Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

LCHF - en ny vecka

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 17:01

Varför skriver jag om LCHF? Är jag en fanatiker av LCHF? Tjänar jag pengar på LCHF?

Nej du, jag är varken fanatisk eller tjänar pengar på det. Anledningen är egentligen den att jag vill ballansera allt som skrivs om LCHF. Jag har själv läst en hel del och mycket är lite "hallelujaartat" . Men jag tror att vi vanligt dödliga har det lite svårare. Jag tycker att jag efter snart 2 månader fortfarande ligger i testfasen. Jag provar mig fram så att jag lär känna min kropp och det jag stoppar i mig. Så efter den här tiden har jag kommit på följande ( som givetvis ibland också stått i olika medier ):

 • Du blir djävligt hård i magen om du inte tillsätter t ex lite linfrön i maten.
 • Om du "syndar" några dagar så "bestraffas du direkt med viktuppgång och lösare mage. 
 • Pasta, ris, bröd och potatis ÄR fel för din mage.
 • Prova dig fram vad du vill och kan äta.
 • Ägg, bacon, kött, feta goda ostar ÄR bra för dig. Att hyvla smör med osthyvel och lägg den på en ostskiva. Passar också din mage utmärkt.
 • Var sparsam med frukt.
 • Ät bara frukt som finns ovan jord. M a o inga rotfrukter. Men strimlad vitkål som blandas ner i kött med grädde är perfekt för magen.
 • Drick vatten.
 • Skippa Aromat och andra liknande smakförstärkare.
 • Du kan äta kokta ägg, stekta ägg, äggröra, omelett. Jag äter minst 2-3 ägg om dagen. 
 • Köttfärs och kött i alla former. Det är bara din fantasi som sätter stopp. 
 • Det ÄR bra att träna. Även om det bara är en lätt promenad. Själv kör jag numera 3 gånger ca 1,5 timmar på gym per vecka. OK, det bidrar också till att jag inte gått ner så mycket. Muskler väger mer än fett. Men jag mår mycket bättre. 

Jag har inte gått ner så mycket som jag trodde, med tanke på vad det står i böckerna, men det tar ett tag att bara äta lagom. Ät bara så att du blir lagom mätt. Själv åt jag lite extra så att det inte skulle finnas någon risk att jag blev hungrig innan nästa mål mat. Men det konstiga är att det inte tar så lång förrän du inte blir hungrig mellan målen. Det är ofta så att du inte ens är riktigt hungrig när du ska äta näsa mål. Jag har testat det hela ett antal gånger nu. Så fort jag inte äter kött utan lägger till pasta eller ris några dagar så blir jag hungrig efter ett tag. Det blir jag inte när magen vant sig vid kött igen.

Dessutom är det så djävla gott med kött, gräddiga såser, blåmögelostar och bacon. Dessutom känner jag att jag har ett jämnare humör med kosten.

Prova du också.


 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

28 oktober 2010 18:23

Länge sen jag kikade in hos dig nu, så det var på tiden! Jag tycker att din sammanfattning ang LCHF stämmer väldigt väl utifrån mina egna erfarenheter. Och ju längre man håller på dessto bättre blir det, om du frågar mig. Jag närmare mig tre år nu och mår så otroligt bra av att inte äta kolhydrater i nån större mängd. Kött och ägg är huvudfödan, fisk också såklart men jag är noga med att äta "säker" fisk som inte är utrotningshotad eller uppfödd. Det ska vara vildfångad säker fisk, annars får det vara. Köttet från Norrbete var helt underbart och det ska jag köpa igen, kommer aldrig att köpa kött från djur som fötts upp på kraftfoder... Så jag kan känna att jag går hela tiden back to basic på nåt vis tack vare den här kosten: så naturlig mat som möjligt är vad som gäller. Ekologisk, KRAV-märkt, närproducerad...

Det kräver lite mer tanke kanske, men man vänjer ju sig vid sånt också!! Hoppas du håller ut...

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Pink Ozzy

29 oktober 2010 12:15

Jag har lovat att ge dieten 1 månad till. Kommer jag inte ner till det mål jag satt upp ska jag sluta.

 
Tant Grön

Tant Grön

6 november 2010 11:25

Ozzy, det är ingen diet! Det är ett sätt att leva och det kan ta tid innan kroppen har ställt om sig. Jag märkte den verkliga effekten först efter nära på 1½ år, nu är jag fast i det här och kommer aldrig att ändra matvanor igen.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Pink Ozzy

6 november 2010 13:44

Jag är benägen att tro dig. Det går sakta framåt. Tack för att du stöttar mig. Sådana människor älskar jag. Även om jag inte vet vem du är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se