Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2011

Av Pink Ozzy - 28 mars 2011 10:29

Jag sökte 2 arbeten förra veckan. Båda var hos samma bemanningsföretag. Intervjun var klar på 40 minuter. Jag fick dagen efter reda på att jag " inte passade in på kundens profil". Lite konstigt med tanke på att bemanningsbolaget har mitt CV och annan information. 

Hur som helst så mejlade jag och frågade VAD som inte passade in i profilen. Då fick jag något luddigt svar som självklart borde varit klart INNAN jag åkte på intervjun. Jag frågade även vad som inte passade in i profilen på det andra jobbet ( jag sökte ju 2 ). Då fick jag till svar att hon inte visste vilket annat jobb det gällde !?!?!?!?!? Vad har de för personal på dessa bemanningsföretag egentligen. 

Å andra saker har de, som de själva tycker en utmärkt möjlighet att skicka ut lämpliga jobb via mejl. Dessa mejl har vid det här laget blivit rena humorn. Jag har erbjudits följande arbeten som jag INTE har kvalifikationer för och som det INTE STÅR ETT ORD OM i mitt CV eller på annat sätt:

Rektor ( ska man inte ha någon pedagogisk utbildning för det )

Allt från fransklärare till slöjdlärare ( jag har ingen som helst lärarutbildning och kan kanske 10 franska ord ) 

Polsktalande säljare ( jag kan inte ett ord polska ) 

Sjuksköterska ( Har aldrig arbetat inom vården ) 

Och mycket mycket mer. Har jag då fått några lämpliga förslag? Ja ETT av 50 brukar vara lämplig att söka. Sorgligt. 

Av Pink Ozzy - 28 mars 2011 09:55

Ja nog är världen helt ur led. Men vi tar väl en sak åt gången.

  • Katastrofen i Japan är något som känns angeläget för oss alla. Devis p g a att japaner, liksom vi, vill gärna jämställa oss med världens elit. Dessutom har ju återigen det hänt som inte kan hända. Dessutom inte bara 1 gång, utan nu minst 4 gånger, d v s 4 reaktorer är mer eller mindre utom all kontroll. Ta bara en sån sak att man ena timmen säger att strålningen är 10 miljoner gånger större än tillåtet bara för att några timmar senare dementera detta och säga att den "bara" är 100000 gånger större. Så sakta kryper även gränsen för obrukbar jord i oöverskådlig tid längre och längre ut från anläggningens centrum. Att det så sent som i morse återigen skapades en kraftig jordbävning gör ju inte saken bättre precis. 
  • Sen har vi Libyen där den "store väst" försöker att hjälpa Khadaffis motståndare. Här har man en gemensam fiende, Khadaffi, som väst har haft ett ont öga till under lång tid och nu har chansen att klippa till honom. Att det dessutom finns olja som väst gärna vill säkra gör inte saken sämre precis. 
  • Elfenbenskosten är en annan krigshärd där ingen gör någonting. Man låter evorianerna döda och våldta varan bäst de vill. Troligen för att väst inte har så mycket att hämta i landet och härskaren inte utgör något hot för väst utan "bara" för de som härstammar från fel klaner, speciellt kvinnor. 
  • Afghanistan, Iran och Irak  är andra oroshärdar. Här har FN och USA visserligen trupper, men som inte åstadkommer så mycket till fred. Ytterligare länder att lägga till USA´s alla krigsmisstag genom åren.
  • Haiti  råkade ut för jordbävningar mm för över ett år sedan. Vad har FN och väst gjort åt det? Inte mycket. Det ser i stort sätt precis ut som strax efter katastrofen. Vore det inte på sin plats att röka upp där i s t att skicka nya trupper till nya härdar?
  • Zimbabwe  har sin Robert Mugabe. Han har drivit landet i rent fördärv. Ett land som frodades och alla hade mat. De enda som har mat nu är Kaunda och hans rövslickande hanhang.
  • Nordkoreas innevånare tycks inte hellre få det bättre, utan lever på svältgränsen. Endast de som stödjer regimen får det drägligt i detta angivarland. Varför kan inte USA, Sovjet och Kina enas för en gång skull? Varför ska en skyddsbarriär, som Nordkorea är, gå före det humanitära? Men pengar till vapen tycks de ha i landet som gränsar till Sydkorea och Kina. 
  • Vitryssland  och förresten flera av det forna sovjets nya stater  har det  sämre än under Sovjets tid. Total diktatur och angiveri är inget ovanligt i dessa länder. För hur länge?

