Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2010

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 10:03

Försökte leta efter lite statistik kring religion. Men det var inte mycket jag hittade innan jag tröttnade. Men jag fann följande:


Karlstads stift har ca 500.000 besökare på ett år. Men då ska du betänka att Karlstads stift innefattar dels landskapet Värmland utom Södra Råda församling, dels landskapet Dalsland utom Valbo-Ryrs församling. Karlskoga kommun i Örebro län, men i landskapet Värmland, ingår alltså i stiftet. Dessutom ingår i stiftet Degerfors-Nysunds församling som delvis ligger i Närke i Degerfors kommun, söder om Karlskoga. Det är säkert 500.000 personer i det täckningsområdet, fast jag inte kollat upp det. Men det skulle i s f betyda att varje innevånare går en gång per år i kyrkan. Men då sak du även tänka på att de som har barn går oftare, eftersom det är dop, bröllop, konfirmation mm. Vid dessa tillfällen går ju t o m jag trots att jag inte är med i svenska kyrkan.


6,7 miljoner svenskar är med i svenska kyrkan. Man beräknar att inom 10 år 1 miljon kristna har lämnat den svenska kyrkan. Det innebär att det bara är ca 50% som är med i svenska kyrkan om sådär 15-20 år.


Det är av denna anledning jag vill att vi inte ska ha kristendomskunskap i skolorna utan religionskunskap. Inte för att uppmuntra någon till en viss religion, utan för att jag tror att det är bra om alla får reda på så mycket som möjligt om alla religioner. Det skulle kanske innebära att vi slipper en massa religionsrelaterat våld i samhället. Om du ser di omkring i nuet och även i historien så har man i de flesta krig religion som förevändning. Vi hade ett världskrig där man fick för sig att utrota judar. Numera har man flyttat fokus från judar till muslimer. Men jag tror att de flesta muslimer är vanliga justa personer om även de informeras om andra religioner och kulturer. Här har du dock problemet med media. På många håll är det inte media som styr, utan familjen, klanen, byn, byäldsten och byråd. Detta gör det hela mycket svårare. Vi har dock inte det hinder i vårt svenska samhälle. Varför ska vi då bygga upp en sådan mur?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 oktober 2010 09:51

Nu ska kristendomen råda i de svenska skolorna. Borta är allt snack om mångfald. Som anledning säger man att det beror på att "det har varit den totalt dominerande religionen i vårt land och påverkat vårt levnadssätt på ett helt annat sätt än till exempel hinduismen", vilket ju i och för sig är sant.

MEN! Hur många kristna har vi i vårt land? Då menar jag inte hur många som döpts till denna tro, utan hur många som mer eller mindre regelbundet går i kyrkan bortsett från prästen och kyrkvaktmästaren och bortsett från dop, bröllop och liknande?  Det är nog under 5% av det svenska folket. Att släppa fri religionen i skolorna skulle innebära att eleverna kanske skulle få upp ögonen för andra religioner, ve och fasa ! Då kan det ju bli småmuslimer av eleverna, ve och fasa !

Så, detta har INGENTING att göra med vad det svenska folket vill. Nej, detta är en eftergift åt Kristdemokraterna. D v s till de dryga 5% av den svenska befolkningen som röstat på dom. Och nota bene, detta är något som SD självfallet inte sätter sig emot, vilket innebär att det nu är 10% av riksdagen som fått som dom vill. De andra 90 procenten får bara hålla tyst. Detta är demokrati på hög nivå.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 oktober 2010 09:42

Kim Jong-Un har börjat visa sig offentligt. Han ska ta över efter sin pappa som i sin tur tog över efter sin. Resultatet har vi ju sett.

  • Ett land utan mat till folket.
  • Total censur av alla medier
  • Inget internet till folket 
  • En TV-kanal styrd av staten
  • En radiokanal styrd av staten 
  • Inga val
  • Angiveri är lönsam

Ja, listan kan göras mycket lång. Men så länge ett annat förtryckarland, Kina, håller dom bakom ryggen så vågar ingen sig dit för att hjälpa folket som svälter. Men het man Kim Jong-Un så behöver man inte svälta, han har säkert även Internet och satellit-TV. Dessutom behöver han inga val eftersom han väljs på livstid. Han behöver inte vara orolig för att folket gör uppror. Det ser angiverisystemet till.

Det sjuka i det hela är att landet egentligen inte leds av hans pappa Kim Jong-Il heller. Statschefen heter fortfarande Kim Il-Sung. Om du inte visste det så har Kim Il-Sung varit död sen 1994. Så Nordkorea är världens enda land som leds av en döing !

Stackars folk i Nordkorea!

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2010 09:35

Ser just att man släppt ut närmare 4000 minkar igen. Vad är det för dårar som släpper ut oskyldiga djur till en säker död? Svälter de inte ihjäl så tar räven och rovfåglarna dom. Många blir överkörda av bilar.

Enligt mitt sätt att se det slår förövarna helt åt fel håll. Vill man påvisa hur fel minkuppfödandet är så ska man protestera på annat sätt. Ett bra sätt nyligen var att visa bilder från minkfarmar, där man kunde visa hur misskött minkarna var.  Men att släppa ut dom måste vara ett verk av idioter som inte begriper ett dugg om djur och minkar.

SLUTA UPP MED LARVET ! PÅ DETTA SÄTT FÅR NI INTE MED ER OPINIONEN.

Av Pink Ozzy - 9 oktober 2010 15:08

Har du varit ute och tittat dig omkring? Jag behöver bara gå ut på tomten för att se alla gröna, gula och röda färger som finns. Bladen är så otroligt fina just nu. Mitt i alla färgade blad finns fortfarande en del blommor som frosten inte klarat av. Så de blommar och blandar sina färger med de gula, gröna och röda. Underbart.

Av Pink Ozzy - 9 oktober 2010 14:49

Det har ju skrivits och sagts en hel del om katastrofen i Ungern. När man ser förödelsen undrar man hur det folk som bor där ska repa sig. Det var ju inte precis något litet utsläpp. Det var 1 miljon liter. som är lika mycket slam som ryms i 25.000 lastbilar med släp. Allt som hamnar under slammet är och förblir dött under oöverskådlig tid. Nu är skiten på väg till Donau, som redan tidigare är en skitig flod. Den blir ju inte renare av slammet, även om deras regering säger att det inte är någon fara. Fan tro´t.

Av Pink Ozzy - 9 oktober 2010 14:42

Det är en riktig skitdag idag. Ja, det började egentligen redan igår så jag började känna av smärtor i vänster knä. Idag är det så ill att det knappt går att stödja på benet.

Sen åkte vi till en stor marknad och gick där i 1,5 timmar, vilket varken gjorde knät bättre eller ryggen bra.

Dessutom har jag ätit färskt tjockt tunnbröd samt en  kokosboll idag. Kokosbollen hade jag kunnat varit utan, så här i efterhand. Men brödet var underbart gott med inköpta holländska ostar.

Ett av barnbarnen har varit här i några dagar. Han här för härlig, men det kostar på när man annars är van att ha tyst omkring sig.

Nu mår jag dock bara illa och är trött. Ska nog sätta mig med en ny bok och läsa tills ögonen stänger för stunden.

Av Pink Ozzy - 8 oktober 2010 15:28

Liu Xiaobo fick Nobels fredspris. Var det rätt? Nja, jag tycker nog att fredspriset har tappat en hel del av den ursprungliga tanken. Man väljer numera oftare någon som man förväntar sig något ifrån. Antingen en enskild person eller en regim. I detta fall ville väl den norska fredskommitén markera att Kina är fel ute. Men att ge Liu Xaiobo fredspriset kommer inte att förändra Kinas system. Kina kommer tyvärr inte att bry sig ett dugg. Det enda som kan hända är att Liu får det djävligare i fängelset han sitter i.


Titta på tidigare pristagare under 2000-talet så kanske du också börjar att undra om priset ska vara kvar:


2009: Barack Obama, USA för skapandet av ett nytt klimat i internationell politik. Nja, inte har han väl åstadkommit mycket. Mängder av soldater finns många länder. 

2008: Martti Ahtisaari, Finland, för arbetet att nå fredliga lösningar på internationella konflikter. Jo, han har väl deltagit i en del trevare, men vad har han faktiskt åstadkommit? Var blev det riktig fred?

2007: Al Gore, IPCC, för skapandet och spridandet av kunskap om människoskapad klimatpåverkan. Han har ju inte ens fått priset för att han har försökt skapa fred. Han fick det för att han åker runt och pratar miljö.

2006: Grameen Bank, Mohammad Yunus, Bangladesh, skapandet av ekonomisk och social utveckling med mikrokrediter. Kommer inte ens ihåg denne.


2005: IAEA, Mohamed el-Baradei, Egypten, för arbetet att förhindra att civil kärnkraftsutveckling används militärt. Har han lyckats med det? troligen inte. Israel, Iran, Irak, Nordkorea  är exempel på länder som försöker ta fram kärnvapen. 

2004: Wangari Maathai, Kenya, Insatser för hållbar utveckling, demokrati och fred. En Nobelpristagare jag inte en minns.

2003: Shirin Ebadi, Iran, för arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter, i synnerhet för barn och kvinnor. Med fokus på Iran. Jag kan inte se att folket och då speciellt kvinnor och bar har fått det bättre. Det är dessutom ingen riktigt arbete för fred. Mer en rättvisefråga.

2002: Jimmy Carter, USA, för arbetet att nå fredliga lösningar på internationella konflikter. Ja, här får man nog säga att jordnötsodlaren har arbetat för fred.  Han har inte lyckats alltid, men ändå...

2001: FN, Kofi Annan, Ghana, för arbetet med en fredligare och bättre organiserad värld. Snacka om flummig formulering. Jag kan dock inte se att världen blivit fredligare eller mer organiserad. 

2000: Kim Dae-jung, Sydkorea, fredsarbete i Ostasien, speciellt arbetat med Nordkorea. Nordkorea har inte förändrats. Nordkoreas syn på övriga länder har inte förändrats. Den som ska ha priset är den som kan befria Nordkorea från sina as till ledare och se till att Nord och Sydkorea blir ett land som det skedde i Tyskland 1989. 
 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se