Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2011

Av Pink Ozzy - 24 januari 2011 10:09

Sedan en-två dagar är mina kategorier borta. Är det fler än jag som saknar sina kategorier?

Av Pink Ozzy - 24 januari 2011 10:01

Det kanske är dax att skjuta av alla vargar. Vargen i Sverige lider tydligen av en del sjukdomar och början till inavel. För att råda bot på det finns det tydligen 2 vägar att gå. Den ena är att släppa ut testosteronstinna hannar där vi vet att det finns honor. Men då stöter man på ett problem och det är karantänen. En varg måste i s f först tillbringa 6 månader i karantän och tappar under den tiden sin naturliga rädsla för människan, vilket inte är bra. Dessutom är det en stor kostnad med att mata vargar under 6 månader, bygga hägn o s v.

Den andra varianten är att sätta ut friska ungar i olika gryt. Och det är här jag tycker vi stöter på ett stort problem till: Pengar! Det skulle kosta ca 800.000:-/ valp. Det är 800.000:- som skulle kunna placeras på ett vettigare sätt än i något vi vanliga aldrig ser. För vem har sett en vild varg någon gång? Ja, ja, de finns på Skansen, vilket jag tycker räcker helt och fullt. I skogen fyller inte vargen någon egentlig funktion. Den skadar mer än den gör nytta egentligen. Jag kan inte få in i min skalla varför vi då ska ha den kvar. Är det bara för att jägarna någon gång per år ska få sitt lystmäte i att mörda en varg?

För oss andra är detta bara ett sätt att kasta massor med pengar i sjön.

Av Pink Ozzy - 24 januari 2011 09:48

Jag blir så trött över moraltanterna och moralfarbröderna. Här visar modellen Miranda Kerr ( som jag aldrig hört talas om ) en bild  när hon ammar sin och Orlando Blooms ( som jag hört och sett i någon film nån gång ) son Flynn. Man får se lite bröst. Inte mer än en tjej i en BH. MEN, då skrivker moraltanter och farbröder. "Aja aja, så oanständigt"  eller "Jag mår illa när jag ser någon amma offentligt". Men hallå, är alla amerikaner från 1800-talet? Jag fattar inte varför man för ett sådant väsen för något som är helt naturligt. Jag fattar inte varför man överhuvudtaget orkar bry sig. Men det finns tydligen mycket hycklande moralfolk i staterna.

Av Pink Ozzy - 23 januari 2011 13:52

Brukar du kolla på "Halv åtta hos mig"? Kolla speciellt denna vecka. En av killarna ingår i det fantastiskt roliga bandet "Hellre än bra" som under många år spelat i Höglekardalen. Det är killar som kan få till lite after ski sväng.

Av Pink Ozzy - 22 januari 2011 11:36

Förra veckan fick Stig Larssons sambo Eva Gabrielsson uttala sig hos Skavlan och hon har även hunnit med bl a radions P4. Den här veckan har Stigs bror, Joakim Larsson, fått samma förmånen hos Skavlan. Vem som har rätt eller fel, vem som säger sanningen eller ljuger, vem som ska få pengarna och hela härligheten? Jag kan inte döma i frågan egentligen, men får väl tycka i alla fall. Joakim Larsson vill ge sken av att pengarna ska mer eller mindre gå till ”välgörande” ändamål och sätter på så sätt hjälteglorian på sitt eget huvud. Eva Gabrielsson har levt med Stig i dryga 13 år, vad jag förstått. I mina ögon är det också hon som bör få äganderätt samt pengarna. Men samtidigt har vi en lag att följa. Men det är i detta fall inget fel om man ”bryter” mot denna lag. Men som jag alltid sagt. Så fort det handlar om pengar och arv så blir det bråk. Ju mer pengar desto mer bråk. Jag har en morsa som har en gubbe. De har nu varit gifta i en massa år. Jag har även en två år yngre bror. Någon gång på 60 eller 70 talet fick morsan och hennes gubbe för sig att adoptera min yngre brorsa. Jag tillfrågades aldrig. Så nu finns olika scenarier. Låter det krångligt? Ja, kanske. Men jag skiter i vilket. Det som advokaten vd bouppteckningen säger är rätt tar jag. Får jag inget så får det väl bli så. Jag har ju som sagt knappt haft kontakt med dom på över 20 år. Så mig kvittar det egentligen. Men det för det tydligen inte för Stig Larssons olika arvtagare m fl.

Av Pink Ozzy - 22 januari 2011 11:17

I morse var jag i träningslokalen redan 7,30 ! Jag såg igår att det skulle bli svårt att få plats med ett träningspass mellan alla sportsändningarn, så jag beslutade att gå upp tidigt och ta en timmes träning redan på morgonen. Känns skönt att det är avklarad. Nu kan jag med ganska gott samvete titta på TV-sport.

Av Pink Ozzy - 22 januari 2011 10:03

Här påstår Wikileaks att Bildt och Billström skulle ha sagt förnedrande saker om Irakiska flyktingar samt ställt krav på Irak för att öppna en ambassad i Irak. Då vill förstås TV veta mer och intervjuar Billström. Men det var inte det lättaste. Karln hade ju hakat upp sig. Ska vi ha sådana här politiker? Nej tack! Hade Billström INTE sagt det som tillskrivs honom så hade han enkelt kunna säga det. Men nej, han gömmer sig bakom en dålig formulering om att man inte uttalar sig i Wikileakfrågan. Men om det nu är så, så tycker jag att dom omgående ändrar på den policyn, för vi svenska skattebetalare vill veta vad våra folkvalda har för sig. Det är trots allt vi som betalar deras löner. 

Av Pink Ozzy - 20 januari 2011 12:49

Det är på tiden att det slaktas en och annan helig ko. Varför inte börja med Scania.

Leif Östling, VD på Scania kan nu åtalas fr att ha mutat sig till försäljningsfördelar av Scanialastbilar till Irak. Konstigt att just Scania mutar folk! Scania som säger till sina anställda att de inte får ta emot gåvor och t o m skickar ut brev till sina underleverantörer med uppmaning om att de inte ska skicka julgåvor mm till Scanias anställda.

Dessutom belönas nu 150 av Scanias chefer med höga bonusar.

Nej, sätt åt myglandet och falskheten på Scania.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards