Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2010

Av Pink Ozzy - 27 november 2010 10:44

I morse hörde jag en Pitebo på radion. Hon lät precis så trevligt som de personer som var med i "halv åtta hos mig" den här veckan. De har en så skön dialekt och dessutom står de för vad de är. I Stockholm står de ju inte ens för att de är stockholmare, utan kommer från Lidingö eller Östermalm. Det är bara de som bor i mindre bemedlade kommuner som säger att de är från Stockholm.

Men åter till Piteborna. Såg ni programmet? Vad jag fäste mig vid var att de i stort sätt gjorde mat från Norrland och gav fan i alla fina namn på sina rätter som ändå ingen begriper. Och tänk att de två yngsta deltagarna gjorde pitepalt i olika former. Den unga tjejen var helt fantastisk. Hon var glad, kunnig, händig och fram för allt vågade hon vara Pitebo, använda dialekten och vara stolt över det. Det är inte många gånger som folk under 30 försöker bevara vårt svenska arv. Skönt att det finns såna människor kvar.

Av Pink Ozzy - 27 november 2010 10:38

Idag är det mycket. Jag var uppe till efter 2 i natt och är lite seg. Gick ut klockan 8 och skottade. Efter frukost frostade vi av frysen, vilket vi måste göra en gång per år. Vi brukar passa på så fort det blir kallt någon gång.

Och nu är det bara att vänta. Snart är det skidor på TV. 15,30 spelar Bayern München och senare Milan. Två matcher jag bara måste se. Så det blir en lugn lördag. Så det blir mest sport på vår TV idag.

Ute är det dock så underbart vacker så jag bara måste ta en promenad så fort tiden medger. Men ut ska jag!

Allmänt · Om mig · Sport · TV
Av Pink Ozzy - 26 november 2010 09:36

Jaha, då har det gått en vecka igen. En vecka där jag inte funnit mycket att blogga om. Värmepumpen går som bara den. Problemet är dock att den avfrostar flera liter vatten per dag. Så jag fick åka till Ö&B för att köpa 2 kattlådor. Så vi får byta låda en gång per dag. Det beror dock lite på värme och luftfuktigheten. Nästa sommar ska jag gräva ner ett rör eller något för att slippa eländet.

Snart ska jag åka till "grannbyn" där jag för övrigt jobbade i många år. Anledningen är att de ska byta glas i mina glasögon efter som det är ett fabrikationsfel som gör att reflexlagret krackelerar. Sen ska jag också äta lunch med gamla jobbarkompisar, vilket jag alltid ser fram emot.

Tanken är att det ska bli träning i eftermiddag också. Böra bli en ful ovana att träna varannan dag.

Av Pink Ozzy - 25 november 2010 10:15

Nu är värmepumpen på plats. Det tog killarna 1,5 dagar att installera den. Det här reducerar våra elkostnader med minst 50%, eftersom den värmer både huset och varmvattnet. Så nu kan man skratta åt Vattenfall och alla andra elbolag som vill sälja sin dyra el.

Har du hus och ingen vatten/luft-värmepump så kan jag ge dig rådet att det är en lönsam affär. Du kan t o m låna till hela pumpen om du inte har pengar. Den betalar sig på ca 5-7 år. Sen är det bara ren vinst.

Av Pink Ozzy - 25 november 2010 10:12

Jag fattar inte att det ska bli sånt liv varje år om vem som ska bli årets julvärd. I år ska det tydligen vara Tilde de Paula. Under många år var det ju Arne Weise, som inte hade fattat att han borde vara hemma hos sina kvinnor och barn utan trodde att han skulle få bli en TV-relik, vilket han i och för sig även blev. Men att vara julvärd är väl inget märkvärdig. Det är ju bara att vara hallåa för en dag. Och vem bryr sig. Alla väntar på Kalle Anka och inte den som påannonserar programmet. I alla fall skiter jag i det, även om nu Tilde ser ganska bra ut.

TV
Av Pink Ozzy - 25 november 2010 09:57

Jag hade spelat in ett program från TV4 Fakta om Nordkorea. Jag tittade på det igår kväll och blev rejält omskakad. Det ska sägas att det filmteamet bara fick filma det de mer eller mindre blev anvisade att filma. Kommentatorn berättade dock hur verkligheten var i landet. Det fanns till exempel 100-tals stora statyer på den numera döde presidenten, som dock enligt landets lagar fortfarande är deras president. Sonen, som styr nu är general och styr landet. Personkulten är nästintill 100-procentig. Överallt hängde det porträtt på fadern och sonen ( undrar vem som är den helige anden i det landet?). Hela tiden så tackade intervjuoffren sin store ledare och landsfader som hade ordnat det så fint för dom.

Utländsk musik var förbjuden. Bara Nordkoreansk musik spelades. Nästan alla texter handlade om deras store landsfader och hur bra han är.

Klockan 7.04 varje morgon tjöt sirener i huvudstaden för att väcka folk. Därefter spelades det musik i alla högtalare i staden och i deras tunnelbana där det tydligen bara fanns 2 linjer så att linjenätet så ut som ett kryss (X).

TV och Radio spelade deras musik eller visade propaganda.

Var du lydsam och hängiven din ledare så kunde du få en TV eller lite godis från "den store ledaren".

Alla som tillfrågades tyckte att de hade det hur bra som helst. Dock visste de inget om utlandet. Tänk er nu att det är detta helt oberäkneliga land som skjuter bomber och granater mot Sydkorea.  De träffade en ö som tillhör Sydkorea och innanför den gräns som antogs på 50-talet. Denna gräns har Nordkorea enhälligt motsatt sig 1999. Så därför är cirkusen igång. Med andra ord är en hel världs ekonomi till viss del beroende av vad den lille nordkoreanske tomten ställer till med. Varför får de då hålla på som de gör? Jo, Kina stöttar dom. På så sätt har Kina ett område mellan sig och väst ( Sydkorea ). Det är fan att folk inte kan skita i principer och istället ser till folks bästa. Men maktgalen har ju människan varit i alla tider tyvärr.

Av Pink Ozzy - 24 november 2010 11:42

Jag kan bara inte låta bli att visa er en bild som jag fick per mejl idag. Vilka personerna är vet jag inte och har därför suddat ut deras ansikten lite. Och det spelar ju ingen roll vilka de är. Det som jag vill visa är bara denna fantasiska uppfinningsrikedom. Vad ska man ha badtunna till när man har en grävskopa? Badtunna är bara för fjolliga turister.


 

Av Pink Ozzy - 24 november 2010 09:25

Zlatan uppträdde mot slutet i Barcelona och i början hos Milan som om han hade mest problem med sig själv. Men den senaste tiden har han visat att han är en världsspelare igen. Dessutom såg man igår att han la till med sitt härliga flin efter sitt mål. Målet igår och målet i ligan i helgen visar också att målsinnet har kommit tillbaka. Ett målsinne som bara stora spelare har. Dessutom finns det ytterst få som har ett sådant perfekt passningsspel som Zlatan har. En kunskap som inte många mesitter. Det visade att det nog är den gamle Zlatan som har kommit igen. Vi får väl hoppas det. Framförallt för honom själv.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards