Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 februari 2011

25 år sedan Palme dog

Av Pink Ozzy - 26 februari 2011 11:28

Om 2 dagar är det exakt 25 år sedan Olof Palme dog. När jag läser morgontidningen tycks knappt någon under 30 veta vem han var. Det säger väl kanske en del om dagens skolor och dess historieutbildning, eller kanske avsaknad av just denna utbildning.

Vem var då Palme?

Jo, han var i perioder vår stadsminister och under många år sossarnas ledare. Han var älskad av många och hatad av säkert lika många. Men han hade i varje fall en ideologi som dagens politiker saknar. Han körde sitt race och sket i opinionssiffror. Han kunde kalla diktaturer för ”Satans kreatur” och fick applåder för det.

Själv hade jag en viss hatkärlek till Palme. Hans sätt kunde ibland reta mig, samtidigt som han alltid var påläst och var en brinnande agitator. Om du tittar på dagens politiker så är ingen i närheten av han retorik.

Vem som dödade honom en kall februaridag 1986 kommer vi väl aldrig att få veta. Men skulle man lägga ihop alla timmar polisen lagt ner på fallet, tidningar skrivit och övrig media visat och pratat om så har hans död ironiskt nog gett många arbetstillfällen.

Jag hade faktiskt gärna sett Palme i fler val och tänker ofta på vad som hade hänt om han fortfarande hade hållit i sossarnas roder. Det kan ju inte gå sämre än under Sahlins tid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 9 april 21:02

Sen Corona kom har det gått utför med restauranger och en del andra affärer. De har ofta bett om lägre hyror för att överleva. Det har dock nästan alltid ett blankt nej med en konkurs som följd och ytterligare en tom lokal . Det kommer att bli många ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 9 april 20:57

Nu i coronatider jobbar alla för fullt med att göra livet så drägligt för varann. Utom SD i Strängnäs. Där skickar man in insändare till lokaltidningen och låtsas vara så om sig och kring sig i coronatider. Det är så osmakligt att i dessa tider fö...

Av Pink Ozzy - Onsdag 8 april 09:43

Trump går dagligen ut och talar inför folket. Men vem tror på honom egentligen? Nu påstod han att om alla hade gjort som USA hade världen inte haft så många döda. Eftersom han bara tycks känna till landet Sverige av alla i Europa framhåller han att ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 april 22:04

Filippinernas president/diktator måste bort. Under hans tid har tusentals och åter tusentals människor mördadas. Man säger att det är knarkare, knarklangare och knarksmugglare, men det är lågt ifrån hela sanningen. Säger du något ofördelaktigt om Dut...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 april 21:59

Nu plötsligt när man får sparken eller blir permiterad ska man med i A-kassan. Det är osolidariskt mot alla dom som betalat sin A-kassa i åratal. Själv betalade jag i över 30 år innan jag själv tvingades använda mig av den under en period. Att nu ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se