Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

28.februari 1986

Av Pink Ozzy - 28 februari 2011 09:21

Jag tittar ut och ser att det är kallt ute. Jag tar vägen via tvättstugan när jag ska hämta tidningen, för att inte väcka barnen som fortfarande sover. Jag går de 15 meter till brevlådan, tar tidningen och ser mig omkring och går tillbaka till tvättstugedörren.

Innan jag hinner fram har jag slagit upp första sidan för att se vad som är dagens nyhet i stor visshet om att det återigen är någon lokal händelse som är i fokus.

Palme skjuten

står det med stora bokstäver samt en bild på Palme. Jag stannar till och för någon sekund tror jag att det är en film som jag är med i. Men så var det inte. Jag går in och slår upp tidningen för att få en bekräftelse på att Palme har skjutits och frågorna som kom upp direkt var:

Vem var det?

Varför? 

Vad händer nu?

Den första frågan har vi inte fått svar på och lär väl aldrig få heller. Även om TV3 körde långt med Krister Petterson-spåret. Å andra sidan kanske jag hade gjort som Krister i hans läge. Det måste ju ha varit härligt att få synas i TV. Tänk dig en alkis i TV som dessutom får, för honom, ofantligt mycket pengar. Klart han ställer upp. Jag menar Sååå dum är inte ens en alkis så han inte vet hur många flaskor det går på en tusing.

Inte heller den andra frågan kan med säkerhet besvaras. Visst, Palme hade många fiender genom sitt kompromisslösa sätt. Men att skjuta honom....? Att gå från ord till handling är trots allt ganska långt.

Till slut frågan om vad som sedan skulle hända. Ja, det kan vi svara på nu, eftersom vi har facit.

Då frågar jag honom/henne/dom som utförde dådet. Var det värt det? Vad fick ni ut av det?

Om nu någon tror jag röstar på sossarna så har ni fel. Jag skriver inte detta för att jag gillar sossar eller Palme utan för att jag tycker att det är fördjävligt att sådant kan hända en människa som har som arbetsuppgift att styra ett land. Skulle samma sak hända t ex Reinfeldt skulle jag om 25 år sätta in ett precis likadant inlägg. Så inlägget är helt opolitiskt tänkt. Bara en reflektion om en händelse som bara inte händer i Sverige.  Eller gjorde den det?


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:02

Vi har jobbat som svin hela vårt liv. Nåja, nästan hela vårt liv. Numera är vi pensionärer. Och så kom Corona. Vad händer? Jo, vi som slitit hela vårt liv får ta av våra besparingar när en liten pension inte räcker. Men de som röker mm och dessut...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 13:39


Blir förbannad på folk i Mariefred. Men det är nog lika illa på många andra orter. Kliver ut en bil och ser att en äldre dam likaledes kliver ur sin bil. Jag säger åt henne att... " Men här får nog inte lilla damen stå". Hon ser sig omkring och tac...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 13:34

Ser mer och mer avtryck av coronaviruset. Nej, jag ingen som haft Corona, men en massa förkylningar hit och dit. Var på apoteket och där ville man inte ens t i mitt körkort utan bad mig att vänta det åt hennes håll. På ICA har man tejpat linjer ...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 10:15

Coronan sprider sig och vi är oroliga. Vi sådana tillfällen ställer Sverige upp bakom sin stadsminister. Sossarna gick fram med drygt 5 %. Inte så konstigt egentligen. Folk har börjat tänka igen. Löfvén gör dessutom ett bra jobb och tar inte ut sväng...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se