Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2010

Av Pink Ozzy - 20 oktober 2010 09:49

Jag vågar säga att jag vet vad jag pratar om i detta fall. Jag har säkert 100 Vinyl och CD-skivor med Rod Stewart och till detta också en hel del på video. Har köpt många skivor på utgivningsdagen sen 70-talet. Varje skiva hade i regel nya överraskningar och en underbar hes röst. MEN! Så kom 2000-talet. Helt plötsligt trodde Roddan att hans lyssnare hade blivit 50 år äldre så han gav ut en skiva med gamla amerikanska klassiker. Nåväl, en skiva som var helt OK och dessutom passade Roddans röst. Annars är det sällan en Cover blir lika bra som ett original.

Förväntansfullt väntade jag dock på en "riktig" Roddan-CD därefter. Men vad kommer? Jo, ytterligare  en skiva med skåpmat från förra seklets första hälft. Och ännu en och ännu en. Sen kom en Soul-CD med gamla soulklassiker. OK, även det passade hans röst. Det jag var mest rädd för nu var att han skulle ge ut nummer 2,3 och 4 även av soulklassiker. Jag som ville ha tillbaka den gamle Roddan. Men NNEEEJJJJ! I dagarna har han släppt ett femte album med gamla amerikanska klassiker som är minst 60 år gamla. När får vi höra den rockande Roddan igen? Jag är rädd för att den tiden är förbi och man får luta sig tillbaka och lyssna på sina gamla klassiker.

Jo förresten, Warner gav för något år sedan ut en samlingsalbum med ett antal CD där Roddan mer eller mindre jammar en del av hans riktiga låter. DET är ett bra album för samlare med många bra låtar i lite andra versioner. Köp den istället för hans femte Amerikaalbum. Det kan du köpa på rea om några månader.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 19 oktober 2010 11:51

Det finns många som inte vill att djur ska jagas. Själv har jag jägare i släkten, men har helt enkelt inte intresse att sitta i dagar i skogen och vänta på något att döda. Men bara för att jag inte gillar att skjuta på djur, så respekterar jag och skickar en tacksamhetens tanke åt jägarna. Läs nedanstående tabell så förstår du kanske vad jag menar. Det är på tog för många viltolyckor i trafiken. Så jägarna reducerar antalet inte bara för att fylla frysen och eget nöjes skull, utan hjälper även till att reducera antalet viltolyckor. De reducerar även till viss del uppätna grödor som mycket vilt är orsak till.


     Källa: Bilden är hämtat från Aftonbladet som har fått uppgifterna från Nationella viltolycksrådet.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 oktober 2010 13:06

Nu har jag grävt komposter och trädgårdsland hela förmiddagen. År nyss lunch och sitter framför datorn till efter fikat då jag tränar 2 timmar. Sen kommer jag nog att sova ganska gott. Vilket inte har varit fallet några dagar nu.

Igår satt jag uppe till strax efter 24 innan jag kunde somna. Såg en helt fantastisk fågelfilm som hette "Life". Den var så häftig så jag glömde att jag egentligen var trött.  Om den går i repris så titta på den. Det var det femte avsnittet av sex.


Av Pink Ozzy - 17 oktober 2010 17:24

Det brukar gå sisådär 1 månad mellan de gånger jag hittar en ny bra blogg som tilltalar mig. Nu har jag hittat en som kommer att ligga på min länklista.

Kolla in bloggen från en ung tant.

Av Pink Ozzy - 17 oktober 2010 16:32

Den här artikeln i dagens tidning kompletterar det jag såg på TV igår. Det är ta mig fan helt sjukt. En kille från Elfenbenskusten träffar en tjej från Ryssland i svenska Hagfors. Nu har de 2 barn tillsammans och levt ihop i 3 år. Nu ska hon utvisas till Ryssland och han till Elfenbenskusten. Vad fan håller ni på Migrationsverket på med? Det är ju värre än tortyr ! ! ! Har ni inte empati för 5 öre? Sluta göm er bakom regelverk och paragrafer och försök vara medmänniskor, även om det kanske känns tungt för er.

Låt Dagmara Sidieva och Charles Meduma samt deras barn stanna. 


Allt annat är helt emot allt vad mänskliga rättigheter heter och dessutom strider det mot barnkonventionen.

Av Pink Ozzy - 17 oktober 2010 16:24

Ännu en svensk soldat har dött i Afghanistan och tidningar har stora löpsedlar om det, radion börjar sina nyhetssändningar med det och i kväll kommer säkert nyheterna att börja sin sändning med just denna "nyhet". VARFÖR?


1. Det är helt frivilligt att ge sig in i en krigszon

2. De som anmäler sig frivilligt får en mycket hög lön. Enligt uppgifter mellan 35-50.000:-/månad och knappt någon skatt.

3. Varför skriver man inte om lokalbefolkningen som dagligen dör av minor, bomber, förlupna kulor, hunger och sjukdomar?

4. Varför skriver man inte om alla miljoner civila som varje år dör  i krig? Som blir våldtagna, stympade, mördade mm av soldater och kriminella krigsgäng?

5. Vad fan har vi i Afghanistan att göra?


Nej, ta hem alla styrkor från Afghanistan och ta in folk från främlingslegionen. De vet vad de ger sig in på och kan sin sak. Dessutom behöver ingen lipa ifall de skulle dö.

Av Pink Ozzy - 15 oktober 2010 16:44

De sa på nyheterna igår att det har bildats ett "svartskalleparti". Ja, idén och tanken kanske är god, men bara namnet skulle göra att jag drog öronen åt mig. Låter lite oseriöst. Dessutom blir det ytterligare en polarisering och ytterligare ett parti som bara finns utan att kunna driva frågorna med kraft av många väljare. På något vis känns det som att de "svartskallar" ( förlåt mig ) borde bearbeta befintliga partier. Detta gör man inte genom att bilda ett parti, men gärna en rörelse. En förening för invandrare som för deras talan är inte fel. Det kanske behövs. Men ytterligare ett enfrågeparti som ska kämpa om väljarnas röster tror jag gör att deras verkliga frågor inte kommer upp på den dagordning de borde upp på.

Så mitt förslag är att byta strategi. I a f tills ni märker att ni är så starka att ni kan bilda ett parti som håller.  Men ni trots allt förståt en sak och det är att man ska möta SD med ordens makt och inte med våld. Jag tror att ni gör rätt där. Det kanske t o m kommer något bra ur det hela. Lycka till för ett bra Sverige.

Av Pink Ozzy - 15 oktober 2010 09:30

Bodström hoppar av riksdagen för att vara med sin familj i USA. Det tycker han gör rätt i, även om jag samtidigt kan tycka att det varit ärligare om han deklarerat med detta FÖRE valet. Men att välja sin familj före arbetet är stort. Att sedan riksdagen har stelbenta regler får stå för dom.

Nu hoppas jag bara att han lägger upp snacket under de närmaste 2 åren så att han byts ut mot katastrofen Mona Sahlin. Jag tror att han är ende kandidaten  som sossarnas partichef just nu och i förlängningen kanske en stadsminister. Frågan är om han vill det?

Tänk att en äkta Bajenfans kan skriva något gott om en AIK:are !

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se