Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Varför går inte USA, EU eller FN in i Libyen?

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 09:52

Varför går inte USA, EU eller FN i i Libyen för att röja upp? Jag tror jag anar svaret. USA har varit i Vietnamn, Korea, Iran, Irak, Afghanistan och många andra länder utan att egentligen lyckas med någonting.  Att nu gå in i ytterligare ett land vore nog förödande för den amerikanska krigsmaktens tro på sig själv.


Men EU då? Nja, EU har väl aldrig tagit på sig den ”fredsbevarande” uppgiften som USA. Visserligen har man fredsbevarande styrkor, men de kommer först efter att USA har ställt till det.


Då har vi bar FN kvar. Vad gör de? Jo, igår såg jag för första gången Ban Ki Moon uttala sig genom att bekräfta de sanktioner man utfäst mot Gadaffi. Men då kanske man ska påminna omvärlden om Kenneth Kaunda som levt med sanktioner i åratal och inte tycks lida speciellt mycket av det. Lida gör bara folket.


Sen har vi inte bara Libyen där människorätten förtrycks. Ska ovanstående gå in i alla dessa länder så lär de nog ha att göra. Det är över  100 länder där människan förtrycks på ett eller annat sätt i världen. Mer eller mindre. Med förtryck menar jag även kvinnoförtryck, förtryck av handikappade, förtryck av homo och bisexuella, barnvåld, tvångsäktenskap, religiös  och politisk frihet mm.  Hittade i hastigheten en sida där du kan läs mer om varje land. http://www.amnestyusa.org/all-countries/page.do?id=1041024

Vi som tror att vi inte begår några brott mot ovanstående är nog lite blinda. Även den svenska regeringen bryter mot t ex barnkonventionen.

Nej, det går nog inte att gå in i Libyen. Frågan är vad som kan göras. Hur som helst så är det ju dessutom ett antal innevånare i detta land som fortfarande stöder Gadaffi, eller känner sig tvingade eftersom de levt gott under hans dagar och är rädda för framtiden.

Vi får väl bara hoppas att skiten tar slut snart och att de kan ställa Gadaffi och hans anhang till svars.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:02

Vi har jobbat som svin hela vårt liv. Nåja, nästan hela vårt liv. Numera är vi pensionärer. Och så kom Corona. Vad händer? Jo, vi som slitit hela vårt liv får ta av våra besparingar när en liten pension inte räcker. Men de som röker mm och dessut...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 13:39


Blir förbannad på folk i Mariefred. Men det är nog lika illa på många andra orter. Kliver ut en bil och ser att en äldre dam likaledes kliver ur sin bil. Jag säger åt henne att... " Men här får nog inte lilla damen stå". Hon ser sig omkring och tac...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 13:34

Ser mer och mer avtryck av coronaviruset. Nej, jag ingen som haft Corona, men en massa förkylningar hit och dit. Var på apoteket och där ville man inte ens t i mitt körkort utan bad mig att vänta det åt hennes håll. På ICA har man tejpat linjer ...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 10:15

Coronan sprider sig och vi är oroliga. Vi sådana tillfällen ställer Sverige upp bakom sin stadsminister. Sossarna gick fram med drygt 5 %. Inte så konstigt egentligen. Folk har börjat tänka igen. Löfvén gör dessutom ett bra jobb och tar inte ut sväng...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se