Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

LIte religiös statistik och religiösa tankar

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 10:03

Försökte leta efter lite statistik kring religion. Men det var inte mycket jag hittade innan jag tröttnade. Men jag fann följande:


Karlstads stift har ca 500.000 besökare på ett år. Men då ska du betänka att Karlstads stift innefattar dels landskapet Värmland utom Södra Råda församling, dels landskapet Dalsland utom Valbo-Ryrs församling. Karlskoga kommun i Örebro län, men i landskapet Värmland, ingår alltså i stiftet. Dessutom ingår i stiftet Degerfors-Nysunds församling som delvis ligger i Närke i Degerfors kommun, söder om Karlskoga. Det är säkert 500.000 personer i det täckningsområdet, fast jag inte kollat upp det. Men det skulle i s f betyda att varje innevånare går en gång per år i kyrkan. Men då sak du även tänka på att de som har barn går oftare, eftersom det är dop, bröllop, konfirmation mm. Vid dessa tillfällen går ju t o m jag trots att jag inte är med i svenska kyrkan.


6,7 miljoner svenskar är med i svenska kyrkan. Man beräknar att inom 10 år 1 miljon kristna har lämnat den svenska kyrkan. Det innebär att det bara är ca 50% som är med i svenska kyrkan om sådär 15-20 år.


Det är av denna anledning jag vill att vi inte ska ha kristendomskunskap i skolorna utan religionskunskap. Inte för att uppmuntra någon till en viss religion, utan för att jag tror att det är bra om alla får reda på så mycket som möjligt om alla religioner. Det skulle kanske innebära att vi slipper en massa religionsrelaterat våld i samhället. Om du ser di omkring i nuet och även i historien så har man i de flesta krig religion som förevändning. Vi hade ett världskrig där man fick för sig att utrota judar. Numera har man flyttat fokus från judar till muslimer. Men jag tror att de flesta muslimer är vanliga justa personer om även de informeras om andra religioner och kulturer. Här har du dock problemet med media. På många håll är det inte media som styr, utan familjen, klanen, byn, byäldsten och byråd. Detta gör det hela mycket svårare. Vi har dock inte det hinder i vårt svenska samhälle. Varför ska vi då bygga upp en sådan mur?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se