Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 februari 2011

Varför slänger man ut billioner i rymden?

Av Pink Ozzy - 1 februari 2011 09:24

Allt sedan 50-talet har det skjutits upp raketer i rymden. En bland de första varelserna var hunden Laika som följdes upp av världens första man i rymden, ryssen Gagarin. Därefter följde den första månlandningen som åtföljdes av ytterligare 12-17 stycken. Nu har man lagt månlandningar bakom sig och koncentrerar sig på att bland annat se så långt bort i rymden som möjligt. Hubble har ju alla hört talas om. Ett teleskop med en diameter av ca 2-2,5 meter. Nu bygger man nya teleskop som ska skjutas upp och som ska vara dryga 15 (!) meter i diameter. Allt för att "vi" ska kunna se ännu längre ut i rymden, vars slut vi inte har en aning om.

Varför?

Varför ska vi ha en tävling i att se så långt ut som möjligt? Vad har vi för praktisk nytta av detta, mer än att läsa ett antal ointressanta artiklar i "Illustrerad Vetenskap"? Artiklar som berättar om svarta och vita hål, om Väte och fosfor på avlägsna planeter, om enorma stjärnor som är 100-tals gånger större än vår egen sol. Stjärnor, planeter, nebulosor, månar och annat som svävar runt i en oändlig rymd så långt bort att t o m ljuset tar 1000-tals år att nå jorden. Det man idag ser i sina teleskop mm är ju saker som hänt för 1000-tals år sedan. Det är ju inte ens en ögonblicksbild av vad som sker nu.

Nej, sluta med detta enorma slöseri och se till att jordens befolkning har det bra innan ni börjar fantisera om att befolka månen eller Mars.  Dessa billioner pengar är bara till förnöjelse för ett gäng flummiga forskare samt politiker som, genom ”framsteg” i rymden vill få oss att tro att de är bra. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se