Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 mars 2011

Ur led är världen

Av Pink Ozzy - 28 mars 2011 09:55

Ja nog är världen helt ur led. Men vi tar väl en sak åt gången.

  • Katastrofen i Japan är något som känns angeläget för oss alla. Devis p g a att japaner, liksom vi, vill gärna jämställa oss med världens elit. Dessutom har ju återigen det hänt som inte kan hända. Dessutom inte bara 1 gång, utan nu minst 4 gånger, d v s 4 reaktorer är mer eller mindre utom all kontroll. Ta bara en sån sak att man ena timmen säger att strålningen är 10 miljoner gånger större än tillåtet bara för att några timmar senare dementera detta och säga att den "bara" är 100000 gånger större. Så sakta kryper även gränsen för obrukbar jord i oöverskådlig tid längre och längre ut från anläggningens centrum. Att det så sent som i morse återigen skapades en kraftig jordbävning gör ju inte saken bättre precis. 
  • Sen har vi Libyen där den "store väst" försöker att hjälpa Khadaffis motståndare. Här har man en gemensam fiende, Khadaffi, som väst har haft ett ont öga till under lång tid och nu har chansen att klippa till honom. Att det dessutom finns olja som väst gärna vill säkra gör inte saken sämre precis. 
  • Elfenbenskosten är en annan krigshärd där ingen gör någonting. Man låter evorianerna döda och våldta varan bäst de vill. Troligen för att väst inte har så mycket att hämta i landet och härskaren inte utgör något hot för väst utan "bara" för de som härstammar från fel klaner, speciellt kvinnor. 
  • Afghanistan, Iran och Irak  är andra oroshärdar. Här har FN och USA visserligen trupper, men som inte åstadkommer så mycket till fred. Ytterligare länder att lägga till USA´s alla krigsmisstag genom åren.
  • Haiti  råkade ut för jordbävningar mm för över ett år sedan. Vad har FN och väst gjort åt det? Inte mycket. Det ser i stort sätt precis ut som strax efter katastrofen. Vore det inte på sin plats att röka upp där i s t att skicka nya trupper till nya härdar?
  • Zimbabwe  har sin Robert Mugabe. Han har drivit landet i rent fördärv. Ett land som frodades och alla hade mat. De enda som har mat nu är Kaunda och hans rövslickande hanhang.
  • Nordkoreas innevånare tycks inte hellre få det bättre, utan lever på svältgränsen. Endast de som stödjer regimen får det drägligt i detta angivarland. Varför kan inte USA, Sovjet och Kina enas för en gång skull? Varför ska en skyddsbarriär, som Nordkorea är, gå före det humanitära? Men pengar till vapen tycks de ha i landet som gränsar till Sydkorea och Kina. 
  • Vitryssland  och förresten flera av det forna sovjets nya stater  har det  sämre än under Sovjets tid. Total diktatur och angiveri är inget ovanligt i dessa länder. För hur länge?

Detta är bara ett fåtal av alla platser i världen där det saknas demokrati och mat för dagen eller som har råkat ut för diverse naturkatastrofer. 

Dessa naturkatastrofer kommer vi bara att få fler av och det kommer bara att dröja några år innan nästa kärnkraftreaktor "goes bananas". Det kusliga är att alla tror att det sker långt bort men inte här. Tjernobyl var ju nästan här. Renskötarna i Sverige har fortfarande problem med radioaktivt utsläpp därifrån. Kan det komma så mycket närmare? Jo det skulle väl vara ett svenskt kärnkraftverk. Men det kan ju inte hända. Det har ju alla mangrant sagt, om man med "alla" menar eljättarna och våra politiska makthavare. Men de har även en eljätte i Japan som heter Tepco. Det var det företag som inte kunde se skillnad på 10 miljoner och 100.000 enheter! De har också en regering i Japan som lovat att inget kommer att hända med deras kärnkraftverk. Resultatet ser vi nu och kommer att få se i framtiden. Tyvärr.


Den här planeten och dess innevånare måste nog vara universums största idioter. Det de inte skjuter sönder med krig tar naturen tillbaka genom katastrofer. Vore det inte bättre att ändra på denna "polyci" och gemensamt tänka på allas bästa i första hand? Ja, ja, jag vet att det är en utopi. Men OM det gick så skulle alla ha en dräglig tillvaro och vi skulle alla få njuta av våra korta liv utan svält och krig. Men, nu är vi de vi är, så det lär aldrig bli någon bättring, tyvärr.

Men tanken är god, håll med om det.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards