Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Dags att öppna ögonen för "den nya världen".

Av Pink Ozzy - 21 februari 2011 09:22

Nu är det dags för oss att öppna ögonen för ”den nya världen”.  Det vill säga norra Afrikas politiska karta håller på att ritas om. Vi som sitter här uppe i vår trygga iskalla Nord tycker dock att det hela är ganska avlägset. Men det som sker är mycket bra. Äntligen får vi veta hur det ligger till i dessa länder. Själv tillhör jag dom som bara vetat att Libyen har en sjuk envåldshärskare vid namn Gadaffi. I övrigt så har jag inte funderat så mycket på hur folket har det i dessa länder.

Men nu är det dags att vakna. Inte bara för mig, utan för i stort sätt hela Europa. Våra närmaste grannar kommer framöver inte att vara ”trygga” diktatorer utan förhoppningsvis demokratier. Men förhoppningarna kan också grusas av nya regimer som inte tillåter fria val och ett fritt tänkande. Förhoppningarna kan även grusas av nya religiösa regimer som precis som diktatorer inte tillåter människan att tycka och tänka vad den vill.

Hur ska det gå för länder som Tunisien, Egypten, Libyen, Bahrain, Jemen m fl? Kommer de att få livsdugliga folkvalda regeringar som kan utveckla länderna, eller blir det bara nya krigsherrar som tar makten och bli envåldshärskare i 40 år till?

Det som jag direkt tycker är tragiskt är alla de som nu, i ett desperat försök att ”rädda” landet, skjuts av regeringstrogna soldater.  Det enda man gör är att skjuta ner vanligt folk och skjuta upp det oundvikliga några dagar.

Då frågar man sig: Vad gör Bildt ( se separat inlägg )??????

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se