Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 december 2010

Julen firas oilka

Av Pink Ozzy - 23 december 2010 09:52

Julen firas olika. Då menar jag inte "olika" hos olika familjer i Sverige. Nej, jag tittar ut över vår jord och ser först att många religioner inte firar jul. Vissa länder firar inte heller jul. Ta Kina som exempel. Jag harbetade med en person från Kina en gång och för henne var julledigheten som vilken dag som helst.

Men bortsett från de som inte firar av religiösa skäl så har vi de i vårt land som inte har råd att fira jul. Alla som lever under existensminimum för att vår eminenta ( jag bara skojar ) regering sett till att så många svaga i samhället fått det ännu sämre.

Alla alkisar som sitter i någon port och kanske tänker på det barn som hans ex har tagit med sig och som han nu inte får se.

Men det är ju inte bara i vårt lilla land som vi har många som inte kan fira jul. Det finns andra länder där man inte firar jul, eller kan fira jul i fred och frihet. Se bara på Vitryssland där du hamnar i fängelse bara du nyser. Se Korea där människor nu lever i skräck för att ett krig ska starta. I Nordkorea har de dessutom inte ens mat för dagen. Afghanistan firar troligen inte jul, men man lever trots det i daglig skräck för bomber. Titta på Afrika som har mängder av oroshärdar där folk våldtas, stympas eller svälter.

Om nu allt detta inte var nog så hjälper vi människor till att förmörka vår juletid genom strejker i Europa. Strejer för att behålla något som politiker i sin iver att regera har lovat utan att ha pengar för det.

Ja, så ser det ut i vår värld just nu. även om detta bara är ett litet, litet axplock så är julen trots allt bara något för de som har råd och lever i rätt land.

GOD JUL!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se