Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Då har "vi" bestlutat oss för ett bidrag till schlagerfestivalen.

Av Pink Ozzy - 13 mars 2011 09:19

Då satt vi där och tittade på 10 bidrag som skulle slåss om en plats till finalen i Düsseldorf. Själv hade jag så ont i halsen så all "skönsång" i den stora TV-kören fick vara för min del.

Vad är då reflektionen? Jodå, en skaplig svensk final med några toppar och några floppar, även om de värsta flopparna redan försvann i "gruppspelet". Själv hade jag The Moniker som favorit. Nej fel, inte som favorit att vinna tävlingen utan som min personliga önskerespresentant i Tyskland. Gladare pop får man leta efter. Det som förvånar mig var Brolles flopp. Kanske beror det på, vilket även stört mig många gånger, att han inte släpper Elvisgesterna. Man ska inte härma en legend. Brolle borde kunna stå på egna ben. Sen tror jag att han missade en hel del röster på sin s k frisyr. Han skulle nog tjäna på att växa upp nu och ha en mer modern frisyr. Det han har nu kan väl inte ens kallas för frisyr.

Att Saade vann förvånar nog inte många. Tänk dig själv hur många tonårstjejer som SMS-at upp hela veckopengen. Låten var väl OK, men personligen har jag redan tröttnat på den.

Nicke Borgs låt var OK, men hans engelska "dialekt" fruktansvärd. Synd.

Vad Playtones hade där att göra vet inte jag, men de fick trots allt en hel del röster på en gammal låt. Jag trodde vi skrev 2011 numera och inte 1951.

Danny Saucedo var dock inte en av mina favoriter, men tydligen de SMSande tjejernas. Låten var ju uttjatat innan den tog slut.

Linda Bengtzing sprang om kring som vanligt i ett tempo där man frågade sig vad det är hon går på. Låten är helt OK - för svensktoppen.

Sanna Nielsen lyckades inte i år heller. Jag vet inte vad hon ska ha för låt för att lyckas. Hon har rösten och ofta också bra låtar. Jag tror dock att det som får tjejerna att SMS:a på Saade får killarna att INTE rösta på Sanna. Det är för mycket kvinna helt enkelt. Jag tror att hon skulle tjäna på om man anpassade klädseln till hennes relativt stora kropp. För jag tror hon kan slå med rätt låt och passande klädsel. Med det inte sagt att jag vill vara sexistisk utan snarare tvärtom.

Sen har vi Sara Vargas. En utmärkt låt sjungen av en vacker kvinna. Tyvärr påminner den för mycket om Lisa Ekdal, vilket i mina öron inte är positivt. Men låten kommer nog att slå på svensktoppen.

Till sist Swingfly. Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag gillar glada schlagerbidrag och detta var ett glatt bidrag, även om jag aldrig trodde att flugan skulle vara i topp igår.

Men i det stora hela var det en bra final om man i det epitetet lägger in att det var bra lördagsunderhållning. T o m mellanakten med bl andra Lena PH och Nanne Grönvall var bra. För att inte tala om Dynazty som gjorde om förra årets finalvinnare till en låt Sverige skulle skickat till finalen istället.

Hur det går i Düsseldorf? Tja,  Saade frälser nog många tonårstjejer och får nog en hel del röster från dom. Men vi får väl se framöver.
Musik · TV
 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 mars 2011 10:53

Som du vet följer jag inte tävlingen. Men jag läser gärna kommentarer....
Vad gäller Sanna är hon jätteglad. Enligt lokaltidningens nätuppdatering. Hon fick tydligen flest 12or av de utländska jurygrupperna.Så hon "vet" att hon är populär. Att hon bara kom 4a tar hon därför med jämnmod

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 mars 2011 16:30

Det tycker jag hon kan göra. Jag tror att det enda hon har emot sig är att hon är tjej och för stor. Det ger inga röster även om man sjunger som en gudinna.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 mars 2011 17:09

För övrigt har du fel om Playtones ;-) Bryr mig inte om hur de klarade sig i tävlingen men Rockabilly är musik jag gillar. 50-talet eller inte det svänger lika bra idag...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 mars 2011 18:54

Jag har både fel och rätt. Playtones hör inte hemma i 2011-års melodifestival. De kan trots allt vara bra. Det finns bra hårdrock också. För den skull kanske de inte passar in i melodifestivalen alla gånger. Nåja Lordi bevisade ju annat. Vargas låt var också bra, men kanske på Svensktoppen inte i en Schlagerfinal. Men det är inte lätt med musik, eftersom det ligger så mycket annat i lyssnarens bedömning. Nostalgi, utseende, schanger, och gud vet allt. Ta t ex förra årets svenska vinnarlåt. Den blev nästan bättre i hårdrocksstuket. Eller titta på "Så mycket bättre" där artister sjön andras låtar. Flera är numera mer kända än de var från början. Så jag tror inte man kan säga att någon har rätt eller fel i musik, med några få undantag.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 mars 2011 20:03

Du skriver något väldigt viktigt i texten ovan: "...Passar inte in i melodifestivalen..."
DET är hela min poäng med att inte titta på tävlingen. Jag anser att man inte kan tävla i musik eftersom det är olika smaker mot varandra. Melodierna hör man ju ändå och kan gilla eller ogilla. Veckan innan slutfinalen spelas ju alla -- nästan -- i olika kanaler så man kan inte missa dom.
Vegas låt som är självupplevd hör inte heller hemma i tävlingen men den är bra!!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

15 mars 2011 09:46

DÄR håller jag helt med dig. Det går inte att tävla i musik. Jag tycker för övrigt inte om NÅGRA tävlingar där vinnaren utses genom att någon annan tycker till. Du tittar inte på melodifestivalen. Jag tittar inte på konståkning eller liknande. Dock kan jag någon enstaka gång titta på simhopp. Detta dock inte för att se vem som blir vinnaren, utan bara för att se hur fantastiskt bra många är.
Detsamma gäller musiktävlingar. Egentligen skulle de kunna skippa omröstningen för min del. Jag ändrar ju inte mitt tyckande bara för att andra röstar på ett visst sätt.
Nej, tacka vet jag längdhopp och 100 meter. Där gäller bara uppmätta längder och tider. Inget att diskutera om. Men stopp! Tänker inte du ibland tanken och ställer dig frågan " Var han/hon ren eller dopad? Jag gör det. Finns det doping i musiken? Skulle tro det. Men det var värre på 70-talet då de flesta internationella banden och artister gick på nånting. Men det är en annan historia.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

15 mars 2011 18:15

Nej men det går väl inte an: att vi tycker lika ;-)

Om jag har förstått saken rätt så hade vissa artister sina sånger (delar av??) förinspelade. Vilket tydligen inte var tillåtet. Kanske en form av doping :-)

Jo jag tänker ibland: är denna dopad. Norskan som vann "allt" är ju intressant för hon använde ett otillåtet medel, men hade rätt till det. Samtidigt visade det sig att även svenska skidåkare hade samma otillåtna medel helt lagligt pga just sjukdom som i norrskans fall.

Bedömningssporter ser jag på med skepsis. Alltså inte SER på, men ser PÅ, alltså tveksam till eftersom det många gånger kan vara så att MIN gymnast skall vinna så därför ger jag din lägre poäng...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:50

När jag går in på Twitter hittar jag dagligen upp till 5,6 tweets från Trump. Han verkar söka legitimitet för sina dumheter på Twitter. Samtidigt fu deras jag på om han hinner med att jobba nångång? Kan det vara så att han har en spökskrivare? Tyck...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under min...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta k...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt s...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 dec 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på. 10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se