Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 februari 2011

Det är till att göra det lätt för sig

Av Pink Ozzy - 26 februari 2011 13:02

Många har väl läst det förskräckliga mordet på en tjej begånget av hennes pappa ( eller om det nu var styvpappa ). Alla vi "normala" anser att hedersmord inte hör hemma varken i vårt samhälle eller någon annanstans.

Så, det kan vi nog alla enas om.

Det som skiljer mig från en del andra bloggar jag läst är att en del tycks tro att om man viftar med lagboken vid gränsen och talar om vad de får göra och inte får göra skulle rädda dessa stackars kvinnors liv. Men de som har dessa naiva tankar har inte satt in sig i problematiken. De personer som utför dessa illdåd bryr sig inte om vilket land de är i och begår brotten. Här gäller det HEDERN. DERAS HEDER. FAMILJENS HEDER, FADERNS HEDER, SONENS HEDER mm. Detta råder i det korta perspektive ingen lagbok i världen på.

Det ser du bara på det nyligen skedda mordet. Mannen tillfogar henne 30-40 knivhugg, lägger kniven i fickan och går till polisen. Han VISSTE att han hade begått ett brott enligt svensk lag. Men hans så kallade HEDER anser han står över det. Han tar sitt straff.

Så jag tror inte att det räcker med att rabbla lagtexter för invandrarna. Det måste till en eller två generationsskiften så att barnen och kanske t o m deras barn växer upp med svenska värderingar. Det sitter inte skrivet i lagboken utan det är nedärvd i deras gener.

Så ska det ske någon ändring så är det bara påverkan, påverkan och åter påverkan som gäller.

I övrigt ser jag inget annat straff än att de och deras familjer hotas med utvisning till det land de kommer ifrån. Kanske är detta något som kan kuva deras hedersbegär.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 11:54

Ringde för ett tag sedan 112 när jag hade en mycket vinglig lastbil framför mig. De bad mig följa bilen tills polisen fick ut en bil som kunde följa och stoppa lastbilen. Innebar totalt ca x mil och jag ansåg att 40 kronor milen var en skälig ersätt...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se