Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2011

Av Pink Ozzy - 7 mars 2011 09:59

Läser nättidningar och ser en massa skit med Libyenkatastrofen som toppar det mesta. Att sossarna blev utan partisekreterare är också något att beakta eftersom det visar hur svårt de har att ena sig i partitoppen.

Men nu var det ju inte det jag ville skriva om utan vad som var positivt igår. Här några positiva händelser:

  • Emma Ljungmark tar brons i inomhus-VM i höjdhopp. Jag hade inte ens hört talas om tjejen
  • Jörgen Brink och Jenny Hansson vinner Vasaloppet
  • Leksand slog Almtuna
  • F d Bajenspelaren Kennedy gör mål i Spanien
  • Sedinarna i topp i NHL´s skytteliga
  • Bäck blir 2:a i herrarans Slalom
  • Anja tar säsongens första störtloppsseger
  • Solen sken hela söndagen
  • Helena Ekholm 3:a i skidskytte-VM

Som du märker så verkar det bara vara sportsliga framgångar som påverkar mig positivt just nu. Men sen frågar jag mig om det finns några händelser annars som just nu är positiva. Ja, d v s om du räknar bort familjära händelser som inte får några rubriker i tidningarna.

Har du något positivt som du vill delge mig så skicka en kommentar.


Av Pink Ozzy - 7 mars 2011 09:46

Läser nu på morgonen en artikel om några handikappade som ska betala tillbaka en stor summa pengar plus 9,5% i ränta till försäkringskassan. Anledningen får du läsa i artikeln. Att folk får betala tillbaka det de felaktigen fått p g a till exemel avsiktligt felaktiga uppgifter förstår jag. Men i detta fall gäller det 3 förståndshandikappade så råkar mycket illa ut.

Vem är då felet? Jag funderade ett tag och undrar om inte dessa personer har någon typ av god man som ska hålla i pengar och se till att de sköter sina papper gentemot stat och kommun. Jag undrar också vem som har bränt pengarna? Sen undrar jag också varför ingen på försäkringskassan tidigare slagit larm. De om någon bör både känna till reglerna och även under vilka adresser dessa personer bor.

Så frågar du mig så bör den gode mannen samt försäkringskassans handlägggare krävas på pengarna och inte tre förståndshandikappade som har låtit andra ta hand om deras ekonomi.

Jag tycker att det är ynkligt av försäkringskassan att bara sig åt på detta viset. Men det blir lätt så när folk vill ha lite makt över andra.

Av Pink Ozzy - 6 mars 2011 11:05

En stressig söndag med MASSOR av sport. Men solen skiner, så det blir nog lite uteliv också.

Men varför inte börja med en rolig historia?


Den artonåriga tjejen berättar för sin mamma att hon är gravid. Mamman
blir förtvivlad och frågar:

-Vem är det jäkla svinet som har gjort detta mot dig? Jag KRÄVER att få
veta!!!

Flickan tar sin telefon och ringer. Efter en halvtimma stannar en Ferrari
utanför deras hem. En mycket tjusig herre kliver ur och ringer på dörren.

-Er dotter har berättat för mig om problemet. Jag kan tyvärr inte gifta
mig med henne på grund av min familjesituation men jag vill ta på mig
ansvaret för det som eventuellt kommmer att ske.

Jag vill betala alla omkostnader och ta hand om er dotter för resten av
hennes liv. Om en flicka föds, vill jag ge henne två klädesbutiker, en
villa och ett strandhus, dessutom ett konto med 25 miljoner kronor.

Om en pojke föds vill jag ge han två fabriker och ett konto med 45
miljoner.

Om det blir tvillingar så får dom vardera 25 miljoner, dessutom en fabrik
till båda.

Om er dotter får missfall, vet jag inte helt vad jag skall göra... Vad
tycker ni??



Fram till nu hade fadern hållit tyst. Han lägger en myndig hand på mannens
axlar och säger:

-Då knullar du henne en gång till!

Av Pink Ozzy - 5 mars 2011 17:43

Först fick pensionärerna det sämre. Sen fick de arbetslösa en skrapa. Därefter blev det långtidssjuka som sattes åt.

Nu ska regeringen inte bara höja pensionsåldern utan även ta bort taket på 150 övertidstimmar. Som det är nu måste dispens sökas om en företagare vill att någon ska arbeta mer än 150 timmar per år i övertid.

Djävla idioti! Övertid är dyr för arbetsgivaren, men kan även vara lönsam ibland. "Blårockar" får alltid övertidsersättning alternativt komptid. "Vitrockar" har dock ofta förhandlat bort övertidsersättningen genom att få en veckas extra semester. De kan, om lagen går igenom, utnyttjas ännu mer. De får ju inte mer betalt för det.

Vore det inte bättre att alla tvingades gå vid 65 och ingen fick jobba mer än 35-38 timmar? Då skulle vi kanske få full sysselsättning och staten skulle tjäna pengar på det. Inga arbetslösa = färre brott, färre sjuka, färre SOS-bidrag, färre hyresbidrag, lyckligare befolkning.

Men så långt tänker väl inte de fyras gäng.

Av Pink Ozzy - 4 mars 2011 15:20

EJonas Karlsson en s k "expertkommentator" på SVT ansåg att Petter Northug är ett svin eftersom han innan mål tvärnitade för att demonstrera sin överlägsenhet. Men som vanligt blir jag förbannad på språkbruket. Petter Northug är ett geni i skidspåret. Kanske en av de bästa världen har skådat. Tyvärr är han inte svensk.

Att han sedan har en del avarter för sig får man nog acceptera. Alla ni som är lite äldre kommer säkert ihåg John McEnroe, Jimmy Connors eller Ilie Nastase. Det var killar som kunde inte bara spela tennis, utan också bete sig illa till och från. De var ändå genier.

Och det finns många fler. Titta bara på alla fotbollsspelare som leker den döende svanen så fort de kommer nära en motspelare. När man ser reprisen är det många gånger man skulle vilja kalla dom för svin, eftersom det är ett svineri av teater många spelar.

Det finns avarter och genier inom all idrott. Vi ska nog vara rädd om dom istället. Dessutom frågar jag mig vad denne kommentator hade sagt om Hellner hade stått vid mål och tvärstannat? Hade Hellner varit ett lika stort svin då? Nej du Jonas Karlsson, lite mer kräver jag nog av en "expertkommentator".

Av Pink Ozzy - 4 mars 2011 11:24

En folkkär komiker har gått ur tiden. Lasse Eriksson föll ihop på scen och dog. Konstigt, varför ska alla bra människor dö tidigt? Ghadaffi och liknande avskum tycks ingen död bita på.

För många år sedan var Lasse Eriksson med i ett radioprogram där folk fick ställa frågor. En kvinna ringde upp och frågade hur hon skulle göra med etikett, bordsplacering inför en 50-årsdag ( jag tror det var 50).

Då svarade Lasse Eriksson med hur han hade gjort.

Han hade ställt borden i rummet och själv hade han satt sig på en kontorsstol med hjul. På så sätt tyckte han att inga behövde känna att de inte fick prata med födelsedagsbarnet eller att de inte fick sitta vid honnörsbordet. Lasse åkte runt med stolen mellan borden och skålade.

Då frågade damen i telefon:

- Men blir man inte väldigt full då?

Då svara Lasse

- Ja så in i helvete, och skrattade.

Lasse var dessutom en av få komiker som inte gjorde narr av andra människor utan mest av sig själv. Idag ät det nästan kutym att slå ner på andra.

Vila i frid Lasse, vi tänker på dig.

Av Pink Ozzy - 4 mars 2011 11:18

Jag var tidigt på gymmet idag. Anledningen är att det är massor av sport både idag och i helgen. Dessutom måste jag uppvakta dotter och måg som fyller med 2 dagars mellanrum.

Så det blev hårdkörning idag. Jag får väl äta upp det i morgon bittig när jag ska ta mig ur sängen. Men jag körde dryga 300 sit-ups. Men i ärlighetens namn ska sägas att jag inte låg ner helt, utan hade ställt upp bänken ett hack. Detta för att någn sa till mig att gamla gubbar som jag inte ska göra sit-ups från liggande. Man frestar bl a på diskarna i ländryggen.

Så nu kan jag känna mig stolt över helgen.

GI · Mat · Om mig · Sport · TV
Av Pink Ozzy - 3 mars 2011 10:46

Läser just att LCHF kan vara farlig. Jag har, som du säkert läst, kört enligt LCHF under ca 6 månader men kortare avbrott för utlandsresor. Jag gick ner ett tag, men stannade upp och kom ingen vart. Visserligen höll jag mig kring några kg lägre än den jag startade med, men jag minskade inte mer. Visst, det var gott med ägg och bacon på morgonen och feta ostar på kvällen, men det var vikten jag ville åt.

Nu läser jag dessutom att det kan vara farligt. Kanske bra att jag gick över till GI där jag kan äta det mesta. Jag tycker även att jag mår bättre. Jag har egentligen alltid gillat grönsaker och kan nu äta det mesta.

Men vi får väl se vad vågen säger på söndag...

GI · LCHF · Mat · Om mig

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards