Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

LIte religiös statistik och religiösa tankar

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2010 10:03

Försökte leta efter lite statistik kring religion. Men det var inte mycket jag hittade innan jag tröttnade. Men jag fann följande:


Karlstads stift har ca 500.000 besökare på ett år. Men då ska du betänka att Karlstads stift innefattar dels landskapet Värmland utom Södra Råda församling, dels landskapet Dalsland utom Valbo-Ryrs församling. Karlskoga kommun i Örebro län, men i landskapet Värmland, ingår alltså i stiftet. Dessutom ingår i stiftet Degerfors-Nysunds församling som delvis ligger i Närke i Degerfors kommun, söder om Karlskoga. Det är säkert 500.000 personer i det täckningsområdet, fast jag inte kollat upp det. Men det skulle i s f betyda att varje innevånare går en gång per år i kyrkan. Men då sak du även tänka på att de som har barn går oftare, eftersom det är dop, bröllop, konfirmation mm. Vid dessa tillfällen går ju t o m jag trots att jag inte är med i svenska kyrkan.


6,7 miljoner svenskar är med i svenska kyrkan. Man beräknar att inom 10 år 1 miljon kristna har lämnat den svenska kyrkan. Det innebär att det bara är ca 50% som är med i svenska kyrkan om sådär 15-20 år.


Det är av denna anledning jag vill att vi inte ska ha kristendomskunskap i skolorna utan religionskunskap. Inte för att uppmuntra någon till en viss religion, utan för att jag tror att det är bra om alla får reda på så mycket som möjligt om alla religioner. Det skulle kanske innebära att vi slipper en massa religionsrelaterat våld i samhället. Om du ser di omkring i nuet och även i historien så har man i de flesta krig religion som förevändning. Vi hade ett världskrig där man fick för sig att utrota judar. Numera har man flyttat fokus från judar till muslimer. Men jag tror att de flesta muslimer är vanliga justa personer om även de informeras om andra religioner och kulturer. Här har du dock problemet med media. På många håll är det inte media som styr, utan familjen, klanen, byn, byäldsten och byråd. Detta gör det hela mycket svårare. Vi har dock inte det hinder i vårt svenska samhälle. Varför ska vi då bygga upp en sådan mur?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 17:15

Läser att Julle inte få spela i MFFs pojklag längre. Om han var för dålig? Nej, det var inte anledningen. Anledningen var att Julle föddes som flicka för ca 8 år sedan, men som det till och från händer, så kände han sig mer som en kille och älskade...

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 12:33

Förr spelades det julmusik i radio vid speciella tillfällen. Nu har vi fler kanaler och det spelas julmusik hela tiden. Går man in i en affär eller varuhus så är det julmusik. Överallt bara väller julmusiken över oss. Igår hörde jag att t o m Magnus...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 14:13

Det går bakåt för Brasilien på flera sätt. Ekonomin går bakåt och nu har man röstat fram en homofob till president vilket troligen innebär att det nästa år inte accepteras några samkönade äktenskap. Varför? Vad gör det om 2 killar eller 2 tjejer ...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 09:52

Reagerar på 2 händelse det senaste dygnet. Följde en tråd på fejan som ursprungligen handlade om att en affär skulle börja sälja fyrverkerier. I börja var tonen ok och folk var för eller emot. Men sedan tog det hela en annan vändning. En kille var em...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 dec 11:54

Idag såg jag den första reklamen för nyårssmällare. Själv tycker jag att det är rena vansinnet att smälla upp en massa pengar. Jag åker snålskjuts på andra och ser ut genom fönstret. Men jag såg ju helst att skiten upphörde helt, så att barn och djur...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se