Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 27 februari 2011

Är detta kristna värderingar?

Av Pink Ozzy - 27 februari 2011 14:47

En bloggare som jag följt under lång tid har spårat ur mer och mer med både det ena och andra. Du som läser min blogg har säkert sett kommentarerna. Han säger sig även vara både nykterist och fram för allt KRISTEN !!!! Då ställer jag mig frågan om detta inlägg på något sätt har kristna värderingar? Inte i mina ögon.

Jag är inte religiös. Jag fick helt enkelt en överdos under mina första 12 år som nog gjort mig immun. Men jag respekterar de som är religiösa. Sen må det vara kristna, muslimer eller vad det nu är. Jag vill fortsätta att tro att de flesta kristna och muslimer är bra folk. Jag vill fortsätta att tro att vi kan leva sida vid sida. Och jag kommer fortsätta att tro att det finns onda människor både bland de som kallar sig kristna och muslimer. Just denna bloggare använder sig av någon slags kristen sköld utan att verka ha begripit något av vad som står i bibeln. OM han nu vet det så skulle jag vilja veta var det står att man kan rättfärdiga det inlägg som han lagt upp eller var det står att man fritt kan kalla folk för både det ena och andra.

På något sätt har han överskridit anständighetens gräns, vilket jag djupt beklagar, eftersom det verkade vara en bra kille för ca 1,5-2 år sedan.

 
 
gubbfan

gubbfan

27 februari 2011 23:11

Jaha?
Förstår inte vad som var så konstigt med inlägget.
Det var bara det vanliga borgerliga.
Varför blanda in religioner som du gör?
Varken roligt eller unikt inlägg.
Gnäll inte utan gå med i ett politiskt parti och engagera dig i stället.
Fast först skall du leta reda på en lämplig lärobok om vad som är kristendom och hur de kristna värderingarna egentligen ser ut.
T ex Ottosson(?) Jesus, Paulus och kärleken.
Kristendom är inte vad du tycks tro.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

28 februari 2011 09:21

Jag tror du inte har hela bilden framför dig. Det är han som lagt upp inlägget, d v s Cyberliv, som säger sig vara kristen och ha kristna värderingar. Det är därför jag reagerar. Efter att läst religionskunskap i ett antal år vill jag nog påstå att jag vet vad kristendom är. Bl a skulle jag, som ickekristen, inte sätta in ett sådant inlägg. Jag fick också detta per mejl en gång och frågade då mejlskrivaren vad han menade egentligen. Som svar fick jag då "jag tyckte bara att det var roligt". På något sätt tycker jag att det borde finnas andra saker att göra sig lustig över än över folk som ofta har haft det mycket svårt. Visst, det finns rötägg även där, men det finns det bland oss svenskar också.
Ärligt gubbfan, jag hade högre tankar om dig. Men det kanske beror på att du inte hade hela bakgrunden klart för dig.

 
pinkozzy

pinkozzy

28 februari 2011 09:48

Gubbfan anklagar mig för att inte vet vad kristendom är. Som jag ser det inlägg jag hänvisar till så finns det flera av de 10 buden han i s f bryter emot. Jag tror vi kan enas om att bloggaren bryter mot budord 8,9 och 10 som lyder så här:
Du ska inte vittna falskt mot din nästa.
Du ska inte ha begär till din nästas hus.
Du ska inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.
Men så är inte jag kristen och inte med i någon kyrka. Inte heller med i något parti som gubbfan önskar. Nej, jag vill inte låsas vid en religion, en politisk åsikt eller annat. Jag vill behålla min frihet att tycka och tänka som jag vill och som jag hoppas är rätt.

http://pinkozzy.bloggagratis.se

 
gubbfan

gubbfan

28 februari 2011 11:22

Nja, jag tror du rejält missförstod vad jag skrev.
Visst fattade jag ditt hatobjekts synnerligen olämpliga återgivande av ett mail som han hade fått.
Visst har jag läst en del av hans inlägg som jag finner konstiga ibland. Men när jag läser vad jag har skrivit eller vad du har skrivit, så visst har vi producerat en massa, som vi har skrivit i upprördhet och som kanske borde ha förblivit oskrivna.
Men varför så arg?
Det är inte bra för hjärta eller blodtryck?

Men det där om religion.
Skit i de där tio buden. Se till vad den judiska/kristna/muslimska kyrkan/maktapparaten är och vad den har för värderingar. De stämmer väl överrens med vad du beskyller ditt hatobjekt för.
Sedan må du ha studerat eller hjärntvättats i hur myckeet teologistudier som helst. Kvinnohatet, hatet mot HBT-personer, tron på att vissa är utvalda från födseln att brinna i något slags helvete finns hos alla tre kyrkorna.
Om någon påstår sig vara av judisk/kristen/muslimsk trosbekännelse borde du se det som en pestflagga. Han/hon är sannolikt hjärntvättad och går i någon maktapparats ledband.

Fortsätt nu med ditt motionerande och hälsosammare leverne och se till att du inte blir för upprörd eller rent arg.
Det är farligt.
Vi är många som skulle sakna dina inlägg.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

28 februari 2011 17:28

Nåja, mina religiösa studier bestod i att läsa om en rad religioner, varför de fanns, hur de kom till o s v. Då kom jag till den slutsats att....
Det kan du läsa om i ett inlägg jag kommer att skriva NU.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 10:11

Ledsen mina vänner, men att rösta om juridisk könstillhörighet är bara larv i mina ögon. Det man röstar om är ifall en homosexuell ska få kryssa i  ett M eller K på diverse papper. Innebär också de får gå på toaletten för kvinnor fast de fysisk är mä...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 09:10

Nu har Skyttedal och Emanuel bildat Folklistan. Ett parti utan ideologi. Däremot har de en enda tanke och det är att få så mycket pengar som det bara går från statskassan, d v s dina skattepengar. Försett antal år sedan roffade t ex Emanuel åt sig fl...

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards