Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 25 februari 2011 11:22

Nu ska tydligen Assange utlämnas till Sverige. Såg hans tal på TV igår och bara skrattade. Här står Assange och säger saker som får Sverige att framsåt som någon bananrepublik i Långtbortistan. Han påstår bl a att han kommer att få dokument i sin hand, som är på svenska och som han därför inte kan ta ställning till. Lite konstig tankegång på herr Assange. Han som har så mycket läckor överallt borde väl veta att en rättegång i Sverige alltid ska innehålla relevanta tolka, om så behövs.

Nu ska ni inte tro att jag för den delen är emot Wikileaks. Nej, det är Assange personligen. Han ska stå till svars för det han åtalas för. Är han sedan oskyldig så får man sätta åt de som begått mened. Bara för att han anser sig vara förmer än alla vi andra så ska han inte slippa undan rättvisan.

Det enda jag hoppas är att man har en öppen rättegång och att den är 100% ren och inte kan ifrågasättas. Detta för att det inte sen ska visa sig att en fällande dom berodde på kvinnor som säger det de säger mot betalning från det stora landet i väster. Så låt oss hoppas att allt går rätt tilt och sen får domstolen ta ställning till rätt eller fel.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 februari 2011 11:11

Nu tycks även Arbetsförmedlingen inse att coacher inte har uppnått det man förväntat sig. Jag var motståndare från början till coacher och vägrade in i det sista. Till slut tvingades jag dock att kontakta en coach.

Vad kom ut av det?  Om jag inte minns fel så var det 3 personliga möten på 1-2 timmar samt 2 telefonmöten på ca 0,5 timmar. Totalt ca 6-7 timmar. För detta fick hon således 9000:- !!!! D v s 1400-1500:-/timme. Det är ortoligt. Helt otroligt. Det finns således ett stort antal personer som, liksom jag tvingas att ta en coach, som dessutom lovar jobb bara jag besöker henne.

Finns det inget bättre att kasta pengarna på?

Men det är sådana här "åtgärder" som Alliansen tar till. En åtgärd som bara skaffar arbeten åt alla dessa coacher. Har du tänkt på en sak förresten?

Vad gjorde coacherna INNAN de anlitades av Af? Har de snabbutbildats, och i s f av vem? Borde det dessutom inte vara så att Af eller annan lämplig myndighet sätter upp normer för hur coachningen ska gå till?

Nej, bort med coacher och ge oss jobb istället.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 februari 2011 10:26

Nu har äntligen den lokala tidningen vaknat till ordentligt över SEVAB och dess arbetsrutiner, eller kanske vi ska säga BRIST på arbetsrutiner.

Här ett liten utdrag ur dagens tidning ( detta för att en bloggare vill att jag källhänvisar så gäller detta Eskilstunakuriren ).


Grova tjänstefel misstänks efter vattenkaoset

 

Strängnäs Kaoset kring vattenledningsbygget gör att kommunen nu misstänker att tjänstemän begått grova tjänstefel.
En utredning visar att varken upphandling, attester eller uppföljning gjorts på rätt sätt.

När Sevabs inhyrda konsulter i oktober förra året visade på ett allvarligt kaos i vattenledningsbygget valde Strängnäs kommun att undersöka om det fanns anledning att misstänka oegentligheter.

Nu är den utredningen klar.

- Och det bekräftar det vi visste, säger kommunchef Peter Lundberg som säger att det viktigaste är att kommunen nu lär av misstagen och hanterar de problem som de två utredningarna pekat på: reglerna för attester har inte följts, vissa höga chefer har haft obegränsad attesträtt, projekt har haft otydliga rutiner, upphandlingsregler har inte följts och avtal har inte skrivits på rätt sätt.

Så nu slipper en viss bloggare svamla och istället läsa de fakta som en oberoende konsullt kommit fram till.

Av Pink Ozzy - 24 februari 2011 13:39

Jag har skrivit en del om Tele 2 de senaste veckorna som berört mitt mobila bredband. Efter ett antal mejl ringde en trevlig tjej upp mig idag. Hon kunde inte lösa problemet men kunde skicka mig till en annan väldigt förkyld tjej. Efter 5-6 minuter var vi överens och Tele 2 har tagit det ansvar jag begär av ett företag som lovar en sak och sedan, av olika orsaker, inte kan hålla det. Så nu är jag nöjd i 21 månader framöver och kommer även, så snart jag kommer ur 3 (Tre)´s abonnemang att flytta detta till Tele 2. 

Skönt med företag som inser sina brister och gör något åt det.

Av Pink Ozzy - 24 februari 2011 13:07

Är det inte höjden? Det kör en traktor nere på fotbolls plan och skottar bort all snö. Samtidigt kan inte pensionärerna på pensionärshemmet gå ut för att kommunen inte skottat trottoarerna på flera veckor.

Strängnäs kommun prioriterar lite konstigt tycker jag.

Av Pink Ozzy - 24 februari 2011 12:58

När jag läser igenom dagens tidningar så hittar jag inget att skriva om!?!?

Jo då. Det gör jag, men just nu är det så mycket elände och skit så jag inte kan koncentrera mig på bara en händelse. Ta bara följande:

  • Libyen och Gadaffi som tycks vara helt väck och skiter i landet. Skicka in en Seal-styrka och skjut fanskapet.
  • Jordbävning på Nya Zeeland. ( fick ett mejl nyss av en kompis som sa att han nu var hemma från NZ efter 3 veckor och att hans hotell på över 20 våningar var borta)
  • 32-årig kannibal åt sin egen fru. Släng gubben till grisarna. 

Äh, jag orkar inte läsa om allt skit som händer just nu. Blir bara så deppad.

Av Pink Ozzy - 24 februari 2011 12:44

Då var det torsdag igen. Jag tycker att veckorna går fortare och fortare och längtar lite tillbaka till skolan där veckorna i regel var oooootroligt långa. Speciellt vissa dagar då man gick från 8.15-16.30 Men numera så går de som sagt mycket fortare.

Dagen började annars med träning i en timme.

Ska nu sätta mig framför Tv:n och titta på skidor och samtidigt läsa lite i mina nya böcker. Skid-VM är annars det som gäller några dagar framöver. Det blandas lite med utförsåkning, fotboll och annan sport. Så är det hos oss. Skönt att båda tittar på sport, annars blir det som hos en bekant där han sitter i källaren och hon sitter i vardagsrummet hela kvällarna. Dessutom har de skilda sovrum. Vilket liv!

Jo en sak till. Det finns en bloggare vars kommentarer jag vill bespara er och därför inte lägger ut mer. De är totalt nyanslösa och är inte värda att publiceras. Jag spar de dock ett tag för egen del.

Allmänt · GI · Om mig · Sport · TV
Av Pink Ozzy - 23 februari 2011 11:10

Åkte som vanligt till bokrean. Den brukar öppna klockan 6 så jag kom 6.20 bara för att se att de i år öppnar klockan 7. Härligt med 20 minusgrader i dessa lägen. Som tur är lyckades jag komma in på ett ställe och invänta öppningen. Hittade också en del bra böcker, men lät även några vara kvar som jag från början hade tänkt köpa. Som "Stora matlexikon" som visade sig vara ett tunt häfte i A5-format. Det är ju att lura folk. Sen glömde jag helt bort att ta med mig Bockfällan av Vargas, men jag får nog ta i den senare.

Det är dock en bok skom jag gärna rekommenderar. Den finns på Akademibokhandeln och heter "Nostalgi".  Kostar 99:- och visar ett antal kul saker man hade från 50-talet och framåt. Många Aha-upplevelser blir det, jag lovar. För mig var det sen självklart att köpa Ozzys självbiografi som jag kommer att kasta ming över redan under dagen. Paganinikontraktet för 49:- på Coop/Ica var ett annat fynd. Det blev några till...

Så i det stora hela var det en bra morgon, även om jag fick stå 40 minuter i kö för att betala på Akademibokhandlen.

Jag reagerar också på en sak. En del säger att de inte går på bokrea längre för " det är inte som förr". Kan i viss mån hålla med. På 70-talet fanns en bokhandle i Stockholm som verkligen reade ut det som var över. Man kunde göra riktiga fynd. Dagens böcker har tryckts upp, ibland bara till rean. Men vad gör det? Vill man ha en bok för att läsa så spelar det väl inte någon roll var och när den trycktes. Det som det finns dessutom betydligt fler prisvärda faktaböcker än förr. Jag har metervis med trädgårds.- och kokböcker som jag genom åren köpt på rea. Jag hade aldrig haft råd att köpa dessa annars.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se