Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Varför går inte USA, EU eller FN in i Libyen?

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 09:52

Varför går inte USA, EU eller FN i i Libyen för att röja upp? Jag tror jag anar svaret. USA har varit i Vietnamn, Korea, Iran, Irak, Afghanistan och många andra länder utan att egentligen lyckas med någonting.  Att nu gå in i ytterligare ett land vore nog förödande för den amerikanska krigsmaktens tro på sig själv.


Men EU då? Nja, EU har väl aldrig tagit på sig den ”fredsbevarande” uppgiften som USA. Visserligen har man fredsbevarande styrkor, men de kommer först efter att USA har ställt till det.


Då har vi bar FN kvar. Vad gör de? Jo, igår såg jag för första gången Ban Ki Moon uttala sig genom att bekräfta de sanktioner man utfäst mot Gadaffi. Men då kanske man ska påminna omvärlden om Kenneth Kaunda som levt med sanktioner i åratal och inte tycks lida speciellt mycket av det. Lida gör bara folket.


Sen har vi inte bara Libyen där människorätten förtrycks. Ska ovanstående gå in i alla dessa länder så lär de nog ha att göra. Det är över  100 länder där människan förtrycks på ett eller annat sätt i världen. Mer eller mindre. Med förtryck menar jag även kvinnoförtryck, förtryck av handikappade, förtryck av homo och bisexuella, barnvåld, tvångsäktenskap, religiös  och politisk frihet mm.  Hittade i hastigheten en sida där du kan läs mer om varje land. http://www.amnestyusa.org/all-countries/page.do?id=1041024

Vi som tror att vi inte begår några brott mot ovanstående är nog lite blinda. Även den svenska regeringen bryter mot t ex barnkonventionen.

Nej, det går nog inte att gå in i Libyen. Frågan är vad som kan göras. Hur som helst så är det ju dessutom ett antal innevånare i detta land som fortfarande stöder Gadaffi, eller känner sig tvingade eftersom de levt gott under hans dagar och är rädda för framtiden.

Vi får väl bara hoppas att skiten tar slut snart och att de kan ställa Gadaffi och hans anhang till svars.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se