Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2011

Av Pink Ozzy - 16 mars 2011 09:38

För över 30 år sedan fick vi rösta ifall vi ville ha kärnkraft eller inte. De som vann röstningen lovade att avveckla kärnkraften före 2011 ( om jag inte har helt fel år nu ). I bräschen för motståndet gick allas vår lilla Maud eller rättare sagt Fälldin som vid tillfället satt i Centerledningen. Men det är denna Maud som nu vill ersätta gamla kärnkraftverk med nya, eftersom det är säker el. Säker för vem? De i Harrisburg, Thernobyl eller nu Japan? Vilket kärnkraftverk stryker med nästa gång? Kanske ett i Centraleuropa. Varför inte Ruhrområdet från vilket ständiga vindar blåser åt nordost rakt över Sverige.

Läste en ledare i morse som tyckte att vi ju både flög, åkte tåg och bil och att detta krävde dödsfall det också. Men vad är detta för liknelse? De som inte vill flyga, åka tåg eller bil gör ju inte det. Men om de bygger ett kärnkraftverk så vet du inte åt vilket håll skiten blåser om det skulle smälla. Man säger dessutom att Sverige inte är Japan och att vi varken har jordbävningar eller tsunamis. Nej, det kan så vara, men det finns terrorister! ! ! Vad de gör i framtiden har vi ingen som helst aning om.

Dessutom säger man att elen från kärnkraftverk är billig. Inget som vi konsumenter har märkt eftersom prsisättningen inte utgår ifrån den el som produceras i kärnkraftverk, utan något gammalt kocksverk nånstans. Sen säger man att andra energikällor inte kommit så långt i utvecklingen. Varför då? Jo för att elbolagen bara ville satsa på kärnkraftverk och gav fan i att forska fram alternativ med alla sina miljarnder som man mer eller mindre stjäl varje månad från elkonsumenterna. Det finns alternativ som dessutom inte kan få en härdsmälta vid jordbävningar eller annat utan som i värsta fall står still under tiden de klagas. Satsa på dom och stäng av skiten innan nästa kärnkraftverk springer läck, för det kommer det att göra.

Av Pink Ozzy - 16 mars 2011 09:23

Hur ska det gå med libyerna framöver? Hur ska det gå med Libyen framöver? Frågar du mig så kan jag bara se ett enda stort mörker. Om Khadaffi kan behålla makten gör ha Libyen till ett slaktfält där motståndsmän avrättas och där femtekolonnare och skvallerkärringar belönas ännu mer.

Då frågar man sig vad väst gör? Var är USA och var är EU? FN har ju för länge sen spelat ut sin roll, så FN är inget som Khadaffi bryr sig om. Det enda land som jag vet som överhuvudtaget gjort någonting är väl Frankrike som erkände upprorsmakarnas skuggregering. Men i övrigt ska nog västvärlden skämma ögonen ur sig. Det går bra att anfalla Afghanistan och Iran, men varför ger dom sig inte på Libyen och räddar det libyska folket?

Nu säger många att det trots allt finns en hel del anhängare till Khadaffi. Men gör det verkligen det? Tänk först alla som tillhör armén. Frivilliga eller inte. De ska kriga FÖR Khadaffi. Frivilligt eller inte. Men det gör också att dessa soldater har familj som har familj som har familj. Så om han skulle vägra lyda order så skjuts han och dessa familjer råkar mycket illa ut. Det är DESSA människor som "stödjer" Khadaffi. Det är de som skvallrar och spionerar och därför får förmåner som stöder Khadaffi. Det är de som under många år har sprungit hans ärenden för att få förmåner som "stöder" Khadaffi. Varför? Jo för att de vet att de råkar illa ut om oppositionen får makten. Så det hela är en djävla katt och råttalek som tyvärr Khadaffi går segrande ur på grund av västvärldens enorma flathet.

Av Pink Ozzy - 15 mars 2011 10:09


Tydligen har EU beslutat om att allas våra samtal ska sparas i 6 månader. Beslutet har fattats och Sverige ( som var korkad nog att gå med i EU ) måste foga sig. Men nu har vi V, Mp och Sd som vill blockera detta beslut i vår riksdag. OM det nu gick så att vi fick ett varaktigt ”nej” mot lagringen skulle även jag bli glad, men så enkelt är det nu inte. Det enda som denna trio kan göra är att skjuta upp det hela i ett år, vilket i sin tur skulle medföra en kostnad för Sverige på cirka 150 miljoner ! ! ! !

Varför då detta? Varför kasta 150 miljoner rätt ut i det stora EU-havet när vi kan använda dessa pengar betydligt bättre inom landet? Ibland får man vara lite smart istället för att följa en dödsdömd ideologisk linje.

Av Pink Ozzy - 15 mars 2011 09:49

De höga herrarna har beslutat att strypa motorerna för speedwaycyklarna så att de inte ger ifrån sig mer än maximalt 115 dB. Det är väl i sig en lisa för de öron som befinner sig i och kring banorna. Vi som sitter i TV-fåtöljen  kan enkelt skruva ner volymen så den varken stör oss eller någon annan.

Men vad är då problemet undrar du kanske? Jo, det innebär att motorerna blir svagare vilket innebär desto mindre last desto fortare.

