Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2010

Av Pink Ozzy - 23 december 2010 09:52

Julen firas olika. Då menar jag inte "olika" hos olika familjer i Sverige. Nej, jag tittar ut över vår jord och ser först att många religioner inte firar jul. Vissa länder firar inte heller jul. Ta Kina som exempel. Jag harbetade med en person från Kina en gång och för henne var julledigheten som vilken dag som helst.

Men bortsett från de som inte firar av religiösa skäl så har vi de i vårt land som inte har råd att fira jul. Alla som lever under existensminimum för att vår eminenta ( jag bara skojar ) regering sett till att så många svaga i samhället fått det ännu sämre.

Alla alkisar som sitter i någon port och kanske tänker på det barn som hans ex har tagit med sig och som han nu inte får se.

Men det är ju inte bara i vårt lilla land som vi har många som inte kan fira jul. Det finns andra länder där man inte firar jul, eller kan fira jul i fred och frihet. Se bara på Vitryssland där du hamnar i fängelse bara du nyser. Se Korea där människor nu lever i skräck för att ett krig ska starta. I Nordkorea har de dessutom inte ens mat för dagen. Afghanistan firar troligen inte jul, men man lever trots det i daglig skräck för bomber. Titta på Afrika som har mängder av oroshärdar där folk våldtas, stympas eller svälter.

Om nu allt detta inte var nog så hjälper vi människor till att förmörka vår juletid genom strejker i Europa. Strejer för att behålla något som politiker i sin iver att regera har lovat utan att ha pengar för det.

Ja, så ser det ut i vår värld just nu. även om detta bara är ett litet, litet axplock så är julen trots allt bara något för de som har råd och lever i rätt land.

GOD JUL!

ANNONS
Av Pink Ozzy - 23 december 2010 09:38

Såg du de 3 delarna av "Morden i Sandhamn"? Om inte så har du inte missat något. Här filmar man ett bokmanus och gör så många fel så det bara finns inte. Vad var det för töntpoliser man visade upp. En kille som leker amerikansk polis som gör som ha vill och en ung tjej som inte skulle duga som arrestvakt.

Sen har man i flera serier den senaste tiden använt sig av en ny flimmetod. Man håller en skakig kamera så man försöker förstärka en trist händelse så att den ska bli mer spännande. Så har man ett trist manus och halvdåliga skådissar så ger man fotografen något så han får lite spasmiska ryckningar och vips så tror man att det hela blir mer spännande och modernare. Glöm det. Serien var kass.

TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 23 december 2010 09:32

Alla ni så kallade "fans" som var på Globen igår och slogs bör skämmas idag. Här arrangerar 2 klubbar en match och ni springer runt på läktaren och slåss. Är det så att ni inte har intresse av matchen så gå ut och låt de som vill se matchen få göra det.

Jag hoppas verkligen att TV-bilder lyckas visa så många som möjligt av detta avskum och att de sedan blir portade i minst 1 år. Därefter bör de inte släppas in på en arena utan en dumstrut på huvudet så att alla ser vilket pucko han är.

Detta skriver jag nu inte för att jag älskar Bajen och matchen igår var mellan AIK och DIF. Samma "recept" bör gälla fans från alla klubbar, således även Bajen. Vi riktiga fans av dessa klubbar älskar våra klubbar, men bara så mycket att vi kan gå på match tillsammans med någon person från motståndarlaget. Gliringar vid mål hör till, men absolut aldrig våld.

SÅ SKÄRP ER NU, BARNUNGAR! GE ALLA EN CHANS ATT SE EN MATCH UTAN RISK FÖR SIN EGEN HÄLSA.

Av Pink Ozzy - 22 december 2010 10:50

Jag åker ganska ofta utomlands och kommer då fram till flygplatser där jag av en oftast vänlig guide anvisas till en buss på en parkering. Bussarna är numrerade, vilket är bra när det står 30-40 bussar på samma ställe. Men att de står där och senda ganska miljövänligt kör gästerna till sina hotell är väl helt OK.

Det jag vänder mig emot är att de ofta står där i 0,5-1 timme med påslagen motor bara för att de som sitter i bussen ska ha det svalt. Vilken djävla miljöförstöring! Tänk dig att det är så på alla turistorter minst 12 timmar per dygn. Här kan vi snacka om onödig miljöpåverkan. Det är egentligen ganska ruggigt när man tänker efter hur mycket gifter dessa bussar spyr ut i de "rena" semesterparadisen...

Av Pink Ozzy - 22 december 2010 10:41

Ja, det är tydligen dan före dan före dopparedan. Tror du jag ser fram emot dopparedan ( julafton ) ? Nej, inte ett skit. Det har en av döttrarna förstörd. Nu skyller hon också på missförstånd. Lite konstigt att alla utom hon tydlige har missförstått det hela. Men, men så är det väl. Det kanske blir hon som först kommer att fösa mig i en skottkärra till ålderdomshemmet så hon helt blir av med mig. Ursäkta, men jag är djävligt bitter just nu. Bitter och sorgsen. Sorgsen och ledsen. Ledsen och förbannat.

Men jag har gjort det jag kunnat. Mer gör jag inte du. Men det brukar alltid vara så att den andra parten behöver hjälp någon gång. Då kanske det inte passar för mig.

Ja, det är djävligt sorgligt.

Av Pink Ozzy - 21 december 2010 18:37

Jaha, då var det klart. Svärmorsan och jag äter julbord ihop på julaftonen och resten av släkten firar på annat håll. Egentligen ganska sorgligt med så fega och veliga människor. Här har de under hela året gått och sagt en sak och sen när det gäller så fegar alla ur. Är det så att man först säger hur vi ska ha det så ska man hålla vid det också. Dessutom går alla bakom ryggen på varann och säger till mig hur fel det blev i s f att göra som jag och skita i hela grejen.

Jag är ganska principfast. Ibland lite väl mycket, det ska medges. Men i detta fall så var det så solklart. Det är samma sak som om alla skulle säga att vi målar huset rött. Sen går en och målar huset grönt och ingen har så mycket kurage och talar om hur fel det är och att målaren får fixa till felet.  Precis så blir det nu. Alla tycker att en av döttrarna gör fel och alla talar om för mig hur fel det är i s f att vägra gå. Då hade hon nog ändrat sina planer. Nej, jag gillar inte när man inte är rak. Så är det bara.

Av Pink Ozzy - 20 december 2010 19:29

I morgon ska jag ringa svärmorsan och höra om vi kan julluncha ihop. Min mellandotter som i år skulle hålla i julen vägrar att hålla sig till de uppgjorda "spelreglerna" vilket gör att det inte blir en familjehögtid, utan ett släktknytis. Inget som lockar mig precis. Jag vill ha lugn och ro med familjen under julen, d v s med barn med respektive och barnbarn. Släktmiddagar har vi ju ändå vid t ex födelsedagar. Men jag förstod att det skulle bli så här. Hon har gör alltid något som retar upp mig. Det här är inte första gången.

Så även om det nu kanske blir en jullunch med svärmorsan så blir det en mycket, mycket tung, ledsam och sorgsen julafton. Tyvärr fattar inte min dotter hur mycket hon nu har sårat mig. Det hade ju annars varit en baggis för henne att be hennes svärföräldrar att komma 3 timmar senare.

Men så är det nu och så kommer det att bli...... 

Av Pink Ozzy - 19 december 2010 15:36

Jag har varit mycket sparsam med omröstningar, men tycker att det är dags nu eftersom det är jul.

Så var snäll och svara på en enkel fråga här till höger så får vi se vartåt det bär.

GOD JUL !

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se