Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Jag vill inte va’ med i nåt som vill ha en sån som mig!

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 18:15

Bloggaren "Gubbfan" ansåg i en kommentar att jag skulle gå med i ett parti. Då skulle väl min normala motfråga blir: Vilket?

Nej, istället så citerar jag Groucho Marx som sa en gång, och som sedermera återgavs i en visa av Stefan Sundström:


”Jag vill inte va’ med i nåt som vill ha en sån som mig. ”

 

Det var tydligen så att Marx skulle få bli medlem i någon fin förening eller klubb och svarade på detta vis. Ett svar som passar mig alldeles utmärkt för jag ogillar djupt allt föreningsliv. Titta gärna på Stefans Sundströms tänkvärda visa.

 
ANNONS
 
gubbfan

gubbfan

28 februari 2011 21:18

Det var bara det att du har så bestämda åsikter om saker och ting. Dagens partiväsende består av en massa som inte säger vad de vill och som vänder kappan efter vinden.
Parti får du välja själv, men du behövs var du än sätter ner "bopålarna".

Du kan ju börja att få lite ordning på Strägnäs.
Kommunalpolitik är kanske inte så glassigt, men där gör man nog mest nytta egentligen.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 mars 2011 14:41

Nej tack. Jag är ingen föreningsmänniska. Då ska man tycka som andra, och jag vill tycka som jag vill. Jag tror det finns plus och minus i de flesta partier, även om vissa har mer plus än minus och vice versa.
Det jag dock kan reta mig till vansinne är folk som har dålig respekt för andra. Speciellt om den andre inte har samma åsikt som man själv. Därför har jag också hela tiden sagt att SD bra kan bekämpas med bra argumentation. Har de andra partierna inte det så är det ett stort problem och innebär att de delvis håller med SD, men inte vill visa det utåt. Detsamma gäller andra partier och politiker. Att var "tuff" i en blogg och kalla politiker för svin, kräk o l ÄR INTE TUFFT utan bara fegt. Man ska behandla andra som man vill bli behandlat själv. Det är min filosofi.
Det finns dock väldigt få undantag från regel. En är Gadaffi ( Vissa skriver Khadaffi ). Där har du ett svin och ett kräk. Men att då kalla en svensk politiker ( spelar ingen roll från vilket parti ) för samma sak gör ett sådant inlägg bara fjantigt. Du vet säkert vad jag menar.
Men jag har de facto varit medlem i ett parti och även i ett ungdomsförbund en gång. Men det är historia nu.

 
gubbfan

gubbfan

1 mars 2011 18:13

Men det är ju därför du behövs. Någon som kan säga emot. Någon som kan visa att man skall ha egna idéer.
Hörde en liten snutt i radion i dag av henne juteland eller vad hon heter, SSU-basen.
Kontentan av vad hon sa var att just sådana som du behövs. Det är alldeles för många kappvändare inom socialdemokratin.
Så gack iväg och sätt fart på de gamla grå gubbarna och kärringarna i Strägnäs.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

2 mars 2011 09:42

Nej, Nej och åter nej. ( Fan det lät som Persson :-))
Jag vill inte slå pannan blodig i någon som helst förening. Det är på tok för många som täcker upp för varann och kliar varann på ryggen så en sån som jag bara skulle ställa till besvär. Och speciellt i denna kommun där jag personligen känner de två tongivande kommunalråden ( ja, i S-näs krävs det tyvärr 4 kommunalråd i s f normala 1 st ).
Så det blir inget av med det. Dessutom så är jag ingen sosse längre, även om en del av mina idéer kommer därifrån.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se