Och vad händer?

Jo, förarna, speciellt de yngre bantar ner sig. Det har redan upptäckts att vissa förare försöker att hålla sig kring 50 kg! Det säger sig självt att det är lättare att frakta 50 kg än 70 på en speedwaycykel.  Men då dyker flera problem upp.  Det värsta är att förarna utvecklar ett anorektiskt beteende. Det blir också självklart att en muskulös 70-kilos kille bättre står emot en krasch än ett benrangel  på 50, vilket innebär allvarliga skador framöver. En 70-kiloskille kan du lägga på en bår och köra till sjukhuset. Ett 50-kilosrangel är bara att sopa upp och lägga i en svart plastsäck.

Så ska Speedway överleva detta måste de kanske titta på hästsporten och lägga vikter på cyklarna i de fall förarna väger för lite. Så fort de ska ut på banan får de åka över en våg och sen finns det en kille som lägger in vikter i ett fack på cykeln så att alla väger lika. Då hjälper det inte att banta, utan killarna kan bygga skyddande muskler istället.

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 16:33

Här sitter jag med en sketen förkylning. Egentligen inte mycket att skriva om. Jag har ont i halsen. Det är som om någon kör sandpapper upp och ner genom luftrören. Ska jag prata får jag ta i ordentligt och ändå kommer det bara fram rossliga hesa gutturala läten. Somnade framför TV:n och vaknade när de var mitt uppe i utförsåkningen.

Sen är det ju så att vi män drabbas mycket värre än kvinnorna. Så vi mår i regel också mycket värre. Skämt åsido. Jag överlever. Det är bara det att jag hade tänkt att så och plantera lite. Det får dock vänta någon dag. Jag har ingen feber. Inte mycket i varje fall. Det rinner lite ur näsan till och från. Men, men, snart är jag på benen igen. Och vad fan är en förkylning mot att leva i vissa delar av Japan. INGENTING!

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 10:10

Gårdagen blev tyvärr inte vad jag hade räknat med. Först kom 2 barnbarn som vi skulle passa hela dan. Sen kom ett av mina barn med ytterligare ett barnbarn. Det blev lite stimmigt med barn mellan 1 och 4 år. Men det var inte det värsta. Det värsta var att min dotter fick missfall nu när hon var i 12:e veckan. Hennes man var 20 mil härifrån, men satte sig i bilen och kom så fort han fick reda på det.

För mig blev det en konstig sits. Vi killar fattar nog inte hur känsligt det är för er kvinnor. Jag visste ine hur jag skulle hantera det mer än att ge henne en stor och lång kram. Hon vet att pappa alltid finns där om hon behöver honom. Men jag saknar de rätta orden. Jag vet inte vad jag ska säga för att det inte ska bli fel. Vi killar har där våra begränsningar. Speciellt som det inte hänt tidigare i vår familj.

Nåja, livet går vidare och de kommer säkert göra fler försök när de kommit över det hela.

Så nu har man varit med om det också, även om jag kunnat gjort vad som helst för att slippa.

Krya på dig min älskade dotter!

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 10:01

I ett försök att höja lägstanivån på denna blogg har en annan bloggares samtliga kommentarer raderats. Anledningen är att de är skrivna i affekt och många gånger inte kommenterar det aktuella inlägget. Jag har annars för vana att släppa alla kommentarer som håller sig till ämnet. M a o kastar jag kommentarer som ber mig titta till deras sida och vara med på en tävling. Skriver man dock att jag ska besöka en i deras ögon bra blogg så gör jag alltid det. Om den sedan också visar sig vara en bra blogg så låter jag kommentaren vara kvar ibland.

Om sedan någon tycker att bloggen är dålig eller rentutav usel så får denne leva med det och besöka en annan blogg. Men jag är tacksam om du i s f skriver en rad till mig om det.

Skulle du dessutom tycka att det är en bra blogg så skriv gärna det i en kommentar eller i gästboken.

Så är det med det. Ha nu en bra söndag. Själv ska jag sitta framför TV:n och kolla sport mest hela dan samtidigt som jag försöker medicinera min onda hals.

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 09:48

Då har det hänt igen. Jorden tar tillbaka vad vi en gång tagit. Det var långt ifrån första och långt ifrån sista gången som det hände. Tyvärr så blir det människan som får lida. Hur de har det med försäkringar i Japan vet jag inte, och vad hjälper pengar när släktingar, vänner eller familjemedlemmar är döda. Dessutom kanske många inte kan återvända eftersom kärnkraftverken riskerar att få en härdsmälta.

Dessutom har massor av saltvatten  sköljd in över massor av landområden vilket gör att det inte går att odla något där under lång tid. Och var börjar man att röja? Det finns ju ingen infrastruktur att tala om längre. Tänk själv att vara i ett vattensjukt landskap som stinker avföring, utan el, utan vatten, utan vägar.

Som tur är Japan inte Haiti så jag tror dessa envisa små män och kvinnor fixar det här. De har alltid levt med naturkatastrofer och krig och klarar nog detta bättre än vi feta västerlänningar.

Trots det är det en stor tragedi vars vidd vi ännu inte kan överblicka. Jag bor långt från Japan men känner en oro för både härdsmälta och fler jordbävningar och efterskalv i området.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards