Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 20 februari 2011 11:16

Jag ser överallt att "Big Brother" är tillbaka. DET ska jag missa. Jag har ärligt talat aldrig förstått mig på program som "Big Brother" där man låser in folk och ger dom en massa sprit så dom ska pippa framför Kameror, bråka, slåss, svära och fan vet allt.

Vilka tittar på skräpet? Skulle tro att det är många under 20. Kan inte tänka mig att folk över 20 med normal IQ kan få ut något av detta program.

När det gick senast fick en kompis till mig skaffa parabol för att hans dotter på 12 år annars mobbades i skolan. Sjukt!

Förra fången fanns det t o m en "Big Brother"-kanal som hade en kamera i vardagsrummet dygnet om. Så när jag zappade bland kanaler så såg man ibland ett tomt vardagsrum och andra gånger någon som sov i en soffa. Ska det vara TV?

Men eftersom det tas upp igen så har man väl hittat tillräckligt många kåta, argsinta fyllbultar till Wannabees så det blir ett program.  Och tonåringar som får styvelse av lite gunga under täcket finns det väl gott om också. Så tittare lär de väl få på skiten.

Men jag lovar. Jag ska inte titta en minut.

TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 19 februari 2011 15:27

En underbar söndag..och jag sitter inne. Ja, egentligen är jag inte klok, så det behöver du inte bekräfta för mig. Anledningarna är många, även om ingen är en ursäkt. Det är sport på TV, håller på att installera min nya Ipod och liknande ursäkter håller inte. Jag vet.

Har nu tagit en fika och en god Calvados som jag smuttar på och ska strax återgå till TV-sporten.

Nej orsaken till att jag är inne är fler än de ovan nämnda och orsaker jag inte velat prata så mycket om. Saken är den att jag, i och med arbetslösheten har blivit lite folkskygg. Inte i alla lägen, men i vissa, utan att för den skull kunna ringa in "felet". Har inte heller gymmat på en vecka nu. Men jag SKA dit i morgon.

Jag vet egentligen inte hur jag ska beskriva fenomenet jag känner att jag befinner mig i. Jag vill inte ut och gå mest bara för att jag inte vill träffa folk. Samtidigt är det jag som är den förste att ta kontakt med folk som går förbi min tomt när jag skottar, när jag är på gymmet eller sitter och svettas när jag bastar. Jag har inte heller några problem att slå ihjäl timmar med att gå i bokhandlar ( Bokrea snart, hurra), eller andra affärer.

Jag ser det hela som en  slags sjukdom som nog varken jag eller läkarna kan råda bot på.

Nu längtar jag bar till MER sol och MER värme så jag kan förkultivera min växter för sommaren.  Jag längtar till april då snön är borta ( även om jag älskar snön för sin vita färg) så jag kan hålla på i trädgården.

DET ger mig en tillfredsställelse och DET är kanske det som får mig på banan igen.

Även om jag i teorin klara mig ekonomisk till pension saknar jag min arbetskamrater. Att ha någon att dela morgonfikat med och några att lösa världsproblemen med.

Du som är arbetslös: Har du samma känslor?

Du som har arbete: Känner du igen dig och mår bra när du läsa det?


ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 februari 2011 11:17

Idag är det fullt upp. Hämtade ut min nya Ipod igår. Den förra la av. Så nu ska all musik laddas över till den. Får se hur jag lyckas med det. Jag har ingen lust att plocka CD-skivor i 2 veckor en gång till.

Sen tänkte jag också göra ett rejält lass köttbullar. Jag gillar att göra köttbullar. Ska nog göra några biffar också.

Hade tänkt att träna, men av olika orsaker har jag inte haft någon lust på en vecka. Vi får väl se hur det blir med det. Solen skiner ju ute, så jag kanske går ut. Eller så gör jag en fågelholk som jag har lovat mina fåglar.

Det är ju den 18 februari, så det kanske blir att så lite också.

Som du ser är det fullt upp idag. Får se hur mycket som återstår i morgon.

 I övrigt vill jag bara säga att det tycks funka bra med GI. Är nu nästan nere på det lägsta på över ett år. Ändå är jag mätt och mår utmärkt.

Allmänt · GI · Mat · Om mig
Av Pink Ozzy - 17 februari 2011 14:30

Igår pratades det om att många kvinnor som "tas hem" från andra länder till Sverige av svenska män blir slagna och används som slavar. Av programmet på TV4 igår rörde det sig om ca 5%, som man vet om, men att mörkertalet kan vara betydligt större.

Jag har själv ibland frågat mig vad någon tjej från t es Thailand ser i den man som beledsagar honom. Jag vet inte om du lagt märke till det, men jag tycker då att många av dessa män ser lite udda ut. Även deras beteende är ibland annorlunda.

Jag vet att jag sticker ut hakan, men kan inte låta bli. Det finns säkert många av tjejerna som har det ganska bra också. Men har de tagit mannen av kärlek eller för att få en tryggare tillvaro? Dessa kvinnor har en helt annan syn på äktenskap än vi har i Sverige. För många av dessa gäller det i första hand att behaga mannen och avstå kärleken om så måste. Något som en del horbockar säkert tycker är passande.

För att snabbt återgå till Ekdals och Birros program så var det totalt urvattnat och gav egentligen ingenting. Här sitter en manshatande Unni Drugge och dregglar ur sig sina floskler. Samtidigt satt en annan kille där och ansåg att man också skulle ta upp att många män blir slagna. Lite konstigt att dra upp det. Har man ett ämne för dagen så har man, vilket inte han tycktes fatta.

Det finns säkert de par som har  ett bra förhållande, vilket är skönt. Men alla dessa horbockar som använder sina kvinnor som slavar borde sitta inne.Av Pink Ozzy - 17 februari 2011 10:44

I vår kommun regnade det väldigt mycket under ett dygn förra året. Så mycket att en del källare och villor fick in vatten. Det har nu skett 3-4 gånger under de senaste 10 åren. Vad gör kommunen?

Betalar skadorna? Nix.

Sätter in grövre rör? Nix.

Vad gör de då? Jo, de ger gratis rådgivning hur man ska klara huset från allt för mycket regnande. Enligt kommunen är rören dimensionerat att ta emot 43 mm/12 timmar, vilket är något slags genomsnitt av den nederbörd som fallit under 10 år. Fråga mig inte hur de rättfärdigar detta tal. Så de husägare som haft vattenskador rekommenderas att sätta in en slags backventil så att regnvatten inte ska komma in i hus. Vem betalar? Kommunen? Icke, det får husägarna göra. Varför då undrar du kanske?

Jo, att lägga ner rör som klara enstaka skyfall är inte ekonomisk försvarbart anser man från kommunens håll. Vad säger försäkringsbolagen om det? Att lägga grövre rör innebär en utgift för kommunen, att skita i det blir en utgift för försäkringsbolagen. Och vem får bekosta det hela hur man än gör? Jo, antingen skattebetalarna via kommunalskatten eller via ökade försäkringskostnader. Så slutnotan blir för den enskilde kommuninnevånaren kanske lika dyr. Vore det då inte bättre att de som drabbas borde få riktiga rör så att de inte behöver göra om sina källare hela tiden. Själv har jag inte drabbats som tur är.


Om vi tar kommunens svar att det inte är ekonomisk försvarbart och funderar en stund så ser du snart att man i och med uttalandet tagit en kalkylerad risk som man tycker är värd att ta. Det är samma sak som om den enskilde inte hade helförsäkring på bilen eller avstod från t e x A-kassa. Då tar han en kalkylerad risk vilket innebär att han kanske får betala bilen om han kör in i en bergvägg, eller blir utan pengar om han blir arbetslös. Så en liknande risk har kommunen tagit.


MED ETT STORT UNDANTAG ! Det är inte dom som får betala notan, utan låter försäkringsbolagen och i slutändan försäkringstagarna ta smällen.

Av Pink Ozzy - 17 februari 2011 10:32

Om du läst min blogg de senaste 2 veckorna så ser du att Tele 2 inte tycks vara speciellt måna om sina kunder. Först är det en kille som ringer och sen inte återkommer och sedan när man skickar mejl i fråga så hör de inte ens av sig. Men det är väl så idag. Kan man inte sälja in något snabbt och man ställs inför problem så försöker man att nonchalera det helt enkelt. Jag blir dock fortfarande förvånad att någon på Tele 2 läste mitt första blogginlägg och svarade på det. Eller är det så att de har ett automatiskt svar som skickas ut till alla som bloggar negativt om Tele 2. Själv tycker jag bara att det är sorgligt när ett företag inte bryr sig utan hoppas att man tröttnar eller går till ett annat bolag. Märklig inställning, men kanske den sanna berättelsen om Tele 2.

Av Pink Ozzy - 16 februari 2011 11:11

Har rpecis bokat de första böckerna från bokrean.

Det ble:

Robert Ludlums - Dokument Vargfälla ( jag tror jag har alla hans böcker )

Fenomenet Björn Ranelid

Sanningen om Gi

100 historiska myter

Stora boken okm Gi

50 sätt att mörda en snigel


Som du ser en salig blandning av allting. Och fler böcker lär det bli när jag drar mig upp vid 5.30-tiden nästa vecka.

Av Pink Ozzy - 16 februari 2011 10:43

Sen en tid tillbaka har jag haft samma problem i arm och armbåge som jag hade förra vintern. Så det blir till att besöka läkaren igen och få en cortisonspruta. Förra vintern blev det 3 innan smärtorna gav med sig.

Det värsta är väl om han säger att jag inte får styrketräna på ett tag.

Nåja, själva sprutan är faktiskt värre, även om man står ut.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se