Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2010

Av Pink Ozzy - 12 november 2010 09:20

Olle, 4 år, är ute och går med pappa och de passerar en bordell.
Olle blir nyfiken och frågar pappa: Vad är det där?
Pappan som inte vet hur man förklarar bordell för en 4 åring säger:
Man får valuta för pengarna där.

Till helgen som kommer får Olle sin veckopeng och smart som han är,
cyklar han ner till bordellen. Går in och lägger pengarna på disken och
säger: Jag vill ha valuta för pengarna!
Hororna som inte vet vad de ska göra med en 4 åring ger honom 3
smörgåsar, 1 med ost, 1 med korv och 1 med skinka.
När Olle kommer hem undrar pappa var han varit. Jo, jag var där man
får valuta för pengarna. VAAA? Skriker pappan.

Ja, säger Olle och vrider sig lite, men jag orkade bara 2, så den
tredje slickade jag bara lite på skinkan.


Av Pink Ozzy - 12 november 2010 09:08

Jag sa det före valet och säger det igen: Mona Sahlin är en stor kvarnsten runt socialdemokratins hals. Det är bara hon och hennes gäng som tror att hon tillför partiet något. Men hon gör inte det! Hon kunde ju knappt hålla ihop de rödgröna. Det sprack ju nu också. Nej, byt ut henne så att de har en bra partiledare till nästa val så kanske t o m jag röstar på dom igen. Men tyvärr ser jag ju inga kandidater. Ja det skulle då vara Bodstöm. Men då får han skynda sig tillbaka från USA och bygga upp sin image och synas i rutan. Jag ser ingen annan.


Tomas Östros? Nej knappast. Messing? Nej, jag tror inte att man ska stirra sig blind på att tvinga fram en kvinnlig partiledare.


Wallström? Den enda kandidat som i s f har kunskap också. Men hon vill inte.


Ibrahim Baylan? Nej knappast. Jag är inte rasist och det vet alla, men en stadsminister måste prata svenska utan brytning. Dessutom har han varit för svag i nuvarande position.


Sven-Erik Österberg? Nej, tack. Visserligen är han kunnig, men ger ett osäkert och nervöst intryck.


Ja, där har sossarna lite att jobba med. Men låt inte Mona Sahlin återkomma. Gud förbjude!

Av Pink Ozzy - 11 november 2010 17:42

Det är ju jul snart. Inte för att jag längtar, utan bara för att påminna om att du ska fundera hur du vill ha det i jul. Vi har alltid haft våra tre döttrar hos oss. I varje fall fram till ca kl 14-15. Då har 2 av dom med sina respektive åkt vidare till makarnas föräldrar. Den tredje mågen har sina föräldrar så långt bort så de har då alltid stannat lite längre på julafton.

Nu har vi dock beslutat att vi cirkulerar lite. Så i år ska vi vara hos en av döttrarna. Men då infinner sig plötsligt en hel massa problem som ingen tycks vara villig att göra något åt.

Först kom min svärmor tillika barnens mormor. Hon kan ju inte följa med eftersom hon inte kan ha hunden i husets vanliga plan utan hunden har då förvisats till källaren. Detta för att en av döttrarna ( hon som ska hålla i julen ) har svår astmaallergi, vilket svärmor har mycket lite förståelse för. Så hon ska sitta hemma och tjura.

Sen har vi den andra dottern som nu inte vet hur dom ska göra. De har ju tidigare åkt från oss till dotterns mans föräldrar, vilket har tagit dom ca 45 minuter.  Om de nu ska vara där vi firar jul så får de ju helt förskräckliga 20-30 minuter till att köra. Så nu vet de heller hur de ska göra.

Och till sist har vi dottern som ska hålla i det hela. Då har hennes man ringt sin mamma och talat om hur de har tänkt sig, d v s vi kommer tidigt och åker sen vid 14-15-tiden och att hans föräldrar då kan komma vid den tiden och att de då stannar på kvällen. Men det skulle han visst inte ha sagt. Tydligen har de sådana hårda regler kring julen så att han inte kom hem till sina föräldrar var ett stort svek.Men hallå, klipp av navelsträngen. Han är 30 och gör väl som han vill. Själv åkte vi och barnen till fjällen mellan 1985 och 2000. Det var en underbar tid att vara däruppe på julafton. Speciellt de år då det kom ner snöflingor stora som tefat.

 Så börja tänk på hur ni ska ha det i jul så ni slipper "svika" någon.

Av Pink Ozzy - 11 november 2010 09:48

Finns det ingen heder bland pressen längre? Varför ska man gå ut med bild och namn på den häktade? Det borde ta mig fan vara straffbart. Killen som sitter där kan vara oskyldig. Det kommer han väl aldrig att bli nu i folks ögon. Han kan också vara skyldig. Men nu kan det bli så att vittnesmålen kan vara värdelösa för att de nu kan vara påverkade av det de läst om  i tidningarna.

Det är bara så sjukt ansvarslöst så det finns inte. Men det har väl blivit så hård press på tidningarna numera så de skiter i moral och ansvar. Fy fan !

Av Pink Ozzy - 11 november 2010 09:40

Är nu hemma efter ett dygn på Östersjöns vågor. God mat, god dryck, dans och dagen efter SPA med bastu och jacuzzi. Riktigt bra. Men jag gjorde även några iakttagelser.

  • En del var fulla redan innan de gick på båten. Men det var ytterst få.
  • Härligt och se pensionärer som är kanske 85 år, men ändå går upp och dansar lite.
  • Tänks så många som dansar hellre än bra, men inte bryr sig.
  • Träffade en kvinna, ca 60 år,  på bussen in till terminalen. Hon sa att hon alltid åkte två dygn på raken och bara för att ha riktigt roligt. Varför såg jag henne inte på hela resan? Hon kan ju inte ha dansat en gång. 
  • En sallad med räkor, kräftor och diverse grönsaker dagen efter till lunch var nästan bättre än smörgåsbordet.
  • Det är roligt, men dyrt på båten. Snart har de samma priser som en normalrestaurang i land. 
  • Jag tycker alltid lite synd om de som har någon form av handikapp och därför får stå och dansa med sig själv. Ingen bjuder upp dom.

Av Pink Ozzy - 11 november 2010 09:33

Jag fick post igår när jag inte var hemma. Tydligen låg det en snövall framför brevlådan. Jag vet inte, eftersom den var borta när jag kom hem vid 18-tiden. Troligen var den kommunala snöskottaren inte klar när Bring Citymail kom med posten eftersom jag fick nedanstående fina text skriven på min post.

Vad är detta för tilltag?

1. Det snöar för en gångs skull och dessutom onormalt mycket

2. Snörökningen på vår gata tar alltid lång tid. Därför är det aldrig någon idé att skotta innan de är klara, för annars får man göra saker två gånger eftersom de lägger en stor vall utanför infarten.

3. Mågen kunde inte skotta eftersom han var med sina bägge barn på akuten.

4. Jag har ALLTID skottat utanför brevlådan, utan just denna gång.

5. Det är kommunens mark. Ska inte kommunen sköta om den?

6. Förr hade vi brevbärare på cykel. DE klarade ALLA väder. Dagens unga brevbärare orkar inte ens gå ur bilen en enda gång för att någon för en gångs skulle inte är hemma. Fy fan Bring Citymail !

Av Pink Ozzy - 9 november 2010 10:05

Såg första avsnittet av en serie som tydligen nu ska gå på TV1. Det är ett 10-tal ungdomar mellan 17 och 25. Ingen har gjort ett handtag hemma. Vissa bor i egen lägenhet, men mamma kommer dit en gång per vecka eller oftare för att t ex städa. Det är en så absurd situation så du anar inte. Jag satt hela tiden och funderade på om det var ungarna eller föräldrarna som var de största puckon. Kom väl fram att de nog är lika stora puckon. Hur kan man som föräldrer bare skita i att ställa krav och hur kan man som barn ( ja, inte fan är de här snorvalparna vuxna ) bara skita i att hjälpa till hemma.

Eller är det så att vi har gjort fel med våra barn så länge de bodde hemma? Är det kanske för att vi gjorde fel som alla nu har familj med barn, hus och arbete?

Sen spelade jag in "Svenska Hollywoodfruar". Hade aldrig sett det tidigare, men tände på idén att de skulle gå in i en illaluktande ostaffär. Själv ääälskar  jag ostaffärer. Vad hände? Jo, en av dessa fruar tog med sig sina barn ( jag tror det var hennes barn ) till affären och så fick de lukta på en, enligt dom, mycket illaluktande ost. Det korades två vinnare som fick 200:- var i vinstpeng. Då bytte jag kanal.

Ett tredje program jag kollade på igår var om Böda Camping och de människor som sprang runt där. Även här fanns samma puckon som i programmet om Ullared.

Alltså hur många TV-kåta Wannabees finns det egentligen?  Fattar de inte att de får vara med bara för att de ÄR lite udda och att de är med för att vi ska skratta åt dom?

Vad ska de hitta på härnäst? Här några förslag.

Livet i en skoaffär/möbelafför/korvkiosk eller liknande

Livet på långvården

Skitsnack och lösandet av världsproblemet  i bastun

En arbetslös vardag

En hotellstäderska liv

Livet i en studentkorridor

En fildelares vardag

Vad gör dom på banken efter 15


Av Pink Ozzy - 9 november 2010 09:53

Lite konstigt hur vi människor tänker ibland. Vad som är rätt och fel, vad som är sant och falsk, vad man får och inte får göra.

Liknelsen kanske haltar en del, men jag vill trots allt skriva om det.  Först har vi kungen. Någon skriver en bok som vi alla ska tro på enligt författaren. Kungen varken erkänner eller förnekar det som stor i boken. Då delas vi in i två läger. De som tror på boken och de som tror på kungen. Nåja, han har ju inte sagt varken bu eller bä annat med ett ytterst konstigt kroppsspråk vid den beryktade "älgjaktsintervjun".

Sen har vi ett annat case. En 38-åring, bosatt i Malmö och som har tagit av polisen och misstänks nu för ett antal skjutningar mot invandrare. Han, till skillnad från kungen, nekar till de brott som förelagts honom.

Nu visar det sig att en kriminell sägs ha bildbevis på att kungen på något sätt varit delaktig i det som skrivs honom till last. I det andra fallet så har tydligen ballistikerna  ( de som kollar om ett vapen kan komma från ett visst brott ) kommit fram till att minst ett vapen som fanns i killens lägenhet kom från vissa platser där skjutning ägt rum.

Vad vill jag då säga med detta? Jo, kungen ska man alltid tro på, men inte en (före detta) brottsling. Man ska inte heller tro på en nekande kille som säger att han inte har skjutit, fast polisen nu säger annat. Vad får oss att alltid ta parti för en part och redan på förhand döma ut den andra parten? Detta är inte de enda fallen. Det finns många fler.

Så att ingen missuppfattar mig så vill jag bara säga att jag inte vill något hellre än att få fast dåren i Malmö. Ovanstående exempel är bara till för att jag undrar varför vi är funtade som vi är.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards