest i arbetet så var kravet på hotellet att det fanns en bastu. En av de mycket få gånger så inte skedde var på "Nya" Gästgivaregården i Tierp på 1990-talet. Men det är en helt annan historia. 

Ta den 11/9 som exempel. Jag var på kurs och vid 17.30-tiden avslutades kursen plötsligt för dagen för att, som det sas först, någon hade bombat New York. Alla sprang till de TV-apparater som fanns att tillgå. Alla utom jag. Jag kände inte för att frossa i döden utan tog en mina grejer och satte mig i bastun tillsammans med en pilsner. Jag visste att det ändå skulle bli det stora samtalsämnet senare under middagen. 

Jag har också ofta tänkt att skriva en bok om de bastun jag besökt och hur de var. En del är riktigt sunkiga och en del är helt underbara. Nybyggda är bäst. Tänk att få sitta i värmen och lavarna är nya och fräscha och det luktar trä. Åkte med Birka Paradise för ett tag sedan och de hade precis gjort om sin bastu. Underbart!

Jag har en del favoriter. Det finns ett ställe som heter Fjällhalsen och ligger i Bydalsfjällen. Bastun ligger på dryga 700 meter och du har en underbar utsikt över fjällen och Storsjöområdet. En annan favorit är Skrapan i Västerås. Bastun ligger ca 25 våningar upp med en bedårande utsikt genom de fönster som finns från golv till tak. En gång såg jag en rovfågel nästan stryka vingarna mot fönsterrutan.

Yazuragi på Hasseludden strax utanför Stockholm har också en helt OK bastu där den övriga miljön delvis förhöjer känslan av rekreation.

Men även om jag säkert suttit i över 100 bastun genom åren så är väl denna en höjdare.  Tänk att få basta i en skidlift!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se