Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2011

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 09:19

Då satt vi där och tittade på 10 bidrag som skulle slåss om en plats till finalen i Düsseldorf. Själv hade jag så ont i halsen så all "skönsång" i den stora TV-kören fick vara för min del.

Vad är då reflektionen? Jodå, en skaplig svensk final med några toppar och några floppar, även om de värsta flopparna redan försvann i "gruppspelet". Själv hade jag The Moniker som favorit. Nej fel, inte som favorit att vinna tävlingen utan som min personliga önskerespresentant i Tyskland. Gladare pop får man leta efter. Det som förvånar mig var Brolles flopp. Kanske beror det på, vilket även stört mig många gånger, att han inte släpper Elvisgesterna. Man ska inte härma en legend. Brolle borde kunna stå på egna ben. Sen tror jag att han missade en hel del röster på sin s k frisyr. Han skulle nog tjäna på att växa upp nu och ha en mer modern frisyr. Det han har nu kan väl inte ens kallas för frisyr.

Att Saade vann förvånar nog inte många. Tänk dig själv hur många tonårstjejer som SMS-at upp hela veckopengen. Låten var väl OK, men personligen har jag redan tröttnat på den.

Nicke Borgs låt var OK, men hans engelska "dialekt" fruktansvärd. Synd.

Vad Playtones hade där att göra vet inte jag, men de fick trots allt en hel del röster på en gammal låt. Jag trodde vi skrev 2011 numera och inte 1951.

Danny Saucedo var dock inte en av mina favoriter, men tydligen de SMSande tjejernas. Låten var ju uttjatat innan den tog slut.

Linda Bengtzing sprang om kring som vanligt i ett tempo där man frågade sig vad det är hon går på. Låten är helt OK - för svensktoppen.

Sanna Nielsen lyckades inte i år heller. Jag vet inte vad hon ska ha för låt för att lyckas. Hon har rösten och ofta också bra låtar. Jag tror dock att det som får tjejerna att SMS:a på Saade får killarna att INTE rösta på Sanna. Det är för mycket kvinna helt enkelt. Jag tror att hon skulle tjäna på om man anpassade klädseln till hennes relativt stora kropp. För jag tror hon kan slå med rätt låt och passande klädsel. Med det inte sagt att jag vill vara sexistisk utan snarare tvärtom.

Sen har vi Sara Vargas. En utmärkt låt sjungen av en vacker kvinna. Tyvärr påminner den för mycket om Lisa Ekdal, vilket i mina öron inte är positivt. Men låten kommer nog att slå på svensktoppen.

Till sist Swingfly. Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag gillar glada schlagerbidrag och detta var ett glatt bidrag, även om jag aldrig trodde att flugan skulle vara i topp igår.

Men i det stora hela var det en bra final om man i det epitetet lägger in att det var bra lördagsunderhållning. T o m mellanakten med bl andra Lena PH och Nanne Grönvall var bra. För att inte tala om Dynazty som gjorde om förra årets finalvinnare till en låt Sverige skulle skickat till finalen istället.

Hur det går i Düsseldorf? Tja,  Saade frälser nog många tonårstjejer och får nog en hel del röster från dom. Men vi får väl se framöver.




Musik · TV
Av Pink Ozzy - 12 mars 2011 10:07

Det sas att kärnkraftverk var skitsäkra. Själv trodde jag inte på det utan röstade nej när det begav sig. Sen kom Harrisburg, som inte kunde hända. Därefter Tjernobyl, som ju inte heller skulle kunna hända. Sedan igår lever vi i ovisshet om det inte heller den här gången kan hända. I så fall så händer det inte i Japan. Det vill säga att det är 3:e gången det händer något som inte kan hända. Eller hände inte det?

Det är ingen idé att jag trasslar till det mer, utan lyssna på Tage Danielssons otroliga monolog, som fortfarande är aktuell. Kanske mer än vi anar.

  

Av Pink Ozzy - 12 mars 2011 10:05

Jag förvånades när The Moniker inte gick direkt till Globen från gruppfremträdandet. Men det fixade sig ju trots allt via kval. Det som är lite lustig att han nu är favorit om man kollar på aftonbladets omröstning.

Jag tror fortfarande på The Moniker, men Brolle som outsider.  Men man vet ju aldrig med musik.

Musik · TV
Av Pink Ozzy - 12 mars 2011 09:15

Alex Schulman har för mig alltid varit en första klassens fjant. En kille som "kommit sig upp" genom att slå ner på andra. Det kanske är "den nya tidens" uppkomlingar, vem vet. Mig passar det dock inte. Att skriva och säga diverse svordomar som bara har till syfte att lägga till sig så många ungdomsskalper som gärna lallar med tycker jag är ynkligt billigt. Bara det gör att denna film från Aftonbladet och Lennart ( rättat på begäran av vakna läsare)  Ekdahl är så djäkla skön att titta på.

TV
Av Pink Ozzy - 11 mars 2011 17:29

SVT´s Jonas Karlsson kallade för några dagar sedan Northug för ett svin. Detta för att Northog tvärstannade innan mållinjen och sen gick över. Hellner åkte över mållinjen på en skida. Anledningen var densamma, d v s visa sin överlägsenhet. Men han blev av någon anledning inte kallad för svin av Karlsson.