Detta är bara ett fåtal av alla platser i världen där det saknas demokrati och mat för dagen eller som har råkat ut för diverse naturkatastrofer. 

Dessa naturkatastrofer kommer vi bara att få fler av och det kommer bara att dröja några år innan nästa kärnkraftreaktor "goes bananas". Det kusliga är att alla tror att det sker långt bort men inte här. Tjernobyl var ju nästan här. Renskötarna i Sverige har fortfarande problem med radioaktivt utsläpp därifrån. Kan det komma så mycket närmare? Jo det skulle väl vara ett svenskt kärnkraftverk. Men det kan ju inte hända. Det har ju alla mangrant sagt, om man med "alla" menar eljättarna och våra politiska makthavare. Men de har även en eljätte i Japan som heter Tepco. Det var det företag som inte kunde se skillnad på 10 miljoner och 100.000 enheter! De har också en regering i Japan som lovat att inget kommer att hända med deras kärnkraftverk. Resultatet ser vi nu och kommer att få se i framtiden. Tyvärr.


Den här planeten och dess innevånare måste nog vara universums största idioter. Det de inte skjuter sönder med krig tar naturen tillbaka genom katastrofer. Vore det inte bättre att ändra på denna "polyci" och gemensamt tänka på allas bästa i första hand? Ja, ja, jag vet att det är en utopi. Men OM det gick så skulle alla ha en dräglig tillvaro och vi skulle alla få njuta av våra korta liv utan svält och krig. Men, nu är vi de vi är, så det lär aldrig bli någon bättring, tyvärr.

Men tanken är god, håll med om det.  

Av Pink Ozzy - 27 mars 2011 08:32

Tror du att det finns liv utanför jorden? Jag tror stenhårt på det. Men först kanske vi ska reda ut vad liv kan vara. Egentligen är ju liv allt från mossor och encelliga organismer till människor och djur. Enligt vårt jordiska sätt att se det i varje fall. Ofta läser man att det "inte finns förutsättningar för liv". Men då utgår man från vårt jordiska liv och vårt sätt att tänka. 

Ska vi först kolla var vi skulle kunna finna liv. Det finns tydligen många miljoner galaxer. Vår vintergata är bara en av alla dessa galaxer. Varje galax kan dessutom ha 100 miljoner stjärnor, planeter och månar. Skulle det bara finnas en enda "jord" i varje galax så skulle det innebära miljoner av "jordar" med liv. Det kanske är så att den planeten redan passerat "liv"-stadiet. Vad jag menar är att det kanske har haft liv, men har utplånat sig själv som vi nu håller på att göra med jorden. Det kan också vara så att den planeten bara är i början av sin livskedja. 

Sen måste vi kanske fundera på vad vi menar med liv. Varför ska det gå på två ben och andas luft? Det kanske rullar fram och andas något som vi inte ens känner till. Det man gör på jorden är att titta ut efter sådant som vi känner till. Strålningar, grundämnen o s v. Men vad är det som säger att det är så i andra galaxer? Vi lever på 2000-talet och tror oss veta allt. Om 1000, nej 100 år kommer våra barnbarnsbarn att skratta åt det man kommit fram till idag. Mycket av det som skrivs om nya upptäckter kommer att vara rena nyset då. 

Jo som sagt, jag tror att det finns någon form av liv på mängder av andra planeter. Men om det tar 1000-tals år för ljuset att nå jorden med sina 300.000 km/ sek så är det inte så lätt för oss att hitta dessa planeter. Jag tror ingen heller kommer att finna några livsdugliga planeter på kanske flera 100 år. Dessutom kanske "de andra" är så smarta så de hittar oss först.

Ja det är mycket man kan spåna om en söndagsmorgon. Man kan fortsätta tills man blir knäpp. Men om vi antar att jorden är hela universum så skulle nog jorden rymmas på en liten sidogata i t ex Säffle.  

Av Pink Ozzy - 27 mars 2011 08:22

Sommartiden har inte inställt sig hos mig än, trots att jag ställde om de flesta klockor igår kväll. Vet du hur många klockor jag har? nånstans mellan 15-20! Vansinne egentligen. Men räknar man med klockor i CD-spelare, telefoner, mm så blir det en del. 

Har du ställt fram dina klockor? Nu är det s k sommartid. Låter f n bättre än vad det är ute, men det ska väl bli  varmare får vi hoppas. 

