Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Nu var Bokrean avklarad

Av Pink Ozzy - 23 februari 2011 11:10

Åkte som vanligt till bokrean. Den brukar öppna klockan 6 så jag kom 6.20 bara för att se att de i år öppnar klockan 7. Härligt med 20 minusgrader i dessa lägen. Som tur är lyckades jag komma in på ett ställe och invänta öppningen. Hittade också en del bra böcker, men lät även några vara kvar som jag från början hade tänkt köpa. Som "Stora matlexikon" som visade sig vara ett tunt häfte i A5-format. Det är ju att lura folk. Sen glömde jag helt bort att ta med mig Bockfällan av Vargas, men jag får nog ta i den senare.

Det är dock en bok skom jag gärna rekommenderar. Den finns på Akademibokhandeln och heter "Nostalgi".  Kostar 99:- och visar ett antal kul saker man hade från 50-talet och framåt. Många Aha-upplevelser blir det, jag lovar. För mig var det sen självklart att köpa Ozzys självbiografi som jag kommer att kasta ming över redan under dagen. Paganinikontraktet för 49:- på Coop/Ica var ett annat fynd. Det blev några till...

Så i det stora hela var det en bra morgon, även om jag fick stå 40 minuter i kö för att betala på Akademibokhandlen.

Jag reagerar också på en sak. En del säger att de inte går på bokrea längre för " det är inte som förr". Kan i viss mån hålla med. På 70-talet fanns en bokhandle i Stockholm som verkligen reade ut det som var över. Man kunde göra riktiga fynd. Dagens böcker har tryckts upp, ibland bara till rean. Men vad gör det? Vill man ha en bok för att läsa så spelar det väl inte någon roll var och när den trycktes. Det som det finns dessutom betydligt fler prisvärda faktaböcker än förr. Jag har metervis med trädgårds.- och kokböcker som jag genom åren köpt på rea. Jag hade aldrig haft råd att köpa dessa annars.

 
ANNONS
 
gubbfan

gubbfan

24 februari 2011 09:16

Så då har du lite att läsa igen då. Skönt med en bok, en koppkaffe med något gott till, en skön fotölj och en lämplig läslampa. Så är det nära till himmelen.
Men...
Jag har metervis med trädgårds.- och kokböcker skriver du. Kokböcker med massor av spännade recept.
Så har vi förklaringen till vissa smärre problem med vikten. Sådana böcker är ju livsfarliga om man inte har dem till annat än att se fina ut på en bokhylla.
Ha så bra och ta en kopp kaffe till.
Utan den där kakan.
Förresten skall du prova att göra vanliga bonnkakor, men byt ut vetemjölet mot rågsikt, skippa mandeln och tag istället rikligt med grovmalen/stött kardemumma eller hackad mööörk blockchoklad.
Inte dumt till en bok och en skön läsfotölj.

http://gubbfan.bloggagratis.se

Pink Ozzy

24 februari 2011 12:36

Ha ha, ja det har du kanske rätt i. Det står mycket gott i dom. Men jag kan aldrig sluta köpa kokböcker, även om det i går endast var kokböcker med Gi-kost.
Vad det gäller kaka till kaffet så blir det bara på födelsedagar nuförtiden. Däremot kan en liten bit mörk choklad slinka ner till kaffet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se