Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 februari 2011

25 år sedan Palme dog

Av Pink Ozzy - 26 februari 2011 11:28

Om 2 dagar är det exakt 25 år sedan Olof Palme dog. När jag läser morgontidningen tycks knappt någon under 30 veta vem han var. Det säger väl kanske en del om dagens skolor och dess historieutbildning, eller kanske avsaknad av just denna utbildning.

Vem var då Palme?

Jo, han var i perioder vår stadsminister och under många år sossarnas ledare. Han var älskad av många och hatad av säkert lika många. Men han hade i varje fall en ideologi som dagens politiker saknar. Han körde sitt race och sket i opinionssiffror. Han kunde kalla diktaturer för ”Satans kreatur” och fick applåder för det.

Själv hade jag en viss hatkärlek till Palme. Hans sätt kunde ibland reta mig, samtidigt som han alltid var påläst och var en brinnande agitator. Om du tittar på dagens politiker så är ingen i närheten av han retorik.

Vem som dödade honom en kall februaridag 1986 kommer vi väl aldrig att få veta. Men skulle man lägga ihop alla timmar polisen lagt ner på fallet, tidningar skrivit och övrig media visat och pratat om så har hans död ironiskt nog gett många arbetstillfällen.

Jag hade faktiskt gärna sett Palme i fler val och tänker ofta på vad som hade hänt om han fortfarande hade hållit i sossarnas roder. Det kan ju inte gå sämre än under Sahlins tid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se