Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Jag vill inte va’ med i nåt som vill ha en sån som mig!

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 18:15

Bloggaren "Gubbfan" ansåg i en kommentar att jag skulle gå med i ett parti. Då skulle väl min normala motfråga blir: Vilket?

Nej, istället så citerar jag Groucho Marx som sa en gång, och som sedermera återgavs i en visa av Stefan Sundström:


”Jag vill inte va’ med i nåt som vill ha en sån som mig. ”

 

Det var tydligen så att Marx skulle få bli medlem i någon fin förening eller klubb och svarade på detta vis. Ett svar som passar mig alldeles utmärkt för jag ogillar djupt allt föreningsliv. Titta gärna på Stefans Sundströms tänkvärda visa.

 
ANNONS
 
gubbfan

gubbfan

28 februari 2011 21:18

Det var bara det att du har så bestämda åsikter om saker och ting. Dagens partiväsende består av en massa som inte säger vad de vill och som vänder kappan efter vinden.
Parti får du välja själv, men du behövs var du än sätter ner "bopålarna".

Du kan ju börja att få lite ordning på Strägnäs.
Kommunalpolitik är kanske inte så glassigt, men där gör man nog mest nytta egentligen.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 mars 2011 14:41

Nej tack. Jag är ingen föreningsmänniska. Då ska man tycka som andra, och jag vill tycka som jag vill. Jag tror det finns plus och minus i de flesta partier, även om vissa har mer plus än minus och vice versa.
Det jag dock kan reta mig till vansinne är folk som har dålig respekt för andra. Speciellt om den andre inte har samma åsikt som man själv. Därför har jag också hela tiden sagt att SD bra kan bekämpas med bra argumentation. Har de andra partierna inte det så är det ett stort problem och innebär att de delvis håller med SD, men inte vill visa det utåt. Detsamma gäller andra partier och politiker. Att var "tuff" i en blogg och kalla politiker för svin, kräk o l ÄR INTE TUFFT utan bara fegt. Man ska behandla andra som man vill bli behandlat själv. Det är min filosofi.
Det finns dock väldigt få undantag från regel. En är Gadaffi ( Vissa skriver Khadaffi ). Där har du ett svin och ett kräk. Men att då kalla en svensk politiker ( spelar ingen roll från vilket parti ) för samma sak gör ett sådant inlägg bara fjantigt. Du vet säkert vad jag menar.
Men jag har de facto varit medlem i ett parti och även i ett ungdomsförbund en gång. Men det är historia nu.

 
gubbfan

gubbfan

1 mars 2011 18:13

Men det är ju därför du behövs. Någon som kan säga emot. Någon som kan visa att man skall ha egna idéer.
Hörde en liten snutt i radion i dag av henne juteland eller vad hon heter, SSU-basen.
Kontentan av vad hon sa var att just sådana som du behövs. Det är alldeles för många kappvändare inom socialdemokratin.
Så gack iväg och sätt fart på de gamla grå gubbarna och kärringarna i Strägnäs.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

2 mars 2011 09:42

Nej, Nej och åter nej. ( Fan det lät som Persson :-))
Jag vill inte slå pannan blodig i någon som helst förening. Det är på tok för många som täcker upp för varann och kliar varann på ryggen så en sån som jag bara skulle ställa till besvär. Och speciellt i denna kommun där jag personligen känner de två tongivande kommunalråden ( ja, i S-näs krävs det tyvärr 4 kommunalråd i s f normala 1 st ).
Så det blir inget av med det. Dessutom så är jag ingen sosse längre, även om en del av mina idéer kommer därifrån.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 29 mars 19:58

På tok för sent reagerade Trump när viruset startade. Nu är det nästan försent och kommer att sluta med minst 100.000 döda. Det är Trumps fel, men ändå får han höga opinionssiffror. Är amerikanen verkligen så dum så han låter sig luras av entimmes p...

Av Pink Ozzy - Söndag 29 mars 10:18

I dessa coronatider är ju tanken att man i möjligaste mån håller sig hemma och t o m avstår från festande med vänner och bekanta. Men så har vi ju 08-orna. De tycks ju ha en motståndskraft utöver det vanliga. Tror dom. Hur som helst så ska tydli...

Av Pink Ozzy - Lördag 28 mars 09:50

Idag måste jag bara få tacka alla inom sjukvården. I första hand de som jobbar med coronapatienter men även alla som inte utför sitt ordinarie jobb utan som nu hoppar in för att stötta sjukvården på olika sätt. Jag vill också tacka alla som står i k...

Av Pink Ozzy - Fredag 27 mars 11:09

Har irriterat mig många gånger på vissa ord som står på olika varor och tänker ta några exempel. Honung och kamomill Så står det på en flaska med flytande tvål. Läser man innehållsförteckningen innehåller den inget av det. För bästa smak Vem ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 26 mars 18:58

Äntligen! Sol och varmt. Innebar en dag på tomten och i rabatterna. I morgon tänkte jag tvätta alla fönster till pensionärskuvösen och ställa i ordning den för sommaren. Blir det tid över finns det gott om jobb i trädgårdslandet och andra ställen p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se