Nu ville Skavlan ha både Northug och Karlsson i sitt program. Northug vägrade och vill samtidigt ha en ursäkt av Karlsson. Det förstår inte Kalrsson utan "trodde att Northug hate humor". Det var nog årets sämsta ursäkt.

Själv skulle jag gjort precis som Northug och har också praktiserat det vid några få tillfällen. Det brukar funka ganska bra. Jag tycker dessutom inte att Northug eller någon annan ska behöva finna sig i att kallas för svin bara för att han stannar innan mål. Även om han hade snutit sig i näsan så har inte Karlsson rätt att kalla honom för svin.

Så, bra Northug. Stå på dig, även om du är norrman.

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 11 mars 2011 11:32

Finns det egentligen en eller flera gudar?  Ja, det beror lite på vad man lägger in i epitetet gud. Lägger man t ex in att han har skapat jorden, Adam och Eva och hela köret så tror jag inte på det. För OM han skulle funnits/finnas så lyckas han ju ganska dåligt med sitt värv. Det verkar mer vara som att jorden och dess människor är rena måndagsexemplaren. OM det nu hade funnits en gud så förstår jag inte varför han lät Hitler göra det han gjorde, eller Mao driva en massa människor till en säker död. Och varför lät han en tsunami rinna in över Japan så sent som idag?  Varför har inte alla människor åtminstone mat för dagen och tak över huvudet? Allt detta som idag på ett eller annat sätt fabriceras och även omvandlas till pengar i de rikas fickor skulle räcka till att ALLA på jorden skulle kunna leva drägligt.

Men så har tydligen den gud som nu sägs finnas tänkt. Han har tänkt att sitta däruppe bland molnen och slå ihop händerna och lägga läpparna i ett brett flin samtidigt som han säger: ”Jaha, den tsunamin satt fint den, ha ha”.  Eller ”haha där dog 1000 i svält”. Eller ”där knarkade en tjej och blev våldtagen av en snubbe”.

Är de gudar vi människor ska tro på sadister? Sitter de på ett moln och får stånd så fort det går illa för någon på den här lilla jordkula? Ja något fel måste det vara på gudarna om de låter oss människor ha det så dåligt. Betänk att mer än hälften av jordens befolkning har det skitdåligt. Får de det bättre bara för att de tror på en gud? NEJ, nej och åter nej!

Vad fan är detta? Är det verkligen någon som tror på en gud? Sen må det vara vilken gud som helst.

Nej, jag tror att gud finns till för de svaga som MÅSTE ha något att hänga upp sitt liv på. Någon som de kan tro på och där de kan säga att de får det bättre när de är döda.

Men hallå!!! Ingen av alla gudar som människosläktet tror på lyckas ju få det drägligt för alla ens under vår livstid. Hur fan ska han då kunna göra det bättre för oss när vi är döda?

Gudarna är till för präster, imamer m fl så de har något att styra oss människor med. Det är dessa herrar som går i regeringars ledband och tyder respektive bibel, koran eller vad det nu är på det viset som de själva vill. Varken bibeln eller koranen finns i original. Det är ju bara några år sedan de skrev om bibeln. Varför ska man skriva om något om det nu skulle vara bra. Detsamma gäller koranen. Det finns arabiska ord som har upp till 30 olika betydelser ( precis som esimåer som har väer 30 ord för snö ). Så det är nästintill omöjligt att NU gissa hur man tänkte DÅ när koran och bibel skrevs. Och det märks ju även i att islam och kristendomen har en rad förgreningar. För hur det än är så ska ju så många som helst sko sig på de fattigt troende.  

Av Pink Ozzy - 10 mars 2011 13:12

Det kan väl inte vara sossarnas allvar att föreslå Juholt till ny S-ledare? Jo, det tycks vara det, vilket bekräftar mina farhågor att sossarna hamnar under 20% vid nästa val. Alliansen kommer att kunna luta sig tillbaka och få egen majoritet och SD kommer att öka sina anhängare. Ja du, så går det när man inte har någon som kan fatta beslut i ett parti utan alla vill ha sitt och till slut blir det ingen vante, utan det blir just ingenting.

Sorgligt, men Juholt kommer aldrig att få min röst.

Av Pink Ozzy - 10 mars 2011 09:58

Glenn Hyséns son Anton Hysén "har gått ut" med att han är gay. Bara en sån sak som "har gått ut med" är ganska fånig. Ska det behövas? Ska inte Anton få leva sitt liv som han vill. Inte "går vi ut med" vilket parti vi röstar på eller vilken religion vi tillhör? Det är ju inget någon egentligen ska  bry sig i. OK, frågar någon så svarar jag, men vill då inte få någon peststämpel på mig. Jag är hetro. Han är gay. Vad är grejen? Jo han spelar fotboll. Han är inte frisör eller dekorerar hus. Nej, han spelar fotboll. Spelar man fotboll är man grabb och ska inte vara "fjolla". Så har det alltid varit. Men nu kom Anton "ut" och sa att han var gay och hela fotbollssverige skakar. Tänk om det smittar? Tänk om det sprider sig till andra i laget? Oj, oj , oj.

Glenn säger att Anton har gjort något djävligt starkt. Det tycker jag också. Men Glenn har gjort något som är minst lika starkt. Han, som varit fotbollsspelare och vet hur det går till i omklädningsrummen, har stått upp bredvid sin son. Han har inte kastat ut sin sån, utan tyckt att hans bögson var stark. Det gör även Glenn till en stark personlighet i mina ögon.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards