Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 november 2010

Wikileaks en samhällsfara?

Av Pink Ozzy - 29 november 2010 13:43

När Wikileaks släppte dokument förra gången så var det mest för att angripa USA´s misstag i andra länder. Denna gång är det dock lite allvarligare. Vad är dom ute efter? Är det bara för att visa att de har dokumenten och vågar visa dom, eller är det för att ställa till ett djävulskap i världen? Vet de egentligen vad följderna kan bli? Har de överhuvudtaget gjort en konkret riskbedömning?

Ja visst kan man hävda att man har rätt hit och dit. Men för den skull kanske man inte alltid ska använda sig att denna rätt. Ibland kanske man måste tänka efter före två gånger innan  man utför en handling. I detta fall finns det allvarliga risker för att relationer mellan personer och t o m länder kan försämras. Vad är poängen med det?

Är det inte tillräckligt eländigt i världen utan att lägga last på bördan? Nej frågar du mig så ser det i nuläget ut som om detta var helt fel att läcka ut denna information eftersom den inte kan förbättra världsläget, utan bara förvärra det. Är det vad vi vill?

 
 
Gubbfan

Gubbfan

30 november 2010 09:18

Strunt!
Det här leder bara till att diplomatiska kåren får vara lite mer diplomatiska och inte bära sig så svinaktigt åt.
Ärlighet är ett ord som naturligtvis inte finns i diplomaternas och politikernas ordförråd. Kanske dags att de lär sig vanligt hyffs.

Måtte det trilla ut en massa information om Sverige. Politikerna tycker ju att vi som tillhör den sk verklighetens folk är dumma och inte behöver veta en massa. Vi förstår ju inte i alla fall. Vi är ju inte så kloka som "kung Bildt", tant Sahlin m fl.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Pink Ozzy

30 november 2010 09:32

Nja, jag håller inte med. Visst kan kåren behöva en uppsträckning. Men är detta en rätt väg? Jag har arbetat inom industrin i hela mitt liv som både inköpare, säljare och gud vet vad. Det är många mejl inom företaget om externa kunder och leverantörer man inte skulle vilja kom till offentligheten. Och jag tror att det är så överallt. Det finns säkert mejl som du har skickat till någon angående din granne, släkting eller annan bekant och som du säkert inte vill att någon annan läser.
Samtidigt är det märkligt att man håller en kille i förvar för att ha läckt det hela. En kille som ska ha suttit i Irak och fått fram allt detta under något år. Snacka om säkerhetssåll!

 
Gubbfan

Gubbfan

30 november 2010 10:07

Inte bara diplomatiska kåren.
Även politikergänget lite varstans.
Jag är kanske för mycket anarkist för att kunna bedömma skadorna.
Men vem skadas?
Är det USA och dess roll som världshärskare, är det diverse kristna, muslimska eller judiska despoter, är det vanliga folkföraktande politiker eller är det blandningen av detta och diverse storföretag?
Nog tål väl en och annan horbock att få veta vad folk anser om dem?

Under mina år som revisor och "hållahandenfarbror" har jag lärt mig att vara försiktig med att skriva ned något som inte skall komma fram.
Muntligt med stor försiktighet möjligen.

Nej, enligt mitt enkla förstånd, är detta bra. Däremot undrar jag hur man kommer att hämnas på grundaren av Wikileaks.
Den svenska rättsprocessen känns lite "konstig".

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

30 november 2010 10:22

Att enskilda diplomater eller politiker kan hängas ut som horbockar eller personligen känner att de måste avgå har jag inget emot. Har de begått fel så ska de klämmas åt. Observera dock att detta på intet sätt få gå ut över världsfreden eller världsekonomin. Nu hotar Wikileaks med att visa upp dokument om banker. Ponera att det är en av världens största banker och att den t o m kan gå i KK. DÅ ska du se följderna av läckorna. DÅ höjs dina försäkringar, din skatt och dina låneräntor. Är det värt det?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 11:16

Stockholms landshövding har tydligen en mycket dålig ledarstil och arbetsmetoder. Vore nog bättre för regeringen att byta ut henne till en mer folklig ledare.  Det går inte att ha en dokmatisk landshövding som kör efter egna regler.  Jag har pers...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:29

Det har precis varit en omröstning om juridisk könstillhörighet i riksdagen. Som det oftast är så har en del personer inom ett parti olika åsikter men röstar som partitionen vill. Men det är ju helt fel. Man är inröstat av sina väljare på sina egna f...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:01

En kvinna har anmält sin man för våld. Rättegången skulle ha hållits för några veckor sedan, men kvinnan dök aldrig upp. Nu, 3 veckor senare har hon hittats död. Hennes man har mördat henne.  Hur sjuk går man bli? Varför har vi ingen lag som gör de...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards