Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2010

Av Pink Ozzy - 14 oktober 2010 11:13

En läcker blondin vinkar till mannen. Han tycker att han känner igen henne,
 
- Känner jag dig? frågar han.

Hon svarar:

- Om jag inte tar fel, så är du far till ett av mina barn.
 
Han börjar fundera på den enda gången han varit otrogen och säger:

- Shit! Är du strippan som jag "satte på" på biljardbordet på min svensexa, medan kompisarna såg på

och din väninna piskade mig med våt selleri och stoppade upp en gurka i röven på mig??????
 
Hon svarade:

- Nej, jag är din sons klassföreståndare .....

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 oktober 2010 10:10

Jag har varit en stor motståndare till att långtidssjukskrivna ska till arbetsförmedlingen. Jag har alltid sagt att läkarna borde ha nödvändig kunskap själva och att Arbetsförmedlingen borde ha fullt upp ändå i dessa tider.

OK, vad har då hänt sedan reglerna infördes? Av ca 18.000 har tydligen knappa 5000 ett arbete att gå till. Detta kan ju tyckas vara bra och behjärtansvärt.

MEN! Vad är detta för jobb? Jo, jag tror att det är jobb som annars någon annan arbetssökande hade fått. Så nu har vi  knappt 5000 arbetslösa som annars inte varit arbetslösa. För det är ju inte så att man skapat 5000 arbeten bara sådär utan vidare. Och vem är det i s f som får betala dessa tjänster?

Så jag kan bara sammanfatta det på ett sätt:

18000 sjuka har levt i en ständig oro sedan reglerna skapades. Visst är det vissa som inte gjort det, men jag tror att den övervägande delen inte mått bra. Av dessa har knappt 5000 fått jobb. Visst, det stämmer, men för hur länge? Och fram för allt: BLIR DE FRISKARE av jobbet? Eller ska vi säga som så: Finns det en stor risk för att de blir sjukare istället?

Sen har tydligen knappt 10000 personer åter fått sin sjukpeng medan ca 5000  har skickats ut att söka jobb. Hur sjuka de ÄR eller VILL VARA har jag ingen synpunkt på utan konstaterar att det finns ca 5000 som troligen mår skit för att de ska konkurrera med 5000 andra som är friska, men inte får något arbete.

Men framförallt så SKAPAS INGA NYA JOBB!

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 oktober 2010 09:37

Jag har ibland tillfrågats om att bli medlem i någon freds- eller djurrättsförening. Men jag svarar alltid samma sak - Nej tack !

Varför det undrar du kanske. Jo, det är så här. Jag kan inte stödja någon som t ex släpper ut minkar till en säker död. Däremot stödjer jag att man olovligt tar sig in till en minkfarmare, tar kort på skadade djur och sen anmäler farmaren för polisen.

Jag kan inte heller stödja fredsaktivister som tar sig in hos ett lagligt företag för att förstöra deras egendom.  Jag stödjer dock de som på laglig väg försöker nå fred.

Anledningen är att jag vill inte göra det jag inte själv vill utsättas för. Jag skulle inte vilja att någon släppte ut mina minkar ( om jag nu hade haft några ) eller förstörde min egendom. Skulle det dock vara så att någon, utan att förstöra något, skulle fota om jag gjorde något olagligt så skulle det i s f vara helt OK. Men jag tar det lugnt eftersom jag försöker hålla mig inom lagens råmärken.

Vad jag försöker säga är att man inte ska ha sönder andras egendom. Det kan vara freds- eller djuraktivister eller israeler, palestinier, amerikaner eller någon annan. Vår värld har inte råd att vi förstör för varann.

Kommentera gärna och tala om för mig vad DU tycker.

Av Pink Ozzy - 13 oktober 2010 15:17

Såg just en film där de tog upp en kille ur den raserade gruvan. Det var en ganska mäktig och gripande syn när han fick krama om sin fru igen. Tänk att ha tillbringat så lång tid i en mörk, fuktig och skitig gruva och ha minimalt med föda. Nu tar de upp dom en och en och alla ska vara uppe inom något dygn. Men det kan ju inte vara så att de är helt friska bara för att de kommer upp. De måste säkert få psykisk hjälp under lång tid.

Men det är ju skönt att de får komma upp nu. De måste ha haft ett helvete, men en järnvilja.

Av Pink Ozzy - 13 oktober 2010 11:47

Jag har fortfarande inte fattat vitsen med en coach som ska hjälpa dig att söka jobb. OK, några små tips i att förändra CV och ansökan har hon kommit med. Men jag ser det som marginellt. Undrar hur mycket av våra skattemedel hon får. Det är säkert ganska bra betalt.

Men, men, vi får väl se om det hjälper i slutändan. Ett "problem" är väl också  att jag inte behöver jobba och därför är lite kräsen i valet av arbetsplats. En sak är dock säkert. Jag kommer att undvika fjantiga chefer med långa bruna tungor vars enda uppgift är att slicka sina chefer i röven.

Av Pink Ozzy - 12 oktober 2010 11:17

Tänk så trist det är en helt vanlig tisdag. Det onda knät börjar ge med sig. Istället har kroppen bestämt att jag idag ska ha tandvärk i den övre, bakre, högra tandraden. Inte så värst kul. Frugan och svärmorsan har tagit bussen för att handla. Jag såg The visitor nyss. Seg, men tankeväckande om en amerikan, en syrian och en afrikanska. Men som sagt, lite segt.

Det som återstår av "får-inte-glömma-saker" idag är bastun på eftermiddagen och fotbollen klockan 20 i kväll. Men jag tjuvstartar med Tyskland - Kazakstan.

Dessutom ska jag fylla ut tiden med att leta jobb och fortsätter på min 155:e sida av den bok jag skriver på. Undra om den nånsin kommer att bli klar....

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 18:14

Ibland blir man bara häpen över hur dålig en film kan vara. Jag hade spelat in en långfilm med Kevin Costner som hette The Guardien ( tror jag ). Rätt snabbt in i filmen så hovrar en helikopter ovanför 2 personer som guppar i 10 meter höga vågor. Det första felet var att helikoptern flög ovanför de nödställda utan att bara gunga det minsta i blåsten. Sen sänkte dom ner Costner i en lina. Han fick tag i en av de nödställda och säger samtidigt till den andre.

- Stay here, I will be back.

Hallå! Killen flyter omkring i 10 meter höga vågor. Vart fan ska han ta vägen? Han följer med dit vågorna bär honom. Snacka om dåligt manus.

humor · TV
Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 17:01

Varför skriver jag om LCHF? Är jag en fanatiker av LCHF? Tjänar jag pengar på LCHF?

Nej du, jag är varken fanatisk eller tjänar pengar på det. Anledningen är egentligen den att jag vill ballansera allt som skrivs om LCHF. Jag har själv läst en hel del och mycket är lite "hallelujaartat" . Men jag tror att vi vanligt dödliga har det lite svårare. Jag tycker att jag efter snart 2 månader fortfarande ligger i testfasen. Jag provar mig fram så att jag lär känna min kropp och det jag stoppar i mig. Så efter den här tiden har jag kommit på följande ( som givetvis ibland också stått i olika medier ):

 • Du blir djävligt hård i magen om du inte tillsätter t ex lite linfrön i maten.
 • Om du "syndar" några dagar så "bestraffas du direkt med viktuppgång och lösare mage. 
 • Pasta, ris, bröd och potatis ÄR fel för din mage.
 • Prova dig fram vad du vill och kan äta.
 • Ägg, bacon, kött, feta goda ostar ÄR bra för dig. Att hyvla smör med osthyvel och lägg den på en ostskiva. Passar också din mage utmärkt.
 • Var sparsam med frukt.
 • Ät bara frukt som finns ovan jord. M a o inga rotfrukter. Men strimlad vitkål som blandas ner i kött med grädde är perfekt för magen.
 • Drick vatten.
 • Skippa Aromat och andra liknande smakförstärkare.
 • Du kan äta kokta ägg, stekta ägg, äggröra, omelett. Jag äter minst 2-3 ägg om dagen. 
 • Köttfärs och kött i alla former. Det är bara din fantasi som sätter stopp. 
 • Det ÄR bra att träna. Även om det bara är en lätt promenad. Själv kör jag numera 3 gånger ca 1,5 timmar på gym per vecka. OK, det bidrar också till att jag inte gått ner så mycket. Muskler väger mer än fett. Men jag mår mycket bättre. 

Jag har inte gått ner så mycket som jag trodde, med tanke på vad det står i böckerna, men det tar ett tag att bara äta lagom. Ät bara så att du blir lagom mätt. Själv åt jag lite extra så att det inte skulle finnas någon risk att jag blev hungrig innan nästa mål mat. Men det konstiga är att det inte tar så lång förrän du inte blir hungrig mellan målen. Det är ofta så att du inte ens är riktigt hungrig när du ska äta näsa mål. Jag har testat det hela ett antal gånger nu. Så fort jag inte äter kött utan lägger till pasta eller ris några dagar så blir jag hungrig efter ett tag. Det blir jag inte när magen vant sig vid kött igen.

Dessutom är det så djävla gott med kött, gräddiga såser, blåmögelostar och bacon. Dessutom känner jag att jag har ett jämnare humör med kosten.

Prova du också.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se