Idag gäller det att göra allt som måste göras före kl 4 då hockeyn börjar. Har inte sett en match före kvarten, men har nu av någon anledning börjat titta på Luleå-Skellefteå. Bra fart i matcherna och dessutom jämna, även om jag föredrar 4-4 i s f 1-1, men man kan väl inte få allt. Dessutom är det skidskytte och curling idag. Spännande och kul. 


Allmänt · Om mig · Sport · TV
Av Pink Ozzy - 26 mars 2011 12:04

Då har man varit hos svärmor och fikat med Toscakaka. Så nu blir det lite lätt lunch och sedan träning. Jag tänkte först gå ut i trädgården, men det blåser kalla vindar. Men jag har ett varmt ställa också, men där tänker jag fika efter träningen. Tänkte att det kanske är på plats med en lördagshistoria också:


En gammal man kommer till Apoteket för att köpa Viagra.
- Kan jag få 6 piller som delas i fjärdedelar?
- Jag kan dela dom ,säger apotekaren, men en 4-dels piller kommer inte att ge dig full erektion.
- Jag är 96 år, säger den gamle mannen. Jag vill inte ha erektion, jag vill bara att den sticker ut så långt att jag slipper kissa i mina tofflor.

 

 Ha en bra lördag, för det ska jag ha. 

Av Pink Ozzy - 25 mars 2011 12:40

Jah, då har jag varit hos tandläkaren. Det var en bit emalj som hade lossnat längst bak och som sedan kilat fast sig mellan de två bakersta tänderna. Så det var bara att borra bort det hela och fylla med lite plast. Det är sådana dagar jag tycker det är bra med tandvårdsavtal. Jag betalar ca 3000:-/år. Då får jag gå till tandhygenist 2ggr/år och till tandläkaren 1 gång. Ja, plus akuta besök som det idag såklart. Jag kan i stort sätt tappa varenda tand i munnen i år och det kostar mig ca 3000:- oavsett vad som händer. Det känns tryggt, även om det kan komma år då jag inte "utnyttjar" hela beloppet. För några år sedan var jag dock över 10000:- under ett och samma år. 

Tänkte träna idag, men spar det till i morgon. Idag ska jag ta en semla och en Galvados till kaffet och bara må gott.  

Mat · Om mig
Av Pink Ozzy - 24 mars 2011 10:52

Har du sett SJ´s reklam på TV? Man visar upp en bild av att företagets anställda inte vill tala om att de arbetar där. Med andra ord så anser man på SJ att personalen inte gör det dom ska. 

Nu ska det väl sägas att SJ ganska ofta inte håller tiderna eller helt ställer in tåg. MEN! Är det personalens fel? Är inte orskaken och källan till eländet olika beslut som fattats högre upp i SJ-sfären? Är inte mycket av eländet orsakakat av regering, riksdag, bolagstyrelser och alla höga chefer.

Sätt cheferna framför kameran och låt DOM säga att de inte gjort det dom skulle och låt fotfolket vara ifred.

Jag fattar inte att facket låter detta fortgå. Att se sina medlemmar lämnas ut på detta sätt är skandal.

Jag ska kanske säga att jag inte jobbar på SJ, utan reagerar bara på reklamen som visas om SJ på TV. 

Av Pink Ozzy - 24 mars 2011 10:41

Då börjar det så sakta bli dags att arbeta i trädgården.

I morse kalkade jag och la också på lite Algomin i trädgårdslandet.

Sedan några år tillbaka klipper jag ner blommor först på våren. Anledningen är att vissa blommor kan frysa sönder om man klipper ner dom på hösten. Vatten tar sig ner i den rörformade stjälken och spränger blomman. Så det är numera vårgöra. Så jag började lite idag. Tar man lite varje dag så blir det inte så slitsamt på ryggen och övriga kroppen.

Det finns en annan fördel med att vårarbeta ute. Man träffar grannar, bekanta och gamla arbetskamrater som man kan slänga några ord med. Alltid lika kul så här efter vintern där alla kurar ihop sig i läs- eller TV-fåtöljen.

I övrigt har pelargonerna och fuchsior, som fick sova i bon över vintern, tagits in och planterats om. Så nu kommer de igång mangrant.

Tomater, paprika, habanero, grönkål, Clarkia och mycket annat som jag sått har också kommit upp och planterats om redan en gång.

Så det blir nog sommar i år också.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards