Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2010

Av Pink Ozzy - 15 november 2010 11:18

AFTONBLADETS JAN HELIN SKRIVER OM VARFÖR VI GILLAR OLIKA.

LÄS ARTIKELN OCH LETAR DIG SEDAN FRÅN STARTSIDAN

VIDARE DÄR DU KAN KLICKA I ATT ÄVEN DU GILLAR OLIKA.  

SKRIV PÅ AFTONBLADETS UPPROP.

GÅ IN HÄR OCH LÄS MER.

Av Pink Ozzy - 15 november 2010 11:09

Vaknade som vanligt i morse och gick ut i köket. Där låg en lapp om att frugan ville sova på morgonen. Hon gör så ibland när hon sovit illa på natten. Då brukar jag sätta mig ner och titta på en långfilm.

Dock inte denna morgon. Jag tog mina träningsgrejer och tränade en dryg timme. Sen gick jag hem. Då hade hon vaknat och jag fick fika. Till det tog jag en ordentlig bit Brieost och lite Salami. Räcker gott fram till lunch.

Senare idag ska jag på gympa med mitt barnbarn. Men då blir det nog inte så svettigt för mig. Det är mest för att hon ska gå springa av sig lite och samtidigt lära sig att vara med andra barn i samma ålder. Flera kommer hon ändå att se i många år framöver.

Men det var skönt att träna i morse. Även om det var kallt som f-n i lokalen. Tydligen var det problem med pannan idag.  Man fick träna sig varm helt enkelt.

Men jag är mer motiverat nu när jag  håller på att passera 120-kg vallen och tar steget not 115 kg som nästa mål.


Av Pink Ozzy - 15 november 2010 11:04

Äntligen har Sahlin avgått. Det var 3,5 år försent för Socialdemokraterna. Hade en bra kandidat fått chansen för 3,5 år sedan så hade kanske de rödgröna vunnit valet. Jag sa redan innan  valet att det inte skulle gå med Sahlin vid rodret. Jag vet fan inte vad sossarna tänkte med när de släppte fram henne. Det var ju som att ställa mig i målet i landslaget, d v s dömt att misslyckas.

Nej, nu får sossarna verkligen börja från grunden och bygga upp ett helt nytt parti utan de gamla stofilerna.  Det är väl i s f det enda som kan få partiet på fötter och mig kanske att rösta på dom igen.

Av Pink Ozzy - 15 november 2010 11:00

Bojkotta ananas från Costa Rica. Läste i tidningen i morse att ananas från bl a Costa Rica besprutas enormt mycket. Det innebär billigare ananas för oss, eftersom det inte blir ohyra på ananasen. MEN, de som besprutar växten gör det med livet som insats. Ofta utan skydd och med arbetstider uppemot 80 timmar per vecka. Dessutom till mycket låg lön.

Så bojkotta ananas från Costa  Rica och speciellt om Del Monte säljer frukten!

Av Pink Ozzy - 15 november 2010 10:53

Från och med januari ska Nordea ta bort alla gamla Bankomatkort. Därefter kan du ta ut pengar från Bankomaten på två sätt. Antingen via ditt Visa Gold som t o m är gratis för s k förmånskunder. Men då kostar varje uttag 40:- som minimum. Det går även att skaffa sig ett "vanligt" Visakort, men det kostar 144:-/år för förmånskunder.

Nu har det m a o gått så långt att det kostar att ta ut sina egna pengar. Men nu ska jag lura Nordea. Jag för helt enkelt över mer pengar till ICA-banken. Då kan jag ta ut pengar gratis med ICA-kundkortet. Jag har ICA ändå betydligt närmare än jag har Bankomater.

När jag då talar om det för den bankman jag har på Nordea att jag även nu kommer att se över om Nordea är något för mig framöver så behagar inte människan att svara ens. Snacka om att bygga upp en kundrelation.


Så bojkotta bankernas Bankomatkostnader du också ! 

Av Pink Ozzy - 14 november 2010 12:45

Idag är det en riktig sportsöndag. Sverige - Finland i hockey och Inte - Milan i fotboll. Dessutom åker de svenska killarna utför. Sen kan man alltid fylla på med någon mer match ifall andan faller på.

Igår var det nästan likadan. Bajen förlorade mot Helsingborg tyvärr. Men Bajen är ju tvåa i svenska kuppen, vilket inte är så illa. Dessutom ramade publiken in matchen på ett fantastiskt sätt. Senare såg jag lite av Roma-matchen och därefter Barcelona-Villareal.

Ibland är man lite sportnördig. Speciellt om man inte har något speciellt för sig. Sen gäller det bara att planera dan på rätt sätt så inte middagen kommer mitt i en match till exempel. Men den känslan har man tränat upp genom åren...

Allmänt · Sport · TV
Av Pink Ozzy - 14 november 2010 09:25

Jaha, då var det Fars Dag. Redan klockan 9 ringde första dottern. Hon har varit sjuk några dagar så hon frågade om jag kunde gå med äldsta barnbarnet till gympan i morgon. Sen pratade hon lite om det och sen övergick det till att både hon och mågen var sjuka, fast med olika krämpor. När hon inte nämnde Fars Dag vid namn så frågade jag:

- Jaha, och inget annat?

- Nääh, det var bara det jag tänkte fråga om.

Det visar dock inte hennes motstånd mot Fars Dag eller mot mig, utan bara att det just är hon. Ibland har hon noll koll och ibland stenkoll.  Sen tog det dock en halvtimma innan hon ringde igen och vi skrattade gott åt hennes fadäs. Dessutom skrattade vi åt äldsta barnbarnet. Hon skulle följa med sin pappa och handla i den närliggande ICA-affären. Så min dotter sa till henne ( hon blir 4 år i december ) att hon skulle ta en blomma i affären och ge den till pappa och säga att det är för Fars Dags, vilket hon lovade att göra. Så går hon nerför trappan och pappan hjälper henne att klä på sig. Då ropar hon högt till mamman:

- Mamma, kan vi inte köpa lördagsgodis till pappa i stället för blomma?

Ridå!!!!

Annars så har mellandottern redan ringt. Äldsta dottern kom förbi med en fin blomma och ett antal lotter. Blomman och lotterna var tänkt att vara från alla mina tre barn.

Och det är så Fars Dag brukar avlöpa. Fast oftast kommer de med tårta alla tre. Men nu är en del sjuka o s v. Vi träffas ju så ofta ändå.

 Och till vilken nytta har man egentligen Fars Dag. En del säger att det är ett modernt påfund, men det härstammar tydligen från USA och man höll första Fars Dag 1910. Dock firas inte Fars Dag på samma dag i alla länder, utan de länder som firar fars dag firar dagen på olika datum under året.

Av Pink Ozzy - 13 november 2010 09:17

Det blev tydligen ett ramaskri efter programmet som visade ett antal curlingbarn och respektive föräldrar. Även jag bloggade om detta. Nu läser jag en insändare i vår tidning av en curlingförälder som anser att vi andra inte såg efter våra barn och inte heller brydde oss om dom. Hur fan kan man vara så blåst? Inte nog med att de är pigor åt mina barn de har noll koll på barnuppfostran också.


Jag har fått nöjet att få delta i att uppfostra mina 3 döttrar, även om hustrun genom att hon arbetade hemma fick dra största lasset. Jag hade på den tiden under 7-8 år 2 jobb dessutom. Hur som helst. Våra döttrar tvingades inte till något de heller, men uppmuntrades till att någon gång i veckan torka den disk dom inte kunde maskindiskas. De fick städa sina rum en gång per vecka. Vara med när det bakades pepparkaka, Vara med och kratta gräsmattan, så frön i trädgårdslandet, måla plankor, o s v.  Det mesta var lustbetonat och skulle stärka deras självförtroende och deras kunskap om det dagliga livet. Dessutom ingav det alltid någon extra krona i veckopeng.


Det var en liten start i deras liv. Men för den skull ställde vi alltid upp när det behövdes och gör fortfarande. Skulle det byggas ihop en IKEA-möbel, flyttas från ett ställe till ett annat eller vad det nu kunde vara så hjälpte vi och hjälper fortfarande gärna till så gott vi kan. Men de frågar bara när de behöver hjälp med något de inte klarar av själva. Att städa deras hem skulle de aldrig be om. Men det igår t ex., då hade ena dottern en fruktansvärd huvudvärk som hon kan få några gånger per år, samtidigt som hennes man fick ryggskott. Då tog vi hand om våra barnbarn över dan.


Allt detta tillsammans innebar också att alla har jobb, man, barn, hus och bil innan de var 30. Nu kan de sköta sitt eget hem och egen familj vilket gör ett fadershjärta stolt. Jag tror också att de är minst lika stolta över vad de själva klarat av i sina unga liv.


Så alla ni s k curlingföräldrar, sätt krav på era barn eller släng er i väggen. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards