Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2011

Av Pink Ozzy - 28 januari 2011 10:28

Igår träffade jag en kille från Nya Zeeland. Då kom jag att tänka på att det ju är landet där det finns fler fårskallar än människor.

Men så funderade jag en stund till och kom fram till att det ju inte är den enda platsen på jorden med detta "fenomen". Det råder ju samma förhållande i vår riksdag.


Och vad gör då fåren i allmänhet? Jo, de äter gräs och idisslar. Ska de förflyttas så sker det genom en herde som har ett antal hundar till hjälp.


Det får mig då dra vissa paralleller med vår riksdag. Där sitter som sagt ett stort antal fårskallar som har fösts ihop av en herde, som är kapitalet. Detta kapital håller sig då med ett antal hundar, nej, förlåt, lobbyister, som föser riksdagshjorden precis dit de vill. När de väl är på rätt plats, nej förlåt igen. Jag menar när de har fått lära sig de rätta tankarna får de lugnt sitta där och idissla bäst de vill.


Men nu har det dessutom kommit in en katt bland hermelinerna, nej, det ska ju vara ett svart får i form av SD bland de vita ( som de själv anser sig vara ). Det innebär att fåren vill samarbeta för att hålla det svarta fåret utanför gemenskapen. Så då frågar de kapitalet, nej förlåt, herden vad de ska tycka och tänka. Direkt kommer lobbyisterna, nej förlåt, hundarna och föser dom till rätt betesmark.


Så är det i både Sverige och Nya Zeeland.

Av Pink Ozzy - 28 januari 2011 09:45

Nu har lilla Maud öppnat truten igen. Och vad kommer ut? Bara skit.

Hon fick för någon dag sedan en massa underskrifter från folk som tyckte att det fick vara nog med höga elpriser. Maud sa självklart att "jag tar oron på allvar". Nå hur bar hon sig åt för att ta "oron på allvar"?

Jo, hon uppmanar villaägarna att tilläggsisolera och byta ut sina 2-

-glasfönster mot 3-glasfönster.  SÅ tar Maud vår oro på allvar.

Vad tjänar du på att t ex tilläggsisolera vinden, om det överhuvudtaget är praktiskt möjligt? Du tjänar i dagsläget ca 2000:- per år. Investeringen lär väl gå på minst 50.000:- Innebär att du tjänat in din investering om ca 25 år.

Byte av fönster då? Ja du kan tjäna ca 3000:-/år i dagsläget. Investeringen kostar ca 75-100.000:-  Innebär att det tar minst 25 år med dagens elpriser innan du tjänar in dessa fönster.

Nu kommer visserligen elpriset att öka framöver, så investeringen betalar sig tidigare. Men endast om man räknar krona mot krona. Då har du inte tagit hänsyn till eventuella låneräntor  eller vad som skulle hända med motsvarande summa om du investerar dom i t ex aktier eller andra värdepapper. Gör du det så tjänar du garanterat mer än ovanstående pengar.

Det finns dock en sak man kan göra för att sänka dina elkostnader betydligt. I alla fall på pappret. Det är att köpa en luft/vattenpump för ca 60.000:- Jag har inte haft den så länge så jag kan garantera siffrorna, men enligt fabriken så ska du spara drygt 60% av dina uppvärmningskostnader av villa och varmvatten. DET är en betydande sänkning och procentuellt betydligt bättre än att både byta fönster eller tilläggsisolera. Att sätta in en sådan pump kräver dock att du har vattenburen värme och i vissa fall lite kringutrustning beroende på panna. Enligt kalkylen ska jag ha tjänat in pumpen på ca 5-8 år, vilket är en överkomlig tid.

När du räknar ut din eventuella sänkning av värmekostnader så måste du tänka på att inte räkna med elen till lampor, spis, diskmaskin o s v . Jag fick dock reda på igår att en ensamstående i en tvåa med tvättmaskin drar ca 500-600:-/månader i hushållsel, vilket då är mellan 5-15% av den totala elkostnaden.

Av Pink Ozzy - 27 januari 2011 11:30

Jag har inte sett programmet om Ikea och Kamprad, men jag har spelat in det och ska se det. Vad jag dock har hört i morse och läst idag är att han tydligen har ett bolag med 100 miljarder i. Pengarna har kommit dit på laglig väg, dock att man ligger i gränslandet för det moralisk rätta. Och det är väl detta som är det svenska problemet. Lagstiftarna ligger alltid steget efter och moralen skriker, men på fel person. Avundsjukan är utbredd i Sverige, det vet alla. Visst, jag tycker också att man kanske skulle kunna göra mycket med 100 miljarder, för övrigt en ofattbar summa, men om man tar 3%/artikel så blir det tydligen en del pengar.

Jag lider inte av denna avundsjuka utan konstaterar bara att lagarna har följts men att pengarna skulle kunna komma fler till del i stället för att ligga i Lichtenstein. Men ifall man nu har smittats av avundsjukebacillen så kanske man ska ställa sig frågan: Vad skulle jag ha gjort?

Men det ska bli kul att se programmet, när jag nu får tid till det.

Av Pink Ozzy - 26 januari 2011 09:56

Tomma ord och klyschor

Jag blir så trött på alla tomma ord och klyschor som sägs av t ex politiker och/eller skriv i tidningarna.

Om vi t ex tar dagens skörd:

Maud Olofsson tar emot 150.000 namnunderskrifter mot de höga elpriserna. Vad säger hon?

- Jag tar oron på allvar.

Jaha, vad ska hon annars säga?

- Gå till Vattenfall med era listor.

 

En av deltagarna i dokusåpan om några Hollywoodfruar har fått cancer och säger:

- Jag är chockad över att det är elakartat.

Jaha, vad ska hon annars säga?

- Kul, det har jag aldrig haft för det går inte att köpa för pengar.


Obama ligger ju lite pyrt till i USA. Då säger han:

- Vi ska tillsammans skapa miljontals nya jobb

Jaha, vad ska han annars lova?

- Ni behöver inget jobb så länge ni ser till att jag har ett.


En katt som heter Tiger har återfunnits efter 4 år. Då säger matte:

- Jag trodde inte det var sant.

Jaha, vad skulle hon annars säga?

- Jag visste hela tiden att kattfan skulle återkomma. Han var bara ute och åt lunch


Listan kan göras lika lång varje dag. Nagelfar man rubriker på detta sätt kan det bli rätt roligt. Folk säger och skriver sådant som är helt självklart  och som de förväntas säga.

Av Pink Ozzy - 26 januari 2011 09:48

Såg ett program om miljonären Ola Lauritzson på femman igår. Eller rättare sagt i natt, eftersom jag hade spelat in det för att slippa 15-20 minuter av reklam. Ola Lauritzson är som sagt miljonär som han har blivit genom att skriva böcker om GI. Han klädde ut sig och talade inte om att han var miljonär för de han mötte. Han sökte upp olika grupper av utslagna och folk som hjälpte de utslagna. Det finns så mycket skit därute som vi inte känner till och Lauritzson var ännu mer ovetande om det. Man märkte hans verkliga intresse för det som finns "där ute" och han blev även väldigt berörd.

I slutet av prograppet klädde han sig i sina "vanliga" kläder och delade ut checkar mellan 30 och 150-tusen till några han hade besökt och som nu har vigt sitt lig åt att, med knappa medel, hjälpa andra som har det ännu värre.

Jag tycker det hedrar den 36-årige Ola Lauritzson att först gå med på att ta reda på hur det är i livets andra del av stegen och att dessutom bli berörd av det. Att han sen gav bort dryga 200.000:- var bara ett plus. För hans del var detta säkert småpengar i sammanhanget. Det som var viktigare var nästan at han nog berörde oss alla med ett bra program.

Av Pink Ozzy - 25 januari 2011 09:52

När man läser artiklar som denna så är det t o m så att killar i min ålder får rysningar och börjar att gråta lite. Det är en flicka som blivit våldtagen av sina föräldrar. Ja du läste rätt. Det var inte bara pappan utan mamman var inblandat också. Det är fan i mig för sorgligt.

Samtidigt läste jag idag att kemisk kastrering inte hjälper på sådana odjur eftersom driften inte sitter i snorren utan i hjärnan, vilket jag tycker är konstigt eftersom jag trodde att odjuren var befriade från hjärna. Så om nu inte kemisk kastrering funkar så är väl bara ett nackskott rätt straff om man gjort det som skrivs om i artikeln.

Sorry, men jag har inget förbarmande.

Av Pink Ozzy - 25 januari 2011 09:46

Jag tror jag ger upp snart. Att bara gå ner 2-4 kg är inte värt besväret. Jag har mer eller mindre stått still sen nyår och t o m gått upp lite. Så nu funderar jag starkt på GI istället. Då får jag äta lite annat också. Men innan jag gör det ska jag läsa på lite mer om det. I grunden verkar det trots allt ganska likt LCHF dock med en del undantag.

Så vi får se vad som händer dom närmaste veckorna. Känner du till någon bra sida om GI får du gärna skicka den till mig via en kommentar.

LCHF · Mat · Om mig
Av Pink Ozzy - 25 januari 2011 09:32

Jag löste "fallet med de försvunna kategorierna". Det berodde på att jag pillade lite för mycket i datorns inställningar så att kategorierna fanns på bloggplatsen, men inga fönster öppnades. Så kategorierna kom aldrig fram.


MEN, nu har jag ett värre problem. Jag har en  YouTube Downloader som jag tidigare kunnat ladda ner YouTubefiler med. Det har för mig varit bra bl a för att jag har ett begränsat antal Gb som jag får ladda ner per månad. Så nu kan jag ladda ner låtarna och lyssna på dom även när jag inte är ute på nätet. Dessutom är det bra för att kolla om plattan är värd att köpa. Nu funkar den dock inte längre. Det finns 2 varianter av programmet. En som laddar ner i MP3-format och en som laddar ner hela videon.

Den som bara laddar ner ljudet säger "You have entered an invalid URL....." Det andra programmet som också laddar ner videon säger " Unable to download remote file, try again!"

Är det någon som kan hjälpa mig vore jag tacksam.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards