Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Översvämningar resultat av miljöpåverkan?

Av Pink Ozzy - 12 januari 2011 09:37

Just nu svämmar det över i Australien och även i delar av Tyskland. Beror det på oss människor eller är det bara något som naturen gör ändå? Jag tror det är både ock. Det har förekommit jordbävningar och översvämningar i årtusenden. Vissa mer frekventa än andra. Man väntar t es på en jordbävning på Azorerna eftersom det brukar komma en sådan med mer eller mindre jämna mellanrum. Men när den väl kommer denna gång så är det väl miljöpåverkan kan man tro.

Att det kommer så mycket vatten i Australien är förstås ovanligt och beklagansvärt, men det händer. Senaste det hände var visst för 120 år sedan. INNAN vi påverkade miljön som vi sägs göra nu.

I Rhen-Moseldalen så får de minst 1 översvämning per 10 år. Anledningen till detta är ganska enkelt att finna. Mosel är en flod som tar sig fram på en vinglig resa genom landskapet med berg på båda sidor. Allt vatten som kommer ner rinner nerför bergen och ner i floden som tar det med sig till Rhen. På sin väg så går den förbi ett antal byar och mindre orter som alla ligger bara några få meter över medelvattenståndet. Klart de får ta smällen.

När sedan vattnet kommer till Rhen, och då speciellt förbi Köln så har man lagt en stad på båda sidorna om floden. Delar av staden ligger t o m i normalvattenhöjd. Stan är minst 1000 år och går inte att flytta. Men istället för att ge floden lite utrymme så har man byggt in de så att allt överskottsvatten hamnar i staden. Det är ingen naturkatastrof, utan människan klantighet och girighet att ligga nära vatten.

Även hos oss får vi varje år översvämningar. Så har skett i 1000-tals år. Vad som skett de senaste 100 till 200 åren är dock att vi bygger närmare och närmare vattnet för att få sjötomt. Och vissa år slår det in också, men kanske lite mer än vad man tänkt sig.

Man säger också att jorden håller på att bli varmare. Jo, det har vi ju märkt de senaste 2 vintrarna!

Nej, jag tror att en del av allt miljösnack har skapats så att företagen kan sälja sina utsläppsrätter till höga priser och ingenting annat.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se