Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

LIte religiös statistik och religiösa tankar

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 10:03

Försökte leta efter lite statistik kring religion. Men det var inte mycket jag hittade innan jag tröttnade. Men jag fann följande:


Karlstads stift har ca 500.000 besökare på ett år. Men då ska du betänka att Karlstads stift innefattar dels landskapet Värmland utom Södra Råda församling, dels landskapet Dalsland utom Valbo-Ryrs församling. Karlskoga kommun i Örebro län, men i landskapet Värmland, ingår alltså i stiftet. Dessutom ingår i stiftet Degerfors-Nysunds församling som delvis ligger i Närke i Degerfors kommun, söder om Karlskoga. Det är säkert 500.000 personer i det täckningsområdet, fast jag inte kollat upp det. Men det skulle i s f betyda att varje innevånare går en gång per år i kyrkan. Men då sak du även tänka på att de som har barn går oftare, eftersom det är dop, bröllop, konfirmation mm. Vid dessa tillfällen går ju t o m jag trots att jag inte är med i svenska kyrkan.


6,7 miljoner svenskar är med i svenska kyrkan. Man beräknar att inom 10 år 1 miljon kristna har lämnat den svenska kyrkan. Det innebär att det bara är ca 50% som är med i svenska kyrkan om sådär 15-20 år.


Det är av denna anledning jag vill att vi inte ska ha kristendomskunskap i skolorna utan religionskunskap. Inte för att uppmuntra någon till en viss religion, utan för att jag tror att det är bra om alla får reda på så mycket som möjligt om alla religioner. Det skulle kanske innebära att vi slipper en massa religionsrelaterat våld i samhället. Om du ser di omkring i nuet och även i historien så har man i de flesta krig religion som förevändning. Vi hade ett världskrig där man fick för sig att utrota judar. Numera har man flyttat fokus från judar till muslimer. Men jag tror att de flesta muslimer är vanliga justa personer om även de informeras om andra religioner och kulturer. Här har du dock problemet med media. På många håll är det inte media som styr, utan familjen, klanen, byn, byäldsten och byråd. Detta gör det hela mycket svårare. Vi har dock inte det hinder i vårt svenska samhälle. Varför ska vi då bygga upp en sådan mur?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se