Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2011

Av Pink Ozzy - 4 februari 2011 14:09

Ett dygn på ombyggda Birka Paradise.  Nåja, det var inte så mycket nytt efter senaste varvsbesöket i januari. Ny bastu som fortfarande luktade färsk trä var inte fel.  Att man tagit bort vattenbehållarna vin danssalen och istället tar 14 kronor för en flaska vatten är ynkligt dåligt. Men det ska väl sparas överallt. Nu kom vi t o m på båten redan 16.30 och kunde ta en whisky ( Ardbeg ) innan vi fick tillträde till hytterna. I stort en bra resa, men smörgåsbordet är inte som det varit en gång i tiden. Nu är det inte mycket till smörgåsbord att skryta med, även om de kallar det för Grand buffé. Vad de hade gjort med Janssons frestelse undrade inte bara jag utan alla som provade den. Det var någon som hade öst i ett par kilo salt, vilket gjorde den helt oätbar. Så Birka är inte vad Birka var en gång. Nu är det både dyrt ( drinkar mm ) och sämre utbud både till middag och frukost. 
Men vi fick 22 ganska trevliga timmar trots allt.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 2 februari 2011 08:53

Maud Oloffson slår rekord i att säga saker utan att säga saker. Låter det konstigt? Kollade du nyheterna igår? Där skulle hon förklara den nya framtida elprismodellen som tydligen ska träda ikraft och som gör att vanliga villaägare får en prishöjning på ca 2000:- !!!!

Dår står lilla Maud och pladdrar på som vanligt med sedvanlig självsäkerhet och tror att vi ska svälja det hon säger. Men om hon nu vill att vi ska svälja hennes floskler får hon väl ändå först börja uttrycka sig lite trovärdigt. Det hon sa igår var ju mer eller mindre att vi får skylla oss själva att vi överhuvudtaget använder oss av el. Hon försöker rättfärdiga regeringens inkompetens att reglera elpriserna. DET är det enda hon gör.

Hon hjälper inte de svenska familjerna att få lägre elpriser utan svamlar bara om hur vi ska få lägre elpriser genom att dra på oss ökade kostnader. Någon riktig kostnadskalkyl på hennes svammel om isolering och fönsterbyten kontra befintlig byggnation har hon aldrig visat.

Det bästa vore nog att Maud gjorde som elen, d v s sig osynlig.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 1 februari 2011 14:15

Jag fick nedanstående mejl idag. Till mejlet fanns det även en bild på en ganska snygg negress. Jag är dock inte intresserad. Är du? Hör av dig så får du hennes e-postadress.

Mejlet löd:


Hej sötnos

Mitt namn är Judy, jag 25yrs gammal, jag är en fri sinnad, öppen hjärtad tjej, jag vill ta livet så lätt som jag kunde, jag är en av de få som fortfarande tror på vänskap, kärlek, tillit och skyltar , är mycket enkel och redo att mingla. var du surfar genom internet och kom över din kontaktlista tro mig jag gillar vad jag ser och jag är attraherad av dig, blir det min uppriktiga glädje att vara din vän om du inte har något emot, jag hoppas att ni inte kommer att ta min begäran om beviljats, gärna maila mig, kommer jag uppskatta om du kan skicka mig några bilder till min privata e-postadress, jag ser fram emot att höra från dig snart.
Ta hand.

Judy.

Av Pink Ozzy - 1 februari 2011 09:24

Allt sedan 50-talet har det skjutits upp raketer i rymden. En bland de första varelserna var hunden Laika som följdes upp av världens första man i rymden, ryssen Gagarin. Därefter följde den första månlandningen som åtföljdes av ytterligare 12-17 stycken. Nu har man lagt månlandningar bakom sig och koncentrerar sig på att bland annat se så långt bort i rymden som möjligt. Hubble har ju alla hört talas om. Ett teleskop med en diameter av ca 2-2,5 meter. Nu bygger man nya teleskop som ska skjutas upp och som ska vara dryga 15 (!) meter i diameter. Allt för att "vi" ska kunna se ännu längre ut i rymden, vars slut vi inte har en aning om.

Varför?

Varför ska vi ha en tävling i att se så långt ut som möjligt? Vad har vi för praktisk nytta av detta, mer än att läsa ett antal ointressanta artiklar i "Illustrerad Vetenskap"? Artiklar som berättar om svarta och vita hål, om Väte och fosfor på avlägsna planeter, om enorma stjärnor som är 100-tals gånger större än vår egen sol. Stjärnor, planeter, nebulosor, månar och annat som svävar runt i en oändlig rymd så långt bort att t o m ljuset tar 1000-tals år att nå jorden. Det man idag ser i sina teleskop mm är ju saker som hänt för 1000-tals år sedan. Det är ju inte ens en ögonblicksbild av vad som sker nu.

Nej, sluta med detta enorma slöseri och se till att jordens befolkning har det bra innan ni börjar fantisera om att befolka månen eller Mars.  Dessa billioner pengar är bara till förnöjelse för ett gäng flummiga forskare samt politiker som, genom ”framsteg” i rymden vill få oss att tro att de är bra.Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se