Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

LCHF - en ny vecka

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 17:01

Varför skriver jag om LCHF? Är jag en fanatiker av LCHF? Tjänar jag pengar på LCHF?

Nej du, jag är varken fanatisk eller tjänar pengar på det. Anledningen är egentligen den att jag vill ballansera allt som skrivs om LCHF. Jag har själv läst en hel del och mycket är lite "hallelujaartat" . Men jag tror att vi vanligt dödliga har det lite svårare. Jag tycker att jag efter snart 2 månader fortfarande ligger i testfasen. Jag provar mig fram så att jag lär känna min kropp och det jag stoppar i mig. Så efter den här tiden har jag kommit på följande ( som givetvis ibland också stått i olika medier ):

 • Du blir djävligt hård i magen om du inte tillsätter t ex lite linfrön i maten.
 • Om du "syndar" några dagar så "bestraffas du direkt med viktuppgång och lösare mage. 
 • Pasta, ris, bröd och potatis ÄR fel för din mage.
 • Prova dig fram vad du vill och kan äta.
 • Ägg, bacon, kött, feta goda ostar ÄR bra för dig. Att hyvla smör med osthyvel och lägg den på en ostskiva. Passar också din mage utmärkt.
 • Var sparsam med frukt.
 • Ät bara frukt som finns ovan jord. M a o inga rotfrukter. Men strimlad vitkål som blandas ner i kött med grädde är perfekt för magen.
 • Drick vatten.
 • Skippa Aromat och andra liknande smakförstärkare.
 • Du kan äta kokta ägg, stekta ägg, äggröra, omelett. Jag äter minst 2-3 ägg om dagen. 
 • Köttfärs och kött i alla former. Det är bara din fantasi som sätter stopp. 
 • Det ÄR bra att träna. Även om det bara är en lätt promenad. Själv kör jag numera 3 gånger ca 1,5 timmar på gym per vecka. OK, det bidrar också till att jag inte gått ner så mycket. Muskler väger mer än fett. Men jag mår mycket bättre. 

Jag har inte gått ner så mycket som jag trodde, med tanke på vad det står i böckerna, men det tar ett tag att bara äta lagom. Ät bara så att du blir lagom mätt. Själv åt jag lite extra så att det inte skulle finnas någon risk att jag blev hungrig innan nästa mål mat. Men det konstiga är att det inte tar så lång förrän du inte blir hungrig mellan målen. Det är ofta så att du inte ens är riktigt hungrig när du ska äta näsa mål. Jag har testat det hela ett antal gånger nu. Så fort jag inte äter kött utan lägger till pasta eller ris några dagar så blir jag hungrig efter ett tag. Det blir jag inte när magen vant sig vid kött igen.

Dessutom är det så djävla gott med kött, gräddiga såser, blåmögelostar och bacon. Dessutom känner jag att jag har ett jämnare humör med kosten.

Prova du också.


 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

28 oktober 2010 18:23

Länge sen jag kikade in hos dig nu, så det var på tiden! Jag tycker att din sammanfattning ang LCHF stämmer väldigt väl utifrån mina egna erfarenheter. Och ju längre man håller på dessto bättre blir det, om du frågar mig. Jag närmare mig tre år nu och mår så otroligt bra av att inte äta kolhydrater i nån större mängd. Kött och ägg är huvudfödan, fisk också såklart men jag är noga med att äta "säker" fisk som inte är utrotningshotad eller uppfödd. Det ska vara vildfångad säker fisk, annars får det vara. Köttet från Norrbete var helt underbart och det ska jag köpa igen, kommer aldrig att köpa kött från djur som fötts upp på kraftfoder... Så jag kan känna att jag går hela tiden back to basic på nåt vis tack vare den här kosten: så naturlig mat som möjligt är vad som gäller. Ekologisk, KRAV-märkt, närproducerad...

Det kräver lite mer tanke kanske, men man vänjer ju sig vid sånt också!! Hoppas du håller ut...

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Pink Ozzy

29 oktober 2010 12:15

Jag har lovat att ge dieten 1 månad till. Kommer jag inte ner till det mål jag satt upp ska jag sluta.

 
Tant Grön

Tant Grön

6 november 2010 11:25

Ozzy, det är ingen diet! Det är ett sätt att leva och det kan ta tid innan kroppen har ställt om sig. Jag märkte den verkliga effekten först efter nära på 1½ år, nu är jag fast i det här och kommer aldrig att ändra matvanor igen.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Pink Ozzy

6 november 2010 13:44

Jag är benägen att tro dig. Det går sakta framåt. Tack för att du stöttar mig. Sådana människor älskar jag. Även om jag inte vet vem du är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 17:15

Läser att Julle inte få spela i MFFs pojklag längre. Om han var för dålig? Nej, det var inte anledningen. Anledningen var att Julle föddes som flicka för ca 8 år sedan, men som det till och från händer, så kände han sig mer som en kille och älskade...

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 12:33

Förr spelades det julmusik i radio vid speciella tillfällen. Nu har vi fler kanaler och det spelas julmusik hela tiden. Går man in i en affär eller varuhus så är det julmusik. Överallt bara väller julmusiken över oss. Igår hörde jag att t o m Magnus...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 14:13

Det går bakåt för Brasilien på flera sätt. Ekonomin går bakåt och nu har man röstat fram en homofob till president vilket troligen innebär att det nästa år inte accepteras några samkönade äktenskap. Varför? Vad gör det om 2 killar eller 2 tjejer ...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 09:52

Reagerar på 2 händelse det senaste dygnet. Följde en tråd på fejan som ursprungligen handlade om att en affär skulle börja sälja fyrverkerier. I börja var tonen ok och folk var för eller emot. Men sedan tog det hela en annan vändning. En kille var em...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 dec 11:54

Idag såg jag den första reklamen för nyårssmällare. Själv tycker jag att det är rena vansinnet att smälla upp en massa pengar. Jag åker snålskjuts på andra och ser ut genom fönstret. Men jag såg ju helst att skiten upphörde helt, så att barn och djur...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se