Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Översvämningar resultat av miljöpåverkan?

Av Pink Ozzy - 12 januari 2011 09:37

Just nu svämmar det över i Australien och även i delar av Tyskland. Beror det på oss människor eller är det bara något som naturen gör ändå? Jag tror det är både ock. Det har förekommit jordbävningar och översvämningar i årtusenden. Vissa mer frekventa än andra. Man väntar t es på en jordbävning på Azorerna eftersom det brukar komma en sådan med mer eller mindre jämna mellanrum. Men när den väl kommer denna gång så är det väl miljöpåverkan kan man tro.

Att det kommer så mycket vatten i Australien är förstås ovanligt och beklagansvärt, men det händer. Senaste det hände var visst för 120 år sedan. INNAN vi påverkade miljön som vi sägs göra nu.

I Rhen-Moseldalen så får de minst 1 översvämning per 10 år. Anledningen till detta är ganska enkelt att finna. Mosel är en flod som tar sig fram på en vinglig resa genom landskapet med berg på båda sidor. Allt vatten som kommer ner rinner nerför bergen och ner i floden som tar det med sig till Rhen. På sin väg så går den förbi ett antal byar och mindre orter som alla ligger bara några få meter över medelvattenståndet. Klart de får ta smällen.

När sedan vattnet kommer till Rhen, och då speciellt förbi Köln så har man lagt en stad på båda sidorna om floden. Delar av staden ligger t o m i normalvattenhöjd. Stan är minst 1000 år och går inte att flytta. Men istället för att ge floden lite utrymme så har man byggt in de så att allt överskottsvatten hamnar i staden. Det är ingen naturkatastrof, utan människan klantighet och girighet att ligga nära vatten.

Även hos oss får vi varje år översvämningar. Så har skett i 1000-tals år. Vad som skett de senaste 100 till 200 åren är dock att vi bygger närmare och närmare vattnet för att få sjötomt. Och vissa år slår det in också, men kanske lite mer än vad man tänkt sig.

Man säger också att jorden håller på att bli varmare. Jo, det har vi ju märkt de senaste 2 vintrarna!

Nej, jag tror att en del av allt miljösnack har skapats så att företagen kan sälja sina utsläppsrätter till höga priser och ingenting annat.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den hä...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de ri...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nå...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 18:01

Ibland är det lite sorgligt. Kring 1968-1971 hade jag ihop det med en mycket fin tjej. Avståndet och studier mm gjorde dock att det dog ut. Har dock aldrig glömt henne. Kollade runt lite och fick för ca 2 år veta var hon och hennes man bör och att h...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 13:08

Nu har ju tillverkat och Postnord gått ihop om en ockeravgift mot bl a Wish's kunder vilket får följder man i nuläget inte tycks ha tagit med i beredning. OK, ta tull mm på varor över ett visst pris. Låt oss säga 1000 kronor. Men nu kommer man att...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se