Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 17 februari 2011

Kommunen lurar sina invånare

Av Pink Ozzy - 17 februari 2011 10:44

I vår kommun regnade det väldigt mycket under ett dygn förra året. Så mycket att en del källare och villor fick in vatten. Det har nu skett 3-4 gånger under de senaste 10 åren. Vad gör kommunen?

Betalar skadorna? Nix.

Sätter in grövre rör? Nix.

Vad gör de då? Jo, de ger gratis rådgivning hur man ska klara huset från allt för mycket regnande. Enligt kommunen är rören dimensionerat att ta emot 43 mm/12 timmar, vilket är något slags genomsnitt av den nederbörd som fallit under 10 år. Fråga mig inte hur de rättfärdigar detta tal. Så de husägare som haft vattenskador rekommenderas att sätta in en slags backventil så att regnvatten inte ska komma in i hus. Vem betalar? Kommunen? Icke, det får husägarna göra. Varför då undrar du kanske?

Jo, att lägga ner rör som klara enstaka skyfall är inte ekonomisk försvarbart anser man från kommunens håll. Vad säger försäkringsbolagen om det? Att lägga grövre rör innebär en utgift för kommunen, att skita i det blir en utgift för försäkringsbolagen. Och vem får bekosta det hela hur man än gör? Jo, antingen skattebetalarna via kommunalskatten eller via ökade försäkringskostnader. Så slutnotan blir för den enskilde kommuninnevånaren kanske lika dyr. Vore det då inte bättre att de som drabbas borde få riktiga rör så att de inte behöver göra om sina källare hela tiden. Själv har jag inte drabbats som tur är.


Om vi tar kommunens svar att det inte är ekonomisk försvarbart och funderar en stund så ser du snart att man i och med uttalandet tagit en kalkylerad risk som man tycker är värd att ta. Det är samma sak som om den enskilde inte hade helförsäkring på bilen eller avstod från t e x A-kassa. Då tar han en kalkylerad risk vilket innebär att han kanske får betala bilen om han kör in i en bergvägg, eller blir utan pengar om han blir arbetslös. Så en liknande risk har kommunen tagit.


MED ETT STORT UNDANTAG ! Det är inte dom som får betala notan, utan låter försäkringsbolagen och i slutändan försäkringstagarna ta smällen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 11:54

Ringde för ett tag sedan 112 när jag hade en mycket vinglig lastbil framför mig. De bad mig följa bilen tills polisen fick ut en bil som kunde följa och stoppa lastbilen. Innebar totalt ca x mil och jag ansåg att 40 kronor milen var en skälig ersätt...

Av Pink Ozzy - Tisdag 31 mars 11:15

Återigen är moderatledaren Ulf Kristersson mycket mån om att göra partipolitik av coronaviruset. Men det är ju lätt att ge 5000 kronor extra till sjuksköterskor och vilja att fler testades när man inte behöver stå för kostnaderna. Och varför bara 5...

Av Pink Ozzy - Tisdag 31 mars 10:49

Dagligen hör och läser man om antalet döda "i covid-19". Men dog de AV Covid-19 eller var det bara droppen som fick bägaren att rinna över? Hur många dog verkligen AV Covid-19? Hur många hade tex Kol, grav diabetes, svåra hjärt- eller lungproblem ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se