Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

28.februari 1986

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 09:21

Jag tittar ut och ser att det är kallt ute. Jag tar vägen via tvättstugan när jag ska hämta tidningen, för att inte väcka barnen som fortfarande sover. Jag går de 15 meter till brevlådan, tar tidningen och ser mig omkring och går tillbaka till tvättstugedörren.

Innan jag hinner fram har jag slagit upp första sidan för att se vad som är dagens nyhet i stor visshet om att det återigen är någon lokal händelse som är i fokus.

Palme skjuten

står det med stora bokstäver samt en bild på Palme. Jag stannar till och för någon sekund tror jag att det är en film som jag är med i. Men så var det inte. Jag går in och slår upp tidningen för att få en bekräftelse på att Palme har skjutits och frågorna som kom upp direkt var:

Vem var det?

Varför? 

Vad händer nu?

Den första frågan har vi inte fått svar på och lär väl aldrig få heller. Även om TV3 körde långt med Krister Petterson-spåret. Å andra sidan kanske jag hade gjort som Krister i hans läge. Det måste ju ha varit härligt att få synas i TV. Tänk dig en alkis i TV som dessutom får, för honom, ofantligt mycket pengar. Klart han ställer upp. Jag menar Sååå dum är inte ens en alkis så han inte vet hur många flaskor det går på en tusing.

Inte heller den andra frågan kan med säkerhet besvaras. Visst, Palme hade många fiender genom sitt kompromisslösa sätt. Men att skjuta honom....? Att gå från ord till handling är trots allt ganska långt.

Till slut frågan om vad som sedan skulle hända. Ja, det kan vi svara på nu, eftersom vi har facit.

Då frågar jag honom/henne/dom som utförde dådet. Var det värt det? Vad fick ni ut av det?

Om nu någon tror jag röstar på sossarna så har ni fel. Jag skriver inte detta för att jag gillar sossar eller Palme utan för att jag tycker att det är fördjävligt att sådant kan hända en människa som har som arbetsuppgift att styra ett land. Skulle samma sak hända t ex Reinfeldt skulle jag om 25 år sätta in ett precis likadant inlägg. Så inlägget är helt opolitiskt tänkt. Bara en reflektion om en händelse som bara inte händer i Sverige.  Eller gjorde den det?


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se